Ahoj holky,mám asi blbý dotaz,ale za dva dny mě čeká planovaný císař a začala jsem plašit jak to bude s tvorbou mléka a kojením.Tak do pulky těhotenství jsem měla prsa zvětšena a bolava,ale pak bolet přestaly a teď se mi dokonce vratily do normalní velikosti a za celou dobu mi ani nevytékalo mlezivo.Tak se bojim,že až mi prcka přiloží k prsu,že nebude mít co pít!máte s tím některá zkušenost a vytvořilo se vám mléko hned po tom císaři nebo jak to funguje?!
ahojky, neboj a zbytecne se predem nestresuj, velikost prsou ted na to nema zadny vliv, mleko se vytvori az po porodu, u me to trvalo o den dva dele, ze zacatku me silene bolely bradavky, ale moc jsem chtela kojit, synek byl hladovej, UM jsem se branila, a vse se po tak deseti dnech stabilizovalo a nakonec jsem kojila do roka a sedmi mesicu, do sesti mesicu plne!, na zacatku pomohly kojici caje, jeste v porodnici a i potom doma, a vyvar z prasecich nozicek, ten doda hodne energie a na mleko je super, delal mi ho muz a vozil i do porodnice, takze se neboj, vytvrej a urcite to zvladnes 🙂
Přesně nemysli na to, ono to půjde. přeju hodně štěstí, ať je to bez komplikací 🙂 🙂
Hlavne klid.Po sekci jsem kojila ihned druhy den.Hodne stesti,at vse dobre zvladnete
Po akutní sekci jsem se rozkojila čtvrtý den. Musela jsem mrňouse přikrmovat, protože u mě bylo pusto. Ale pokaždé jsem zkoušela přikládat ať nějakou dobu tahá a chodila i na odsávačku. V den propuštění jsem ráno poprvé viděla v odsávačce jak vystříklo mlíko! 🙂)
No a večer jsem ještě na rychlo sháněla odsávačku, protože jsem myslela, že mi prsa bouchnou. No a kojila jsem téměř do 15ti měsíců a kojila bych minimálně do puberty, kdybych to neutla já. :D
Po planovane sekci jsem kojila jeste tentyz den, plne od prvniho prilozeni.
ahoj. hlavne nestresuj. mala som 3 cisaraky, ani jeden nebol planovany a jedno z deti som kojila 2 roky. Jedneho sice vobec a poslednu len par mesiacov, ale netreba dopredu stresovat. inak, pre mna bolo najlepsie ked mi malu vybrali nie v celkovej anesteze ale v spinalnej. malu som hned mohla mat na sebe, hned sa uchytila a pila, preto si myslim ze aj mlieko hned bolo. syna mi doniesli az na druhy den a poslednu dceru len raz v ten den. a ked si to premietnem do toho ako sa spustilo mliecko, tak nejak mi vyslo ze by to mohlo mat suvis 🙂
Já měla po plánovaném Cs mléko až třetí den, dokrmovala spolubydlíci. U druhého jsem měla Cs za porodu - takže nic akutního, hormony byly a okamžitě jsem kojila a mléka pro celou porodku. Takže asi záleží na hormonech a rozjetem porodu..
A kdyz se mliko tvori treba 3den po porodu co bude do te doby miminko papat?
Mám za sebou dva plánované císaře. Po prvním císaři jsem začala mít mléko čtvrtý den ráno, po druhém dokonce druhý den večer. Ono žádná maminka nemá mléko hned, ani po přirozeném porodu. Má jen trochu mleziva, mléko se začíná více tvořit okolo třetího dne. Po prvním císaři bylo třetí den vidět že by syn už potřeboval víc pít, ale já ještě neměla dost mléka, tak ho asi dvakrát v nemocnici dokrmili UM ze stříkačky, pak už jsem měla mléko. Po druhém císaři nebylo dvojčata vůbec potřeba dokrmovat, mléko se mi spustilo fakt rychle, a to jsem je měla jen na chvilku po porodu, první den po porodu se každá napila jednou a další den věčer už jsem měla mléko. Je to asi i hodně v hlavě, nebo nevím, určitě jsem dvojčata přikládala méně než syna, ale byla víc v klidu 😉
@kulihrasekzeleny oni jsou prvni dny nakrmeny z briska a nebo ti ho dokrmi,kdyby byl jedlicek
@corinka1 aha dekuji🙂 No asi blby dotaz, ale uz delsi dobu jsem nad tim uvazovala
Me se po zcela prirozenem porodu, bondingu a dite u sebe 24h denne udelalo mliko 4. den. Je prirozene, ze dite prvni dny zhubne a staci mu par kapek mleziva...
Jasne.Ja to chapu,clovek nevi...@kulihrasekzeleny
@ajja87 Jen jestli se moc nepozoruješ 😉 Nemyslím to zle! Já jen, že tvé tělo přece neví, že tě čeká císařský řez, takže se na to určitě "nepřipravuje" tím, že by se už dopředu rozhodlo, že žádné mléko nebude. Takže předně - přestaň plašit! Když se budeš takhle stresovat už teď, tak si tak zaděláš na to, že opravdu kojit moct nebudeš. Takže pěkně v klidu. Já jsem po akutním císaři po vyvolávaném porodu. První dva nebo tři dny jsem vůbec nemohla přiložit, protože malý byl hodně napolykaný plodové vody a zvracel ji. Pak už i s krví. Prsa jsem masírovala, snažila se ručně odstříkávat a rozkojila jsem se úplně v pohodě 🙂 Takže klid a uvidíš, že to půjde! 🙂