Ahoj holky, je tu prosim nekdo, kdo dostal zanet do prsu a atb ani kapky nezabraly a ma zkusenost s hospitalizaci? 3 den mam stale teploty 39 a myslim, ze se tomu nevyhnu. Zajimalo by me, jak to probiha. Jsem tyden po porodu. Diky
Tvaroh mezi odsavanim davam :( i pred odsavanim nahrivam. Nevim, co delam spatne.
A jaké máte antibiotika?
tvaroh na plínku nedávat igelit, ten to zarazí, na té plíně to krásně vyschne.
Jinak jestli se ptas, zda by tam mimco bylo s tebou, tak samozrejme ano.
Pomohla mi PETlahev s horkou vodou. Proste to narvat na bolave misto a nechat, dokud nevychladne. A rozmasirovavat, porad, i kdyz to boli. Nahmatat, kde je problem a rucne odstrikat, tedy tisknout tu cast dvorce, kam vede dana zlaza. Nasmerovat tam bradu ditete. Delat to i v noci. Antibiotika jeste mohou zabrat, take je moznost nasadit jina. Chce to byt v teple.
@andulee2 Záněty jsem měla z jednoho prsa do druhého a nakonec v obou skoro 12týdnů s malými přestávkamiDostala jsem antb.ale gynekolog na pohotovosti mi řekl,ať to zkusím bez nich.Takže analgetika,obklady pořád studené-teplé zánět podporují-tvaroh,slivovice,zelné listy.Jen před kojením nahřát.Masírovala jsem prsa i při kojení prsním olejem,užívala feminella hereditum,lecitin 1000,mléko se naředí a lépe odtéka a pokud jsem si nedávala obklady,tak kopce calciovky,aby se bradavka a dvorec zanořily do masti.
Bradičku směrem k zatvrdlině,měnit polohy během kojení a pokud to jde,tak odstříkávat
Důležité je před kojením nebo před obkladem (třeba tvarohovým) nahřát. Odstříkávat do úlevy. Ale hlavně po kojení nebo odstříkání ZCHLADIT!!! To zchlazení je velmi, velmi důležité, protože díky němu se sníží tvorba mléka. Bez něj se prso během chvilky nalije ještě víc. Zkušeností se záněty mám taky bohužel velké ☹. Držím pěsti, ať je brzy líp!
Pokud už je tam zánět tak to s nahříváním nepřehánět, naopak chladit a zahřát jen třeba ve sprše těsně před kojením. Jak už tu psali tak obklady studené ať už led tvaroh nebo zelí. Ale nejdůležitější je teď hodně pít a kojit, kojit, kojit a pořádně odstříkat do prázdna a snažit se masírovat ty zatvrdliny i přes bolest. A potom co nejdřív rychle zchladit.
Jinak k nemocnici u nás maminka ma u sebe miminko normálně už i kvůli kojení, které je pro zamezení zánětu důležité, jinak hlavním důvodem bývá to že dostanete ATB do žíly a ty vždy budou fungovat lépe než tabletky. A taky vám můžou dát kombinaci antibiotik ale stále takové aby jste mohla kojit. 🙂
Tvaroh ani zelne listy nepomohly? To kolikrat zabere lip jak atb.