Zdravím maminky. Potřebuji radu, mám týdenní holčičku a dnes malým nedopatřením nám malinko upadla hlavička dozadu, holčička je v klidu, nebreci, nezvraci. Napapala se a spinká mohlo se jí něco stát?
@eli1912 ten nadpis je jak z hororu... 🙂
Manžel omylem synovi taky během prvních 14dnů pustil hlavu když si ho v ruce prechytával. Syn začal strašně plakat a lekly jsme se, ale pak se sklidnil a nic se mu nestalo. Myslim ze i u vas to nic nebude ;)
určitě to nic nebude 🙂 nadpis mě tedy zaskočil, je to fakt jak z "hororu" jak už některé psali ... 🙂 ale malá určitě není drobounká a maličká na to, aby jí to ublížilo kort když to bylo jenom maličko ... to já měla o svojí dceru více strach kdy měla pouze 2150 gramů a 42 cm ... také se mi nám to stalo, blbě se brala jak byla maličká atd ... do toho 2 týdny v inkubátoru tak se blbě vyndavala a zase vracela ... teď jí je 14 měsíců a nic jí není .. hlavíčku potvůrka zaklání schválně sama, ale snažím se aby to nedělala ... jí se to líbí .. :D
Ja te chapu, clovek je na zacatku hodne vyklepany. Ale radim, zacni se psychicky pripravovat na skutecne prvni pady a karamboly az ta doba nastane. Myslet si, ze me dite nespadne, vzdyt ho porad hlidam, je celkem blahove, proste vzdy to to mrne nejak vyvede. Ja byla tak vybzikana, ze si nas po kazdym padu nechali par dni na pozorovani v nemocnici, ale ani ne kvuli male, ale s potutelnym usmevem kvuli me, protoze jsem vypadala vzdy na infarkt, tak si me asi chteli pohlidat.
@biedronka10 Syn mi nikdy nespadl. Bude mu ted rok.
@bayt mne obe deti spadly nekolikrat z gauce, Betka dokonce u pediatricky z vysetrovaciho pultu. Byla jsem vzdycky vyklepana, ale nic se nikdy nestalo. Nastesti 🙂
@bayt tak muze se objevit vyjimka, ze ty rodice proste to dite uhlidaji. Ja ale zastavam nazor, ze ty pady jsou spise beznejsi a pochopitelnejsi jev. Navic (ne ze bych ti to prala) ale prcek to muze jeste dohnat, kdyz pises, ze mu je rok. Nasi male bude 18 mesicu a semtam proste slitne, zamota se, naucila se ted lozit na zidli a ja jsem prpste prumerna matka a nemuzu neustale diteti stat za zadkem. Tim nijak nedehonestuji schopnost jinych rodicu dite uplne ohlidat.
@biedronka10 Ja nerikam, ze to neni normalni nebo ze se detem neco stane. Abych to upresnila, syn se zacal brzy zvedat, takze sam ze sve vysky drzkopady mel. Myslela sem tim, ze mi nespadlo mimino z vysky. Jeste chapu pady z gauce nebo postele, ale ne treba z prebalovaku. Proste sem od ditete neodchazela a kdyz jo, bylo na zemi.
@bayt me mala z prebalovaku taky nikdy nespadla. Pak mi jen stacilo, abych ji prebalovala na posteli. Vyska 40 cm, stala primo u ni, primo u ni, otocila jsem se primo na miste pro plinu, jen otocila zada a holka se mi zkutalela na dlazbu a krapla se do hlavicky. Takze clovek nemusi od ditete odchazet a stane se karambol.
@bayt ono to určitě příjde .... také jsem si říkala že mi nikdy malá nespadne a poprvé spadla někdy kolem 13ti měsíců ... ale je fakt že mě začala lézt až v roce a zvedat se až ve 13ti měsících .. chodit ještě neumí ani ve 14ti měsících ale už 3x spadla a jednou se kousla když blba u skříně a bouchla se trošku do pusiny ... takové ty lehké pády a bolístka nikdo neohlídá .. je to u prcků rychlé ...
@biedronka10 já jsem malýho vždycky držela za nohu, když jsem se shýbala...On je totiž taky takovej malej sebevrah :D
@bayt u nas u te pediatricky to bylo vtipne. Ja Betku drzela za nohy, doktorka ji premerovala hrudnik. Pak jsme si obe chtely prehmatnout, najednou jsme daly ruce pryc, Betka s sebou mrskla, pretocila se na bruch, prevazila se a letela dolu. Cca vterina bez drzeni. Obe jsme na ni koukaly a ani jedna jsme ji nestihly chytit. Betuli byl pul rok akorat. Zuchla tedy z dobreho metru a kousek, nastesti dopadla na ruce a do hlavy se neprastila.
@bayt no to jsem pak uz delala taky. Ted tu dablici uz ani za tu nohu nechytim, jak vidi ze jde oblikat, tak mi po posteli zdrha a strasne zaskodnicky se u toho smeje
@sudylichozrout jj je to frmol. Staci u toho decka stat a stejne "dosahne sveho"
@sudylichozrout No tak to máš ještě většího ďábla než já 🙂 U nás taky kolikrát balancuje na kraji, doktorka dělá, že ona tam není, a ten pultík má samozřejmě sakra vysoko :/
@biedronka10 Jooo, tak syn mi taky zdrhá u oblíkání, ale on se u toho ani nesměje, spíš hystericky ječí :D Teda jak kdy, když si ho posadím a dostane hračku, tak toleruje pár kusů na sobě.
@bayt jo ta nase opice mazana ta utece na druhy konec postele, ja se samozrejme za ni nedokazu natahnout (jsem male postavy) a hrozne se u toho rechta, jak mi dela naschval. Pocka si, az za ni vlezu na postel a utece do druheho rohu
@biedronka10 Což o to, tohle ještě jde, ale když mi zdrhá pokaděnej, to jdu do obrátek :D Jinak často zdrhá k zrcadlu, je to narcis :D
Ty bláho, rozumím tomu, že ses vyděsila, ale cukají mi trochu koutky z nadpisu 🙂 Dítěti se nic nestalo, max. mu prohmatej krk, jestli ho tam nebolí.