Zánět prsu?

18. led 2023

Ahojky holky, skromný dotaz. Byla jsem dnes hodinu s malým v bazénu a ják jsem přijela dom, šílený bolet v prsu, tlak jako by mě na něm někdo visel. Horké a bradavka s dvorcem obrovská, spát se nedá. Ve stoje ještě horší jak visi. Teplotu nemám..
Zkusila jsem odstrikat, jestli nepomůže. Barva je úplně jiná jak z toho nebolavyho, spíše pripomina mléko v šestinedělí. Nejde ani pořádně odstrikat.
Kojim 14 měsíců.
Myslíte, je třeba plašit a valit k lékaři nebo nějaká babská ráda? Děkuji

autor
18. led 2023

Přikládám fotku pro představu

autor
19. led 2023

Neporadí nikdo?

siima12
19. led 2023

Já měla zánět v prsu v šestinedělí. Měla jsem teploty zimnici, prso jsem měla červené a když malá pila řezalo mě to. Došla jsem na gyndu a tam mi doktorka dala antibiotika. A přikládat tvaroh. Zavolej si na gyndu, a uvidíš co ti tam řeknou.

jjasmina
19. led 2023

Zajít k dr

autor
19. led 2023

@siima12 dobře, děkuji. Já teda teplotu nemám, ale není mi dobře. Mama mě prave říkala, ze sedací koupele, ze ji to řekla doktorka a pomohlo. Tak jsem radej se chtěla zeptat někoho dalšího, ať nejsem za trapku

siima12
19. led 2023

Sedací koupele to netuším. Ale antibiotika mi pomohli 🙏

autor
19. led 2023

@siima12 už jsem doktorovi volala, mám si koupit tvaroh a mlíko odstrikavat a vyhazovat

siima12
19. led 2023

Tvaroh je dobrý 😊 vytáhne zánět.

autor
19. led 2023

@siima12 zkusim koupit 🙂

siera1
19. led 2023

Divim se, že tě doktor ani nechtěl vidět. Já měla jednou taky takto rychlý nastup a bylo to na antibiotika. Uleví rozhodně rychleji.

petrasipkova1
19. led 2023

pokud nemáš teplotu tak bych neplašila. měla jsem doma tunu tvarohu, a studený tvaroh v plence vázala na prso, pak ve sprše lehce masírovala a pak zase ledový tvaroh, většinou byl druhý den pokoj, ale bolest je to teda šílená. jednou se mi k tomu přidala horečka 39, zimnice a to jsem musela mít antibiotika.

autor
19. led 2023

@petrasipkova1 no on právě říkal, že když není teplota, tak se atb nedává. Spíš mám strach, že když budu odstrikavat, tak mě to moc nejde, abych o mlíko nepřišla.

petrasipkova1
19. led 2023

Já jsem teda z toho prsa kojila

autor
19. led 2023

@petrasipkova1 právě jsem četla všude na netu, ze kojení je žádoucí

siera1
19. led 2023

Já také z toho prsu kojila, sice to ze začátku bolelo, ale taky se mi tím pak ulevilo. Přikládala jsem ho na to bolavé prso více, než na to dobré.

autor
19. led 2023

@siera1 no, on mě tvrdil, ze mu to chutnat nebude, ale jenže ten můj bobisek zbasti úplná všechno a samozrejme, ze prso si vzít nenechá. Už je velkej a dere se pod tričko automaticky sám

rencinka87
19. led 2023

Normalne koj, jinak to z toho nevytahnes - rucne ani odsavackou to neodstrikas. Nechala bych prcka, at to zpracuje sam 😁

autor
19. led 2023

@rencinka87 děkuji. Právě že odsávačkou to opravdu nešlo, sotva pár mm