Zdravotní sestra, laktační poradce a dula - rady

beruni121
29. led 2015

Dobrý den milé maminky, těhulky🙂

sama jsem maminkou dvou dětí a pracuji jako laktační poradce a dula s praxí zdravotní sestry v oblasti Jižní Moravy, Vysočiny při osobním setkání.

Zde v diskuzi ráda pomohu. Objasníme si společně možné příčiny potíží a zkusíme navrhnout co nejlepší řešení.

Jsem tu pro Vás🙂 tak se ozvěte.

Lída

milin
29. led 2015

Dobrý večer, mám prosbu. Příští týden v úterý jdu na zákrok tudíž budu v celkové narkóze. Mám 6m chlapečka , kterého ještě hodně kojím. Chtěla bych mu odstříkat mléko. Prosím Vás mám půjčenou ruční odsávačku Avent. nikdy jsem to nedělala takže vůbec nevím kdy za jakých podmínek z kterého prsa apod. Můžete mi nějak poradit. Děkuji mila.

beruni121
autor
29. led 2015

Mili, nebojte není to nic složitého.

Vezmete odsavačku, prsa nejlíp lehce změkčit -pokud budou hodně nalitá - ručně odstříknete pár kapek. Pak přiložíte odsavačku a odsajete. Bylo by fajn nádobku popř. odsavačku vyvařit, sterilizovat... aby byla opravdu čistá a nádobku kterou budete mít na uchování mlíčka také. Pak odsajete, nevím jakou máte přesně odsávačku je jich mnoho druhů, pokud by to šlo hůř můžete jednou rukou dosávat a druhou lehce pomasírovat u toho prs. Mlíčko schováte do lednice a až jej bude větší množství - samozřejmě je třeba dodržovat časový harmonogram / v lednici může být až 24 hodin, ale nesmí být uchováno v jejich dveřích / - zmrazíte. Pak jen rozmrazit a podat dítku. / vždy samovolně v lednici nebo vodní lázni - nikdy ne mikrovlnka /
Zkuste si vypočítat potřebné množství mléka - tím, že se zeptáte lékaře jak dlouho po narkoze nesmíte kojit. Je to většinou než z vašeho těla vyprchají použité léky. Což může být různě dlouho. Pokud budete mít dotazy ozvěte se. Lída