Zase to mléko...Neměl to někdo stejně?

misamisamar
7. lis 2020

Dobrý den, mám skoro dvouměsíční miminko a kojim teda snažím se. Začnu od noci, malý ji v deset vecir a pak ve tři a za tu dobu se mi prsa trochu náplní (je to cítit na pohmat) a pak chce pít po hodině až dvou ale napije se z jednoho prsa to po cca 2-5 minutách "dopije" nabidnu mu druhé a je to to samé. Začne krásně pít ale po chvíli je neklidný a po kojeni pláče, jako kdybych už v prsou nic neměla. No a čím více pije tím více mi přijde že v prsou nic nemám, že se mi žádné mlíčko netvoří a hlavně že vecir už mu nemám co dat. Všichni říkají kojit kojit ale já už sem z kojení . Neměl to někdo stejně? Děkuji

puhelin
7. lis 2020

@misamisamar Mleko mate porad, jen proste rano jsou prsa plna a vecer splaskla. Uz se vam laktace ustalila. Je zbytecny davat z obou prsou, kdyz je to vzdycky silnejsi proud a tim, ze stridate porad prsa, je ten proud silny jen chvilicku. A zase z druheho chvilicku silny a pak slabsi. To v miminku vyvolava vztek. Lepsi nechat jedno prso poradne doplnit a priste druhe. Mleko nezmizi ze dne na den, co je nemozne.

olga_
7. lis 2020

@misamisamar Večer se laktace obecně snižuje, to je normální. Důležité je prostě kojit a pro dobrou laktaci kojit hlavně v noci. Jinak střídání prsou za mě buřt. Důležité je nabízet, a když je prso stimulované, mléko prostě je a bude. Jinak prsa se nalévat přestanou, to je také naprosto normální.

sassanca
7. lis 2020

Přibírá? Roste? Má dost pocuranych plin? Jestli jo, tak je to v pohode. Mám taky dvou měsíční miminko a u nás je to velmi podobné. Ale ani na vteřinu mě nenapadlo, ze nemám mliko...

lestoc
17. lis 2020

@misamisamar Já to mám stejně, taky se mi přes noc prsa doplní, ráno jsou ještě fajn a večer je to bída s nouzí. Malá je spavá, takže se napije v půl desáté a pak se vzbudí až v pět ráno. V noci ji teda nebudím. Když jsou večer prsa prázdná, tak se kroutí, pouští a nechce pít a brečí hlady. To poslední večerní kojení je někdy utrpení.
Přes den jí dávám pít, když si řekne, z jednoho a když nemá dost, tak i z druhého. Na tříhodinovou pauzu jsem se vykašlala už dávno. Občas, když cítím, že jsou večer prsa fakt prázdná, tak ji přikrmím poloviční dávkou nutrilonu 1. Takhle to praktikujeme už 2 týdny, z toho tak 5x dostala dokrm. Mléka mám někdy víc, někdy míň. Asi podle nálady? stresu? fyzické námahy? Za mě je nejduležitější najít uspořádání, při kterém bude spokojená maminka i dítě.