Usínáni u prsu - jak vyřešit večerní hlídání?

hhhankaaa
23. čer 2018

Ahoj, malá má skoro 11 měsíců. Snad od narozeni je zvykla usinat jak večer, tak často i přes den, u prsa. Mě to vůbec nevadí, jsem na to zvykla. Ale rada bych ji nechala aspoň jednu noc na hlidani a nevím jak to udělat..
Jsme zvykli spát všichni spolu v posteli, v postýlce malá neusne (rozhodne ne sama) a když ji tam přes den prenesu spici, tak nespí tak dlouho jako když lezim s ni. Je to takový malý mazel a zavislacek 🙂
Z lahve jsem ji jednou zkoušela dat odstrikane mleko před par měsíci a nesetkalo se to s úspěchem. Od te doby jsem to nezkousela a ani nevím jestli jsem schopna si ještě odstrikat. Šlo to už predtim dost ztuha.
Přes den toho obvykle taky moc nesni, z 75% chce akorát mlicko, takže ani “nacpat” ji na noc kasi nejde 🤷‍♀️
Diky za tipy

swetlusska
23. čer 2018

Kojený dítě bych na noc nestresovala hlídáním, to by mohl být problém, jestli je závislý...Já už mám půl roku odstavený dítě, ale je taky děsně kontaktní, usíná s námi, tak ho na noc ještě nikam nedám, sice bych si ráda s manželem už někam po 1,5 roce vyrazila, ale ještě počkáme 🙂 Začínáme zvykáním na hlídání přes celý den.

mavanka
23. čer 2018

Byla jsem na tom stejně, takže u nás hlídání neexistovalo, nedovedu si představit ten stres pro prcka, který už tak moc potřebuje usnout a nejen, že tam není maminka, na kterou je zvyklý, ale ani jeho "uspávátko". I kdyby se Ti podařilo odstříkat, tak to myslím nic neřeší, jde jim víc o ten kontakt a dudlání, než o to mlíko samotné v tomhle věku.... stres to bude i pro případného hlídače, protože nebude mít moc možností, jak ho uspat.... dle mého názoru padnou až někdy pozdě v noci oba vyčerpáním...nehledě na to, že pokud bych to brala podle sebe, tak bych si svou "dovolenou" taky vůbec neužila... takže u nás první hlídání přes noc až po třetích narozeninách... měla jsem závisláčky dlouho 🙂

mavanka
23. čer 2018

Pokud chceš najet na hlídací režim, je potřeba postupně naučit miminko usínat jinak než při kojení a teprve pak si naplánovat večerní výjezd 🙂

hhhankaaa
autor
23. čer 2018

@mavanka nevím, koho to uspavani baví více, jestli mě nebo ji 🙂 no zkouším ji hladit a zpívat ukolebavku, ale vzhledem k tomu, ze ten usinaci proces je docela na dlouho (teď začíná lézt po posteli u toho si občas přijde cucnout a pak si hraje s plysakem a pak až se jde upit ke spánku), tak asi nějaké hlazeni či zpívání je vlastně jen taková tresnicka na dortu, ale ne základ uspani 😁 no... uvidíme

hhhankaaa
autor
23. čer 2018

Ale těší mě, ze v tom nejsme samy 🙂

pavlinakm
23. čer 2018

To co popisujes jsem mela uplne stejne. Usinala jedine se mnou a u prsu. Ja s tim problrm nemela, mela jsem tyto chvile rada. Z flasky mi nikdy nechtela a UM taky ne. Radu pro tebe nemam, protoze ja nemam to srdce dat ji na noc pryc doposud. Vim ze by plakala. Odstavila se mi sama v 15m a to z duvodu meho těhotenství. Teprve pak vzala na milost lahev. Hlidani bych řešila pres den pokud chceš zachovat kojeni. Nebo uspat u prsu a teprve pak odejit..

