Zdravím vás,
Mám dotaz. Dceru od narození kojím, nemáme s tím žádné problémy, mlicka mám podle všeho dost, ostatně malá je docela cvalda ❤️ ale jde o to, že se blíží den, kdy potřebuju vyřizovat a bohužel bez malé, nemohu ji vzít sebou a prostě ne a ne odstrikat. Ať dělám, co dělám, sotva odstrikam 50ml 🤷♀️ což je málo.
Moje otázka Teda zní.... Mohu výjimečně na tu chvíli, než vše vyřídím, dát malé umělé mléko? Bylo by to jen cca dvě lahvičky, víc ne a pak by byla zase klasický kojena. Lze to udělat takto? Nestane se, že pak moje prso už nebude chtít?
@bublina2019 No a na jak dlouho půjdeš pryč? Jak je malá "malá"?🙂 Proč neodstříkáš mléko každý den trochu? A dej to do mrazáku. Já jsem chodila do roka na max. ty dvě hodiny. Odstříkala jsem a syn si tu trošku vždycky rád dal, ale pil už samozřejmě i vodu a měl i příkrmy.
@ttm tak moje malá z lahvičky normálně pije fenyklovy čaj, hermankovy, i když ten moc nechce, ale lahvička problém nedělá. Jednou jsem odstrikala trošku, protože jsem si pořídila novou odstrikavacku, a normálně to z lahvičky vypila. Jen nevím, jestli nebude frfna na to UM. Představa, že bude 5 hodin doma řvát, to by mi rodiče asi nepoděkovali 😁
@bayt malá má 3 a půl měsíce. No já to zkoušela, ale už bych to nestihla. Včera 50 ml a dneska 50 ml, to je tak jedna láhev a budu pryč okolo 4 hodin, maximálně 5 hodin. Dozvěděla jsem se to pozdě, proto už nestihnu odstrikat. Mám na to asi i nějaké vadné prsa, protože jsem zkoušela dvě odsávačky, ale víc to prostě nedá 😔
@bublina2019 nestane se vubec nic. Klidne UM dej, kup nejakou osvedcenou znacku. Mne se osvedcilo DM Babylove. Po Sunaru mi obe holky zvracely. Nebo Hipp, nebo tak 🙂
@bublina2019 Vadná prsa nemáš, já to měla podobně. Ještě se můžeš obětovat a odsávat i v noci. Prostě co nejčastěji. Hele, a je to tak nutné? Ve třech měsících asi prostě na pět hodin nikam nešla (nejde jen o kojení, syn by to prostě nedal, takové odloučení dá až teď skoro v roce a půl). Každopádně když ji nakojíš těsně předtím, pak dostane jednu lahev, tak snad by to už pak mohla vydržet....
@bublina2019 jediné UM, které můj prsomil vzal, bylo Kendamil. Hodne jsem to zkoumala, a libi se mi ze vsech nejvíce i složením a řekla bych ze i chutove jsou stejně.
Prso neodmítl ani po 3 dnech, co jsme spolu nebyli 🙂 akorát si s sebou asi vem odsavacku. Protože ja měla prsa jako kamen. Nemej strach.
Ja odstrikala taky max 50 a snazila se to různe zamrazovat atd, ale kdyz jsme to pak vytahli, prislo mi, ze to nevoní jaksi. A nechtěla jsem to prckovi davat. Takze proto jsme sahli po UM.
Nestane se nic. Jde o to jestli ho bude pít. Moje děti to nevypily i když byly hladové a známá to měla stejně.
Mě to malej vzal v pohodě a prso pak chtěl. Zkus to a uvidíš.
@bublina2019 já bych UM zbytecne nedavala - kór když se jedna o jednorázovou akci
Syn má 4,5 měsíce a když potřebuji k doktoru, na úřady nebo kadernici 🙂) mamka nebo babička vozí kočárek venku
Jim je jedno jestli hlídají doma nebo takhle a já nemusím řešit problém s kojením, když je v dosahu dvou minut 🙂
@bublina2019 pokud už máte vyzkoušené, že pije z flašky, tak se nestane vůbec nic😉
@michaela_2 Souhlasim.
Tak se vám podělím o zkušenost. Malá to přežila, plakala celou dobu, vypila to, co jsem zvládla odstrikat, umělé mléko nechtěla, já byla pryč méně, než jsem očekávala, tak to nebylo tak strašne. Ale.....
Od té doby se mi ze spánku obcas budí s křikem a hledá mě, jako kdyby se bála, že ji utecu a musím ji uklidnit prsem. Vyloženě ho vyhledává a je jak dravec. Doufám, že nemá nějaké trauma nebo něco. 😔 Mamka mi říkala, že celou dobu koukala na křeslo, kde spolu s malou sedíme a plakala. Křeslo bylo prázdné a ona na něj koukala a plakala 😭 Bylo to hrozne to jen slyšet, natož si to představit. Prdelka moje, nejsem si jistá, jestli ona na mě nebo já na ní jsem víc závislá ❤️❤️
Ale už naštěstí nic takového nebude a nebude potřeba takové delší hlídání, aspoň tedy ne v nejbližší době. 🙏