Dobrý den, mám 11. týdnů starou holčičku a máme problémy s kojením a zavzdušňováním. V jejím měsíci a půl se mi začala od prsa odtrhávat a čím dál tím víc u prsa plakat. Jsem z každého kojení celkem vystresovaná. Po nějaké době jsem s ní šla na vážení před a po kojeni. Malá ze me vycucla pouhých 60 ml (má sníst 100 - 110 ml) takže bud se mi už pomalu ztrácí mléko a nebo je líná sát. Doktorka také chce abych se nevzdavala a kojila tudíž jsme po domluvě nasadili příkrm. Po každém kojeni dávám 60 ml příkrmu. I když bych ráda jen kojila, po zavedení příkrmu je ma holčička mnohem klidnější, ale u kojení stále pláče a vzteká se. Vypozorovala jsem, že když ji dám během kojení odříhnout, okamžitě si říhne a pak už k prsu nechce, je zavzdušněná. Teď se nám zhoršilo i noční spaní. Máte s tímto taky zkušenost? Nějaké rady? Už nevím co dělat. Ačkoli mě to trápí, přemýšlím že úplně přestanu kojit...děkuji za rady
A nerid se nejakgma tabulkama ,,ma vypit 100 ml". Ty prece take pokazde nesnis stejnou porci jidla.Jestli dobre cura a neubyva na vaze, tak kojeni staci. Jen proste prekonat ten bojkot.
@panickatlamicka
Když mě už od začátku nejde odstříkávat mlíko. Když si ho stisknu a to ho hodně stisknu, vyleze ze mě kapka mlíka a nic víc. Když jsem jen kojila, přibývala na váze, ale pomalu. Všichni mi furt říkali jak je malá a hubená tak jsme nasadili i dokrm nu.
@klarka711 nemusis odstrikat nic, to je pravda. Tak ten dvorec, pokud je prso nalite, rozmasirovat, zkratka miminku se ,,tvrdy" dvorec blbe chyta.Krom toho, pokud masi po 6 nedeli nalita prsa, je neco spatne-nabidka je vyssi jak poptavka. A znova:pokud pribyva, tak neni treba um. Jak ti pribirala, kolik gramu za 14 dni? Nebo lepe-kolik g za 4 tydny?
Mleko se ti neztraci, ale muze se ztratit, pokud budes davat dokrm. pravdepodobne jde o bojkot kojeni. Casteji nabizej prso, kontakt kuze na kuzi, spolecne spani.... nez miminku nabidnes prs, trochu odstrikni, at se zmekci dvorec a miminku se lepe prisava. Pri kojeni stlacuj prso.