Ahoj maminky,
mám právě měsíční miminko, kojím plně i po císařském řezu, první dva týdny mě ty bradavky neskutečně bolely díky rozkousani, jak má mimi sílu. Teď je to čím dál lepší, ale přece jen, když se oblékám nebo sprchuji, jsou extrémně citlivé. Jak dlouho vám to trvalo, než se tzv. "zocelily"? A taky mě občas zabolí pravé prso, když miminko saje, jakoby mě řízl někdo žiletkou! Měly jste to tak některá?
Dva tri mesice mi to trvalo, byla to bolest neskutecna, bolely me bradavky i kdyz jsem byla treba venku v chladu, pres vrstvy obleceni. Ale neboj zvyknou si, bude lip, zatnout zuby a vydrzet, lepsi radu nemam. Bolest mi tehdy vystrelovala az do ruky, porad jsem zkoumala co mi je, jak se maly prisava, cim si to mazat atd, ale chce to jen proste cas...
@hana_v to je opravdu kvasinka. Mazat prsa a pusinku neocide gel volne prodejny. Případně zkusit hned citron a na předpis je nystatin ten pomůže vzdy. Také za tu bolest může občas syndrom bílé bradavky. Chce to vyvarit všechny ručníky, podprsenky vyprat alespoň na 60. Po kojeni prsa umýt a často měnit prsní vložky.
@vikinkav to byl syndrom bílé bradavky. Může to být i během těhotenství.
Moc vám všem děkuji za tipy! Tohle by mě vůbec nenapadlo. Je možné, že proto po kojení z mlíčka malá blinká?
@hana_v nemá zkušenosti s blinkacim dítětem po kojení. Ani jedno mi neblilo a kvasinku jsem měla víc u prvního. Blinka nějak hodně?
@fandysek_1 no vždy jí dám odříhnout a třeba za dvě minutky si najednou blinkne.. a tak to bývá třeba ob den a někdy mi hodí úplně kosu 😞
@hana_v to se mi nezdá nějak moc blinkaci. Děti prostě občas blijou. Je to těžký deska v zavalu informací. Člověk hned hledá problém. Buď v klidu, když by se ti to nezdálo pores to s doktorkou.
Dobrý den, mám hodne citlive bradavky, kojim malou a chci prejit na kupované mléko, doporučíte mi nějaké? Mám první díte a ctu spoustu recenzi.
moje holčička má velký hlad a potzřebu mléka přes noc, kdy myslíte, že to období zkončí?
Mám už hodně rozpraskané bradavky a nevím co pořádně na ně
@hana_v to rezani ziletkou byva priznakem pritomnosti kvasinky. Nemam s tim osobni zkusenost, takze neporadim, co na to, ale zkus kouknout, jestli to nemuze byt tvuj pripad.
Jinak u me si prsa na kojeni zvykla tak po dvou mesicich cca, u druheho pak podstatne driv.