Ahoj,
už jsem zde s některými z Vás probírala problém znovuobnovení laktace a následný přechod na běžný režim dle miminka. Musím řict, že se nám vše podařilo. Paní doktorka z nás měla taky radost a tak malá dostala ve 4 měsících první hexu. Čtvrtý den byla malá spavější ajídlu moc nedala a následujíci dny toho taky noc nepojedla.
V noci jí normálně po 10ti minutách z kažkého prsu. Přes den sotva 5 minut z každého prsu a dneškem mi po každém kojení zvrací. Kojím po 3 hodinách a malá se o jídlo moc nehlásí. Je to přesně týden od očkování. Může to všechno - menší chuť k jídlu, zvracení mít souvislost s očkováním? Nebo je silnější a tak se dříve nají a je přepitá? Nemám bohužel už váhu, tak že netuším kolik toho vypije. Po jídle se většinou nevzteká, tak že ani nevím, jestli třeba zase náhodou nemám málo mléka... Jsem fakt nešťastná 😢
Moje deti zvracely vzdycky, kdyz se prepily. Nechavala jsem je pit jen chvilku, jakmile cacaly jen cumlat, davala jsem je od prsa.
@hana765. ono to vyblindeny mnozstvi vetsinou jen vypada na oko jako ze toho je moc..ale zjistila bys, ze vyzvracela treba jen 2 lzice z celkove davky. Byt tebou, aktivne prso nabizim dal, po kojeni nechat detatko ve zvysene poloze. Po ockovani je nechutenstvi castne, zda je to u vas pricinna souvislost, to tezko rict.
Ale pokud ti jakoze fakt hodne zvraci, tak jeste koukni na clanek o refluxu, ja tam ted nemuzu najet, ale mozna tam najdes odpovedi i k vasemu problemu. nejsem si jista, zda lze reflux ziskat nejak pozdeji...
Nekojila bych už z obou prsou. Taky jsem přišla o mliko a když se zas rozjela, kojila jsem z obou, jenže to na ni bylo moc a blila (ten výraz sedí) taky. Takže jsem zas začala kojit na střídacku. A v pohodě, přibírá.. A váha tvyho miminka fakt není nízká 🙂 je normální. Nemůže se vše svádět na očkování 🙂
@prostejina nemyslim, ze vaha je nizka. Jen vim, ze je drobnejsi kdyz ji polozim vedle stejne starych deti. Spis jsem ti chtela naznacit, ze nevim jestli ma takovou silu, aby se najednou tak rychle napila.
Ale diky za radu. Zkusim ted kojit jen z jednoho a uvidime, co to udela 😉
@panickatlamicka prave ta zvysena poloha nam dava zabrat. Kojim ve zvysene poloze, ale jak ji vezmu na odrihnuti, poblinka se. To same jakmile se zacne trochu hybat nevo vypravet. Proste se rozpohybuje a blinka.
@hana765 ahoj,nase Barca byla taky blinkaci.Resila jsem to s doktorkou,doporucila nam gastrotuss,plus po kojeni davat do lehatka.Aby teda jako uplne nelezela,ale byla ve zvyseny poloze.Nekomu ten gastrotuss nezabírá,nam zabral.Mala se kolikrat poblinkala i hodinu po kojeni.Byla jsem z toho nešťastná,ale casem se to upravilo,az prestala zvracet uplne..
@laskonka85 diky za tip! Ale presto bojuji s tou zvysenou polohou. Jak ji zvednu, tak se poblinka. Nebo v tom lehatku, tam si zase macka brisko a blinka stejne. Prijde mi pak lepsi nechat ji lezet...
@hana765 Týden po hexe už mi přijde dlouho na reakci... buď někde chytla nějakou blijavku nebo se fakt přepíjí, mě se kluk zvládl přepít za 5 minut u jednoho prsa, touhle dobou už jsem dávno z obou při jednom kojení nekojila...