Zácpa u 2měsíčního miminka, už 3. den jenom čůralo

zdenkaj92
6. únor 2016

Ahoj, tak zase jsem na rozpacích.
Může miminko trpět zácpou, i když to má ještě řidší konzistenci? Už třetí den jenom čůral. Je plně kojen a prdí normálně 😅 Jak mu můžu případně pomoct?
Děkuju

lv
6. únor 2016

plně kojené dítě nemusí kakat 14dní, mm je tak dobře stravitelné, že ho využije beze zbytku..takže pokud na prázdo netlačí, viditelně nemá bolesti, nemusíš dělat nic.

hanka303
6. únor 2016

Mateřské mléko je velmi dobře stravitelné, takže plně kojená miminka nemusí mít stolici několik dní klidně i týden 🙂 a pokud prdí normálně, tak bude vše v pořádku 🙂

zdenkaj92
autor
6. únor 2016

Prdí a smrdí 😀

saryana
6. únor 2016

Mateřské mléko je sice velmi dobře stravitelné a to mi taky často všichni tvrdili, ale náš malej už od 2měsíce trpí zácpou, svíjí se, brečí, tlačí, kroutí se při kojení.. zprvu jsem nevěděla, jestli to nejsou jen prdy, ale stolice začala postupně houstnout až pak se nevykakal vůbec, a když jsem mu trochu pomohla teploměrem tak vytlačil vždycky tužší stolici. Pokud je malý klidný a dobře prdí, dobře papá, tak bych to nijak nehrotila. Ale pokud prdíky smrdí - jako dost výrazně než dřív, bude neklidný, a stolice bude hustší, bude se jednat o zácpu, ale nejprve bych konzultovala s lékařem, než něco nasadila. My už museli do lactulosy, švestkovou šťávu.. a já přísnou dietu bez mléka :( Přeji ať je vše v pořádku!

gosa22
7. únor 2016

naprosto běžné, nijak nepomáhej, pokud nebudou bolesti bříška...pokud prdí, jen dobře, že to jde ven, pokládej malé často na bříško....říká se 5xdenně na 5 min...bude si cvičit taky svaly na krčku a vyprdí se...naše malá běžně kaká ob 3 dny někdy i déle 😉

zdenkaj92
autor
7. únor 2016

Tak před chvílí mi prcek připravil pěkně velký a smradlavý dáreček 😅 Takže vše v pořádku 😀 Všem děkuji za uklidnění 🙂 Ještě že existuje ten internet! 😅