Ve 32tt pořád žádná prsa. Mám obavy, že nebudu moct kojit

dimelo
20. led 2015

Začínám 32 týden těhotenství a prsa pořád žádné (doslova). Mám obavy, že nebudu moct kojit. Nepanikařím předčasně??? ☹

hojda
20. led 2015

Tak to buď ráda, s malými prsy jsou mnohem menší problémy při kojení než s velkými. Prsy se nalijí až po porodu. Neboj dočkáš se🙂

ludva
20. led 2015

Mám větší lopatky než prsa, bohužel... Při první dítku, jsem se v porodnici dozvěděla, že kojit nemůžu s mou velikostí :(, při druhém to bylo lepší a u třetího jsem se prostě rozhodla, že to dám 🙂 a hle .. kojila jsem 2 roky 😀
Věř si a půjde to 🙂

alboo
20. led 2015

@dimelo byla bych v klidu. já mám prsa velký a stejně nekojím, když to v porodnici řešil snad každej (měla jsem dost velkej problém) tak mi říkali, že větší problém než malý prsa jsou velký. že i ty prsa, co nejsou normálně skoro vidět, se pak nalejou a najednou jsou vidět 🙂

betelgeuzz
20. led 2015

Kojení není o velikosti prsou 🙂 Mám malý prsa, během těhotenství se zvětšily jen lehce, po porodu se ani nenalily. a kojila jsem obě holky, sice mlíka bylo tak akorát, ale stačilo.

tarra27
20. led 2015

@dimelo ješě máš čas a neboj, po porodu se to zlepší určitě, kup si paka kojící čaj od Lerosu, mě pomohl moc....a taky určitě Ti sestřičky poradí....

betelgeuzz
20. led 2015

A jinak bych na sestřičky nespolíhala, v některých porodnicích toho moc neví a v jiných zas neví, kam dřív skočit. Jestli chceš kojit, tak si informace zjisti už teď, dobré jsou třeba nějaké předporodní kurzy, které se věnují i kojení.

tarra27
20. led 2015

@betelgeuzz aa nebo laktační poradkyně....na netu jsou určitě taky a nebo přes kámošky nebo na gyndě mívají letáčky jak v ambulancích tak v nemocnicich 😉

thesun
20. led 2015

@dimelo neboj, kliiiid, kojení není o velikosti 🙂 taky mám malý prsa a dcerku jsem kojila, mlíka jsem měla fakt hodně - ukojila bych snad trojčata 😀

lipanek2
20. led 2015

Jak já závidím těm s malými prsy 🙂 Věř, že kojení pro Tebe bude snadnější než pro nás s velkými 🙂

romantika
20. led 2015

tak ja sem opak a ver, ze to neni o velikosti. Velka prsa jsou především tuk. Vse zalezi na mlecne zlaze, kterea je u všech tak cca stejne velka/spis teda mala, neni to velke procento prsu, znam z utz.. Ja mela prsa Hacka, ale sama voda a tuk. Po odkojeni Cecka. Tak si predstav jak asi vypadaji . A na kojeni to vliv nemelo. U první s mlikem trable, u druhého méně. Krom toho pozor, kojeni se rozjizdi ta 2-3 po porodu, ještě se muzes divit 🙂))))) Nicmene znovu a znovu na kojeni to vliv nemá.Vsechno pujde.

xvink
20. led 2015

Já neměla prsa nikdy, kromě doby, kdy jsem kojila. To byla najednou změna 🙂 Bohužel jsem se kolem 5. měsíce nechala vystresovat, že malý nemá dost mlíka a začala ho přikrmovat i z láhve. Závěr: prsa začal odmítat a odsávačkou jsem moc dlouho laktaci neudržela. Takže jsem kojila jen do 7 měsíců. Ale o velikosti prsou to rozhodně nebylo! A naopak myslím, že je výhoda malých prsou v tom, že se ti kojením nijak nevytahají 😉

weru88
20. led 2015

V těhotenství jsem měla malá prsa, teď kojím, malá a nenalitá prsa mám stále. Mléka mám víc než dost.. No stress 😉

peicul
20. led 2015

Mně se při těhotenství a po porodu taky moc nezvětšily a mlíka mám dost, jen se mi hůř kojí vleže, ale taky to s trochou snahy jde, takže klid, kojení není o velikosti prsou.

beruska252
20. led 2015

kamosky co maj prsa jak balony tak nekoji, a ja co mam takovy lentilky pod kobercem tak mam mlika pro celu porodnici 😀 teda mela jsem

lenkalenulka
20. led 2015

Kojení není o velikosti prsou ale je predevsim v hlave, nestresovat se a verit ze vse pujde! Po porodu se prsa naliji( zhruba do tri dnu) dulezite je miminko spravne prilozit a vse uz jde samo😉 urcite vsr bude oki😉

katyxq
20. led 2015

nepanikař - o velikosti prsou kojení fakt není 🙂 (sama mám normálně tak půláčka, před porodem to budou odhadem A, po porodu to na týden vidím na B a pak zas klasika "lentilky pod kobercem" ... a kojila jsem skoro tři roky)
https://www.modrykonik.cz/jak-kojit

linda.r
20. led 2015

Tak toho se vůbec neboj 😉 rozhodně se lépe kojí s hodně malými prsy, než s hodně velkými. Prsa se Ti po porodu zvětší, spíš záleží na bradavkách.

jenny.kay
20. led 2015

Já též nevlastním žádná prsa a bohužel u mě kojení neklaplo ani u jedné holky. U první jsem se nechala dost vystresovat. U druhé jsem se hecla, že to určitě dám. Dělala jsem všechno možné i nemožné, jen abych kojila a prostě to nešlo. A? Jsou to zlaté holky, holt odchované na UM, ale nijak jim to neuškodilo. Jsou to obě mazlíci a báječné děti.

