Ahoj maminky...vim diskuzi na toto tema je tady mraky a proto se predem omlouvam ze zakladam dalsi..Ale...mam synka kteremu ne 8 tydnu...od porodnice jsem musela prikrmovat chvilicku asi tyden jsem plne kojila..ted jak zvysuje potrebu uz mu mlicko zase nestacilo a proto sem zacala znova prikrmovat ale stale to bylo tak ze v noci byl plne kojeny a pres den obcas dokrmovan Sunarem..jenze...ze zdravotnich duvodu jsem musela ted 14 dni prestat kojit(brala jsem leky ktere se pri kojeni nemuzou pouzivat bohuzel neslo jinak) a uz to neni ono...synek prsa ve vetsine pripadech odmita a kdyz uz se mi podari ho kojit vycucne si sotva 70ml z obou prsou..😞driv sem i citila jak se prsa nalevaji,tvrdnou a vzdy sem poznala ze je potreba maleho prilozit...ted nic😞brneni a nalevani prsou citim sotva dvakrat za den...je jeste nejaka moznost ci sance ze bych se mohla zpet rozkojit?hrozne me to mrzi a nemuzu se psychicky vyrovnat s tim ze uz neucitim to krasne pouto pri kojeni s hlavne to ze msly nema moje mlicko...dneska v noci sem ho zkusila nakojit a jen jednou se mi napapkal dosyta bez dokrmu..akorat si trochu ubliknul..coz se mi teda hodne dlouho nestalo..jsem z toho nestastna😢😢😢🤷
Pokud chceš opravdu kojit, tak ano, jde to. Kojení funguje na základě poptávky a nabídky: čím více se miminko kojí, tím více mlíčka se tvoří, úprava vždy trvá tak dva až tři dny. Takže když budeš pár dnů velmi často miminko přikládat, začne se ti tvořit více mléka. Ale nečekej výrazné nalévání prsů, to bývá těsně po porodu, postupně právě s tím, jak se tvorba mléka upraví podle potřeb miminka, se prsa nemusí nalévat téměř vůbec. Mléko se tvoří v průběhu kojení, ne do zásoby.
I to ublinkávání je normální, miminko nijak netrápí, netrap se tím ani ty. Některé děti blinkají po každém kojení a obloukem, i to se stává.
Ale krásné pouto můžeš prožívat i při krmení z lahvičky. Zásadní přece není bradavka v pusince, ale láska, s níž ho držíš v náručí.
ja teda nejsem laktacni, ale pokud ti na tom opravdu hodne zalezi, oprela bych se do toho opravdu co to pujde. vsechny rady na zvyseni laktace - kuze na kuzi, pravidlene jidlo, hodne piti, vyvar, kojici caj. a podle me, pokud mliko mas, tak se normalne laktace prizpusobi spotrebe, ale neni to zadarmo. hodne porad prikladat. mala kdyz mela spurt, kojila sem treba kazdou hodinu a nikdy nedokrmovala. mimochodem, jak vis kolik z prsu vypije? vazis? pokud ano, vykasli se na to a vaz treba jednou za tyden. drzim palce, ono to kojeni neni vubec zadarmo, jak si nekteri mysli...a kazdemu to nejde uplne samo a bez problemu. drz se!