Usínaní miminka při kojení

nina1788
13. kvě 2017

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Jsme třetí den z porodnice. Kojili jsme přes kojící klobouček, dost dobře jsem nepochopila k čemu je dobrý, ale ocenila jsem že mě neboleli tolik bradavky, na kterých jsem měla praskliny. S kojícím kloboučkem malý vydržel sát max. 25min (doba dohromady jedno a druhé prso) kojili jsme každé dvě hodiny. Včera nám řekla dětská doktorka že stačí krmit každé tři hodiny.Dnes jsem zkusila kojit bez kloboučku, protože si můj přítel myslí že v té špičce kloboučku je hodně vzduchu a malý se ho napoliká (moc nám nejde odříhávání a pak máme škytavku). Jenomže bez kloboučku mi malý usne po zhruba 12-15 min a nejde vzbudit. Myslíte že je to pro něj namáhavější než s tím kloboučkem? Nebo že se nasytí rychleji než s kloboučkem? Bojím se, aby nebyl častěji hladový. Nebo poradte jestli máte stejné zkušenosti tak jak jste vyřešili? Děkuji

salenas
13. kvě 2017

Ahoj, taky kojím po dvou hodinách, málokdy po více jak dvou. Klobouček jsem též měla kvůli bolavým bradavkám, ale už je to v pořádku. Kojení 12-15 min je pohoda. Každé miminko pije jinak, jedno odpadne po pěti minutách, druhé po dvaceti, třetí neodpadne a pláče,
viz moje holčička. Za jak dlouho se ti chlapeček pak vzbudí ? No a říhání, někdy čekám i dvacet minut, a když je nejhůř, položím na pár sekund na bříško, nebo hodně na mě a je odříhnuto.

sunnurse
13. kvě 2017

Ke kloboucku se nevracej a hlavne koj podle prcka a ne podle doktorky. Az prijde spurt, prcek bude chtit pit treba po hodine. Jinak doba je ok. Bez kloboucku se zvysi laktace, vic se zasyti 🙂 A jeste s tim usinanim, oud ma 4 az sest pocuranych plen denne a je jinak spokojeny, je to ok

leki
13. kvě 2017

Kojit po 3hodinach? No to by myho malyho asi trefil slak. "Hladovej" byl vzdy (i ted by porad jedl). Moje doktorka rikala, ze staci 10min co 1,5 hodiny max (kvuli michani cerstveho/spolostraveneho mlicka-nas mrnous jinak hodne blinkal). Ja teda kojila i hodinu, ale myslim, ze ten tvuj je takhle ocividne spokojenej. Treba se ti zaclo delat vic mlika a on ted pije "silnejsim proudem" a tim se naji rychleji. S klobouckem ale zkusenost nemam. Kazdopadne-neresila bych to, hlavne ze saje 😉

ziia
13. kvě 2017

Za mě teda rozhodně doporučení kojit na požádání, neřešit lékaře, ale soustředit se na miminko, samo si řekne. 😉 Pozor na kloboučky, říká se, že kazí techniku kojení, takže používat fakt jen když se to bez nich nedá vydržet (bolest popraskaných bradavek). Na bolavých bradavkách nechávej mateřské mléko, pomáhá s hojením. 😉 Uvidíš, že za pár dní se s prckem sladíte a bude to lepší! 🙂 Každé miminko se nabaští za různě dlouhou dobu a že usíná při kojení je naprosto normální, je to tak správné, protože sací reflex je pro tyhle mrňousky strašně moc důležitý, uklidňuje je a proto takto malé miminko rychle usne. 😉 Důležitá je i správná poloha při kojení a následně odříhávání. Můj syn (10 měsíců) se naučil odříhnutí až někdy v druhém měsíci věku, jinak též většinou u prsu vytuhnul. 😀

alkuska
13. kvě 2017

Jestli je dost napitý bys poznala podle toho, za jak dlouho má hlad. Usínání u prsu bývá způsobené pomalejším tokem mléka, ale pokud je sytý, neřešila bych to, laktace se ještě bude upravovat. S tím vzduchem ve špičce nevím, kojilo tak v okolí víc holek a žádná to neříkala, to tím asi nebude. Moje dcera se naučila si odříhnout až tak ve 3 měsících, do té doby prostě neříhala a škytavka holt musela přejít sama.

riakuk
14. kvě 2017

Já jsem kojila dvě dcery. U první jsme v porodnici zkoušely kloboučky, ale byl to horor. Kojila jsem celkově 25 měsíců a bez ničeho. Holky byly šikovné, takže se s tím popraly. Stalo se, že jsem měla bolavé a popraskané bradavky, ale pomáhalo "větrání", potření Bepanthenem a nebo mat. mlékem. Řekla bych, že je to tak, že je pro dítě víc nemáhavější sání přes klobouček, takže bez něj je rychleji nasycené. Mě holky usínaly u kojení normálně (ony jedly a zároveň se uspávaly) a skoro neříhaly - mohla jsem dělat cokoliv 😉 Jak se tu psalo, každé mimino je jiné. Holky spaly v kočárku 3-4 hodiny, pak se budily na kojení. Mám známou, které kluk spal 6-8 hodin a nebudila ho - i tak to byl "budulínek" 🌞 Když by byl Váš chlapeček hladový, tak by se častěji budil a dával to najevo.

cilkat
13. čer 2017

Bez kloboučku prso klase menší odpor, takže je v pořádku, že je dítě napité rychleji.
Malý my u prsa usínal vždy (a stále usíná (19 m)), tudíž jsme ani nedávali odříhnout a neměl s tím nikdy problém...
Jinak si o prso vždycky říkal... koncem šestinedělí jsme kojila i po hodině. Doktorka konstatovala, že je holt hladovec, ale ře pokud je to "až" po hodině a nevadí to mě, je to z lékřského hlediska v pořádku (tj mlíka je dost a stačí mu). Je fakt, že v noci takových 4-6 h spal bez buzení už v tom šestinedělí... A prostě to dohnal během dne.