Ukončení kojení - mléko není. Pozná to dcera?

lucienee
30. pro 2022

Zdravím,
rada bych ukončila kojeni. Kojim pred odpolednim a vecernim spankem a v noci. Pri poslednim pokusu o ukonceni dcera rvala snad hodinu a ja na to nemam :( cetla jsem nekde,ze se doporučuji homeopatika, piti matoveho a salvejoveho caje. A ma otazka zni... kdyz by se caji mela laktace omezit, pozna dcera,ze je mleka mene ci neni? Nebo dokud bude proste poptavka, bude i nabidka? Ma nekdo nejaky tip na ukonceni, idealne bez revu?
Dcera nedavno oslavila dva roky...

Děkuji za rady 🙂

okapia
30. pro 2022

@lucienee Ahoj, moc radu nemám, ale nejsi v tom sama😊. Samozřejmě víš, že se doporučuje odjet a nechat dítě tatínkovi, ale to bych jí neudělala, aby byla nešťastná a ještě beze mě. První dcera první noc, kdy jsem jí nechtěla dát, taky dost hulákala, nabízela jsem jí UM, nechtěla. Druhou noc si dala říct a třetí mě vzala za ruku a dovedla ke sporáku, že jí ho mám udělat, a bylo (cca 19m). Třeba by to nebyla taková hrůza. Ale teď kojím dceru 3 a půl a syna 1 a půl a nevím, jak z toho ven. Ona je schopná řvát, až se z toho dáví, asi počkám, až se budem schopné domluvit. Na druhou stranu kdyz je beze mě, nějak to zvládne, i když to není nicmoc. