Přestala jsem kojit, zatrvdliny jsem rozmasírovala a odstříkala mléko a po 2 dnech opět zatvrdliny mám strach že když budu zatvrdliny odstříkávat že se bude dál tvořit mléko.
Máte někdo zkušenosti?
@martinam1992 Když já vůbec necítím plné prsa, jen že si tam zatvrdlinu nahmatám jinak bych o tom vůbec nevěděla.
@katerina97 já jsem odstavila postupně, hlavně z důvody, aby mě ty zatvrdliny minuly. Může se utvořit fakt bolestivy zánět, takže vždy aspon do úlevy odstrikat. Jinak zatvrdlinu usem vždy rozmasirovala ve sprse
@katerina97 to je opravdu dosti individuální. Kojila jsem dva roky, velmi často jsem mívala při horším vyprazdňování v pravém prsu retence - jen v pravém. Teď má dcera 3 roky a stále mám mléko, které mě v tom pravém prsu do teď občas zlobí. Mám za sebou i utz a nález v pořádku. Pomáhá mi Priessnitz a vymačkat žluklé mléko ve sprše.
@katerina97 odstrikavaka jsem do úlevy určitě týden, potom už přišla úleva. Určitě se nebojte si ulevit. Laktace se zastavuje celkem pomalu. Po týdnu , dvou už je to člověku nepřekáží, ale po zmáčknutí bradavek mi mléko teklo ještě půl roku po odstavu.