Holky stávalo se Vám, ze mimčo 7 týdnů vam začlo usínat při kojení? Dám do postýlky probere se a chce znovu pít. Jak jste to řešili?
Spolecnym spanim
@martiniquest on mi usíná v náručí, dám ho do postýlky a je zle
@nina2022 Kojit vleže, odpojení si ani nevšimne, a spát společně. Easy. Lepší než se několikrát za noc potácet z postele na krmení.
@mourovatakocka v noci se spaním nemá problém, to ho dám do postýlky a dobrý.
Asi te nepotěšim, ale u nás to byl jeden z hlavních důvodů, proč kojení nedopadlo. Od porodnice syn u kojení silene usínal. Pořád dokola, pár cucnuti, spánek a tak stále. Pořád jsem budila vsim (lechtani za ouskem, pod bradickou, dloubani na krčku, na plosce nohy, mezi zebry, studeni namocenou zinkou), pak taky přehazování z prsa na prso. Všechno zabíralo buď chvilku nebo vůbec. Přitom lahev ho úplně nabudila a pil jako vzteklý, jak měl prso, tak byl v limbu. Myslela jsem, jak trochu vyroste, tak zesílí a přestane tak tvrdě a pořád spát. Možná, trápili jsme se takhle dva měsíce a pak to vzdali. Asi není jiná rada než brutálně budit, přehazovat na prsou nebo, jak rádi holky, prostě spát společně a non stop kojit.
Já mám úplně to stejny, malý má přes půl roku
@nina2022 Myslela jsem na to večerní uspání - nakojit vleže a ani by si nevšiml, že je hotovo.
@nina2022 znám, vyzkoušela jsem vše, co kdo poradil- lechtat pod bradičkou, štípat do paty, dokonce i hlasité videohovory s kde kým, babičky to vyloženě bavilo... Vše marné, pila chviličku a pak 20 min spala, vzbudila se a měla hlad, tak znova... 🤷 Co pomohlo? Neřešit, kojit, odpočívat, kojit, odpočívat ... Manžel, než šel do práce, tak mi namazala 2 poctivé krajíce, uvařil konvici čaje a přinesl na noční stolek, protože jinak bych se nenajedla, jak byla neodložitelná!
Neboj, je to jen období, až víc přibere, nebude mimčo tak spavé.
Je pravda, co radí holky, kojení v leže bylo nejpohodlnější.
Kojim v leze u sebe v posteli. Buď usnem obě a nebo malá za chvíli odpadne a já se odplizim pryč.
@krisstina93 a jak dáváš odrihnout když ti usne vleže a jdeš pryč?
@mourovatakocka a jak dáváš odrihnout když ti usne vleže? To se neprobudí když ho vezmeš do náruče?
@nina2022 odkrknout nedávám, nedávala jsem ani u jednoho dítěte, nebylo to třeba.
@nina2022 říhání jsem řešila přes den, v posteli ne 🙂 Proč budit polospící dítě 😊
Mam to stejny s rocni. Nakojim, dam do kocaru a jdu courat ven. To usne a spi 🙂
Nechat spát na prsu
Bylo by divny spíš kdyby neusínal. Kojení není jen prostředek k nakrmení. Koj, jak si dítko řekne, buď v pohodě a užívej si miminka❤️
Vím, o čem mluvíš, myslím, že většina holek tady to vůbec nepochopila. Že usne u kojení je v pořádku, ale že usne dřív, než se stihne kloudně napít, je problém. Moje dcera měla takové období asi měsíc, měla do toho novorozeneckou žloutenku a bylo to šílený, pořád by jen spala. Nepomáhalo vlastně vůbec nic, ještě tak občas svléknout jen do plínky, ale často ani to ne. Netuším, jak by tomu pomohlo společné spaní, ona prostě jen se zakousla, tak vytuhla. Byla jsem zoufalá, ale dokud dítě normálně čůrá, tak prostě vydržet, je to jen období.
@nina2022 společné spaní, u kojení pomalu přestává usínat před třetími narozeninami. Obtěžuje mě to mnohem míň než v noci k dítěti vstávat...