Ahoj, mam dotaz. Za jak dlouho prejdou latky snezene stravy matky do mleka? Moje miminko ma obcas zelenou stolici, vytery ma v poradku, s kojenim je take vse ok, tak si rikam, ze by na to mohlo mit vliv neco, co jim. Jenze moje strava je celkem rozmanita a tak bych rada vedela, jak daleko bych mela zajit v pameti na to, co jsem to snedla a priste se zkusila teto potravine vyhnout. Nekdo rika, ze jsou to syry, jenze ty ja jim pomerne porad a presto je stolicka nekdy zluta a nekdy zelena...
neviem, za ako dlho prejdu latky zo stravy do mlieky, pocitam, tak cca po 4 - 6 hodinach. Kazdopadne, zelena stolica moze byt z toho, ze babetko pije hlavne predne mliecko, ktore ma viac laktozy. Pokial neplace od bolesti a vetry a vsetko ostatne je v poriadku, tak sa netreba bat. Treba, aby bolo dost mokrych plienok (5- 6 za den) a skusit predlzit cas kojenia, aby sa babo dostalo aj k zadnemu mlieku. Ak striedas prsniky, tak skus predlzit cas, ked pije z jedneho aspon na 15 minut a potom dat az druhy.
Ahoj, aj moja malá zvykla mať zelenu stolicu...pytala som sa na to doktorky a ona vravela, že to byva hlavne vtedy, ked babo papa menej...alebo ma vacsie intervaly...- moja papala niekedy po 5 - 6 hodinách. Ale vravela tiez, ze ak pekne priberá, tak sa nemám čoho báť.
Zelená stolice, pokud není příliš tmavá, je u kojenců (obzvláště kojených) normální. Nesmí být příliš tmavá, taková špenátová barva je už špatně.
zelená stolica je normální, hladová je hnědá a páchnoucí.
Do mlíčka přechází strava po 2-3 hod.
ja si myslím, že strava ide do mliečka už skôr...a aj som počula, že tekutá strava do 15 minút, tuhá do 30 minút...ja som zjedla kyslý a okorenený uhorkový šalát(hlavne tú vodu) a o pol hodinku som kojila a bol plač 😅
většinou se uvádí okolo těch 2-3 hodin
holky je to jak kdy.. každé jídlo přechází různě dlouhou dobu. mrkněte na kojeni.net, je tam docela hodně inspirace a odpovědí na otázky.. 🙂
tak ja jsem si schvalne dala vecer ostrej madras a rikala jsem si,ze do rana to vyprcha a bude klid..jak prejde rychle vime a za jak dlouho odejde?
zelena stolica moze byt aj z vela mliecnych vyrobkov, dietatko nedokaze dokonale spracovat bielkovinu kravskeho mlieka co papame my-
tak erik spracováva dokonale 😀 bo čo ja pojem mliečnych výrobkov 😅 liter mlieka, aj 5-6-7 jpgurtov denne...preibežne syry, acidko... 🙂
aponchie...si myslím, že v mlieku to ostane, dokým mlieko nejde von(odstriekanie, kojenie) 😅 či nie?? 😕
To je dobry, co odpoved, to nazor 🙂 No ja z toho nebudu delat kovbojku, malej basti dobre, hlad rozhodne nema, spis bych rekla, ze jsem to v posledni dobe dost prehanela (uz jsem taky slysela nazor, ze to muze byt z prejidani). Docela me prekvapila ta okurka, ja si v posledni dobe dost delam okurkove salaty, takze dik za tip.
no to jo,ale kolikrat musi jit to mliko ven?jednou a je fuc?nebo je to postupne nekolik kojeni?
aponchie...tak to netuším 😀 zatial sa ´kritickým´ potravinám vyhýbam, tak máme klud 😎
Uhorka aj u nas vyvolavala plac . Vlastne prve 3 mesiace skoro vsetko 😖 .
api: no podle mě to dítě dostane v následném kojení.
Ja jsem nekde cetla, ze zelena stolice je nadbytkem vitaminu C ve strave matky. Tmave zelena (jako posekana trava) hlenovita je tzv. hladova, kdyz delas moc velke intervaly mezi kojenim nebo tvoje mliko nestaci.
Já jsem zase slyšela, že zelená stolice u plně kojeného dítěte je jen přebytek sacharidů ve stravě matky (což můžou být i přirozeně se vyskytující cukry v kravském mléce).
😀 ..a pak si vyber co je pravda 😀 ...mne rekla pediatricka ze zelena a zluta i oranzova stolice je OK
🙂 hlavně, že už si nikdo nemyslí, že je to hladová stolice..
mě bylo naší Dr. řečeno, že "hladová stolice" je sice všeobecně vžitá, ale že prý je to blbost, to by dítě nemohlo prospívat, a že je to taky přebytek něčeho ve stravě.
ahojky. zelená stolicasa hovorí tuším, ked je dieťa hladné alebo smädné?apson mne to tak hovorili. ....nepamätám si to presne. ale mne malá kakavala na zeleno a nebola ani hladná. a tiež občas na žlto, ked bola kojená....syry vraj niektorýžm detičkám nerobia dobre na bruško, iba to viem a že by sme sa mali vyvarovať hlavne tým plesňovým. ja osm jedla inak všetko.aj hríby amalá sa nasťažovala 😀 😀 pravdaže somich nezjedla každý den...ono to podla mne rpechádza hned, ako to trávy, kedže sme boli ammičky pri detičkách 2 týždne a jedli sme to, čo nám navarili a mavali sme aj strukoviny naobed, čo sa velmi neodporuča, zjedli sme len vývar a aj tak detičky mali bud bolenie alebo prdíky hned po večernom mlieku.sestričky sa potom sťažovali, čo sme pojedli....vyvarovať by sa malo aj čerstvým uhorkám,niektorým detičkám nemusia robiť dobre