Ahoj,chybi mi zkusenosti. Kojim trimesicniho syna a chtela bych mu v tomto pocasi davat i caj. Z ceho kojenym detem davate caj?? Nevim,jestli mi lahev s dudlikem nepokazi kojeni.
@calvac na čaj se vykašlal, kojit na požádáni a takto i v létě až budou opravdu horka
@calvac caj nedavam, jen vodu, cistou. Radeji.kojo pokud si s tym ok. 3m je malinky jeste. Ja zavala vodu davat az v 6m.
Caste kojeni staci. Na pozadani. Pokud ma pocurane plinky, zizni netrpi.
@dc2015
@terezapetrova
@hankaros
Samozrejme me napadlo kojit neomezene,ale mleko se prece nejakou dobu travi,ne? Myslim,ze pauza mezi kojenimi ma byt dve hodiny,aby se mleko stravilo. Nebo?
Já plně kojím a v těch vedrech dávám i čaj. Dávám fenyklovy a hermankovy, čajovou lžičkou, ale pomalu zkoušíme i z té lahvičky, se kterou bojuje 😂 Čaj dávám i z důvodu trávení a na prdiky. Boliva ho bříško. Budou mu příští týden 3 měsíce.
Ve 3 měsících bych kojila, jak bude miminko chtít, zvyš příjem tekutin u sebe, ať máš u čeho čerpat. Pokud bys to nedávala ty, tak prckovi než čaj raději vodu a po lžičkách.
Kojenému stačí mléko, omílá se to pořád dokola. A když už bys to nemohla vydržet, tak proč čaj? Na pití je voda, žádné džusíky, šťávy, chemické granulované čaje apod. I všechny sebedražší eko-bio mimi čaje jsou čistá chemie, jak myslíš, že se z nich vytvořily ty granule nebo vydrží roky v krabici? 😕
To je blbost, lidský mlíko není kravský.
@calvac Koj na požádání, dodržování jakýchkolik pauz je u MM blbost. Obsahuje také dostatek vody. Já takto bez dalších tekutin kojila i 9měsíčního syna (téměř do roka byl v podstatě výhradně kojený, protože jakékoli příkrmy odmítal) a to bylo snad nejparnější léto za xy let - rok 2015. U tříměsíčního bych to neřešila už vůbec. A ano, flaška může kojení zkazit a může se to projevit i po několika měsících.
@calvac A ještě přímo článek k tématu z obecně dobrých stránek ke kojení: https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/teku...
dala jsem vodu normalne v nuk lahvice, kojeni nam to nepokazilo, naopak kdybych nechala dite jen o mliku tak ho do dvou dnu vysusim... chceto pocitove dle tebe i miminka. Pokud se bojis lahve muzes davat vodu pres strikacku.
Nic jiného než kojení na léto neplánuji, malému jsou 4 mesice. Proč mu cpat vodu, když mu můžu dát výživné mléko?
Syn mel 6 mesicu a nic nez prso mi nevzal..nesnasel lahev..takze v lete ve vedrech jsem jen kojila..prijal flasku s cajem az nejdrive v 9ti mesicich...zkousela jsem mnoho lahvi..mnoho caju a vod..byly to pouze vyhozene penize. Zkusila bych dat vodu nebo cajik..pokud nebude chtit..tak jen kojte..
Malý si v horkach cucnul klidně i po půl hodině, žádné potíže s trávením neměl, když se napil echt moc, tak holt ten přebytek vyhodil, ale to bylo jen tak první dva měsíce, dítě brzo pozná, kdy má dost, přestože se ti spousta lidí bude snažit nakecat opak.
@prejeta_zaba Granulovaný jsem nikdy nepoužila, dají se koupit i bio normální ze sušeného ovoce, bylinek... už nevím, co přesně to bylo, dávala jsem, když jsme zaváděli příkrmy ve větším množství. Ale jinak souhlas, že voda je voda 🙂 a úplně nej mm.
Takhle malého rozhodně kojit. Voda se většinou začíná dávat s příkrmy.
Slozeni se prizpusobi potrebam ditete. Rodila jsem v kvetnu, takze parne leto jsem prokojila a uz od pohledu obsahovalo mliko vic vody. Vetsi zizen budes mit ty, zahucely do me i 4 litry denne.
Já víc piju a víc kojím - na požádání, pokud se mi zdá, že od posledního kojení uběhla delší doba, tak dceři sama nabídnu, i když se zrovna nehlásí. Buď si vezme, nebo ne. Pokud je dítě plně kojené, není voda ani čaj potřeba. Naopak jsem četla, že se u kojených malých miminek spíše nedoporučuje přidávat jiné tekutiny, než mateřské mléko - dítě si zaplácne žaludek vodou a nevypije tolik mateřského mléka, kolik by mělo, takže mu pak může chybět.
Mi syn do 6 měsíců nic jiného než prso nechtěl, tak jsem jen kojila, někdy jsem měla pocit že celý den jen kojim😂 ale stačilo.
My jsme do 1 roku flašku neměli. Obě děti jsou jarní,takže přes léto plně kojené. Prostě jsem častěji kojila,třeba 3x za hodinu,stačilo trochu, chvilku.
Porad dokola-kojenym detem staci jenom mliko,nepotrebuji ani vodu ani caj.
Já jsem jen častěji kojila, stačí to, spíš záleží, jak to "vysává" maminku. Jinak později jsem dávala rovnou vodu... Čaj hodně málokdy, kupovala jsem nějaký bio u nás v prodejně se zdravou výživou, rozhodně nedávat slazený.