naste
23. čer 2018

@mavanka Já si naopak myslím, že když neuvidí mámu, ale bude třeba s babičkou, tak usne bez problémů bez prsa.

ladyhacek
24. čer 2018

Syn také usínala při kojení je mu tedy flaška vyloženě nevadila před 1. Narozeninama šel spát k babičce, vypil flašku UM a spal líp než doma. Doma jsem to zkusila praktikovat taky, ale bez úspěchu zkončil zase u prsa 🙂. Udělala bych testovací zkoušku kdy by jsi ty byla poblíž pokud to zvládne tak bych se nebála 🙂.
Jinak přes se mi nalili tak prsa že jsem ve 4rano musela odsát. Takže z mě si připravíme odsávačku k ruce 🙂

codal
24. čer 2018

Zkuste uspávání s tatínkem, s tím, že budeš doma,a uvidíš,jak prcek bude reagovat. Já jsem šla na roce do divadla a malá to zvládla bez pláče, od tatínka mlíko nevyžadovala, jen to uspávání trvalo dýl.Kdyz jsem ale v půl desáté přišla, už spala.Pred tím jsme to párkrát zkusili.Se mnou usínala do půl hodky, s tátou usínala přes hodinu,ale usnula bez pláče...

ange_de_la_morte
24. čer 2018

Já to řešila tak že když jsme s chtěli s manželem vyjít ( za dobu kojení syna to byly asi celkem 3 večery) , no prostě jsem syna uspala u prsa v posteli babičky ( tam kde měl spát) a pak až jsem odešla, babička pak spala s malým v jejich posteli takže on spal klidně protože měl vedle sebe někoho, ráno když se probudil tak mi ho babička zase donesla ... ale já sázela na to že syn spal velmi brzy celou noc ... ale byla jsem připravená to nelámat přes koleno - neodcházím od plačícího dítěte nikdy

luj89
24. čer 2018

Ahoj, je to hlidani na noc nutne? Prijde mi jeste hoooodne malicka. Hlidani pres noc davaji nektere deti az treba ve skolkovem veku. Flasku ji urcite nedavej, at si nezkazis kojeni, atejne ji nejspis neprijme, kdyz na ni neni zvykla. nektere děti teda vecer usnou i bez prsa, kdyz jsou treba s tatinkem, jestli opravdu nutne potrebujes byt na noc pryc, zkuste to predem takto.

rousse
24. čer 2018

tak pokud je to u gas nastavene, jak pises, tak jediny tip me napada: pockat a hlidani na noc nerealizovat. Nase mala flasku vzala v pohode, mleko jsem odstrikavala, usinala sama v postylce, takze na hlidani chodila, ale prvne jsme zacali pres den na odpoledne, pak az cely den a nocni hlidani az tak kolem roku. Nicmene s prckem, ktery je zvykly usinat pouze s maminkou a jejim prsem si nocni "prazdniny" moc predstavit nedokazu, byl by to asi zbytecny stres pro vsechny zucastnene

cherris
24. čer 2018

Malý musel být v osmi měsících týden beze mě kvůli mé hospitalizaci, první večer se ubrečel, další usnul už s flaškou. Dobrovolně bych ho ale tehdy na noc ještě nedala. Děsím se porodnice za dva měsíce a to už mu budou dva 🙂 Mám výčitky jak vůči němu, tak kvůli maličkému, že se na něj nebudu soustředit jako na prvního a vůbec... Ach jo, měla jste to některá podobně?

no_title
25. čer 2018

mám to stejně, chtěla jsem chodit na gospel, jenže ten je do 21 hodin, takže bohužel. Manžel ho uspat nedokáže (má 10 měsíců). Uspání přes den není problém (kočárek, nosítko atd.) ale v noci ano. Kojené miminko potřebuje hlavně ten kontakt s mámou a to dudlání ho uspává, proto flaška nepomůže, není to nutriční potřeba