nadja73
20. led 2015

ano panikaris zbytecn, stejne jako jsem panikarila ja 🙂 obe dcery jsem plne a dostatecne kojila 6 mesicu a prvni az do 14 mesicu, druhou do 19. mesicu 😉 🙂 a prsa mam fakt maly. jen, kdyz budes mit hodne mlika jako ja a dite bude dlouho spat budes musetodstrikavat, protoze budou hodne bolet, preci jen mame je maly a rychleji se naplni 😎

marketkab
20. led 2015

Taky nemam nic moc prsa, ale kojim uz vic nez rok a pul, ze zacatku to nebylo bez problemu, ale o velikosti to fakt nebylo 😉 neboj, jestli budes chtit, kojit budes!!!

brouzdalka
20. led 2015

Měla jsem prsa skoro žádný, nerostly ani v těhotenství, třetí den po porodu se mi nalily a byly to takový velký béčka 🙂 Mlíka jsem měla moc a prsa se mi zase zmenšily, když jsem znovu otěhotněla, teď jsem ve 21. tt, stále kojím roční batole a prsa přitom nemám 🙂

sangita
20. led 2015

Jsem na tom podobne a v prvnim tehotenstvi to bylo stejne - zato mleka na rozdavani, do pul roku (mozna dyl) mi teklo silene 🙂 Mamka to mela stejne, mleka taky hodne.. Zadny strach, velikost s tvorbou mleka nesouvisi.

lenicka07
20. led 2015

Neboj, myslím že to bude v pohodě, aspoň podle mé zkušenosti. Měla jsem stejné obavy a prsa takový větší áčka. Kojení naprosto bez problémů. Prsa se zvětšila nejvíc v posledním trimestru, to jsem měla přes prsa i 95 cm, pak se ještě nalila po porodu asi tak na větší céčka. Moje sestřenice měla nulky a kojila cca necelé tři měsíce, ale měla velké a hodně hladové dítě, takže pak to prostě už nestačilo.
Co jsem tak pozorovala kolem sebe, tak nejlíp kojily holky s malýma prsama a ty s většíma měly častěji problémy.
Neboj zvládneš to!

markkketa
20. led 2015

s první dcerou jsem řešila to samé, žádná prsa- až do porordu! a druhý den po porodu o 2 čísla větší a mlíka jsem měla na rozdávání 😀 teď při druhém těhotenství se mi prsa zvětšují už teď, nepočítala jsem s tím a jsou mi malé podprsenky

marcicek84
20. led 2015

@dimelo - nejlíp se kojí s malými, čím větší tím horší, mlíko je hodně po stranách a dítě se mnohdy nechce přisát a vytáhnout ho, malé prsa takové problémy nemají, takže klid a užívej si to... 🙂

svatbataz
20. led 2015

hlavně to neřeš a moc nesleduj, hodně pij a do týdne po porodu se možná budeš hodně divit, kde se to vzalo 🙂 pracuju v porodnici a ze dne na den (nebo spíš z noci na den) se matkám z prsou stanou obří šutry, kterýma by mohly rozbourat zeď :D

kacenka1111
20. led 2015

Mam velka prsa, az hodne velka a větsinou jsem mela problémy, protože jsou vetsi nez hlavicka miminka....navíc silene boli zada, všude mleko a mala mela problém nacpat moji bradavku do pusinky. Takze cim mensi, dle me tim lepsi.

diamanta
20. led 2015

jednou jsem slyšela láteřit maminu s obříma prsama, jak jí to nejde a nejde, přitom myslela, že s jejíma "dudama" to půjde. Mluvila se svojí známou, pochopila jsem dětskou sestrou, a ta jí vysloveně řekla, že kolikrát holky s prsama jak vyrážka kojí o sto šest a ty s velkýma mívají problémy. ale to je jen taková zaznamenaná konverzace, já nevím jak to je. Mám prsa žádná a první jsemkojila do 20m možná 22 už nevím a druhé zatím 17 kojím také, ale spíš kvůli blízkosti než cokoliv...
Je to zvláštní, ale mě by před prvním ani nenapadlo, že nebudu kojit, myslelajsem si jednoduše, že to je proces, který jde mimo mě, a on šel. Málo jsem o tom věděla, to je asi odpověď. Prostě jen to, že dítě se narodí, přiloží, kojí...
a pak mě štvalo, jak to pořád teče a teče, musela jsem nosit hrůzné odkapávače, ale to se upraví asi do 4 měsíců...neboj, nemysli, nečti. Kdo si moc plánuje, může být pak i zklamaný, když se samo nezadaří, a to je taky na nic.

lrg
20. led 2015

Taky mám malá a je pravda, že o něco větší by se mi při kojení hodila. V něčem to bylo náročnější, kojila jsem skoro jen v leže, protože v sedě jsem musela být u malá buď hrozně sehnutá, nebo jí držet vysoko a po pár minutách už mě bolely ruce. A zhruba po 6-tém měsíci mi začala úplně odmítat jedno - to menší- prso. Nevím proč a další půl rok jsem kojila jen z jednoho. Ale jinak problém nebyl, šlo jen o to pohodlí. A v šestinedělí se ti fakt ty prsa zvětší xnásobně 🙂

pampeklec
20. led 2015

Hlavní problém, na který jsem zatím s kojením a mýma malýma prsama narazila je obtížnost nákupu padnoucí kojící podprsenky 🙂 Z nějakého důvodu se Ačka blbě shání... a bez podprsenky a hlavně hodně savých vložek nemůžu nikam. Mlíko ze mě teče snad i ušima. Takže se neboj, jak říkají ostatní, o velikosti prsou to fakt není.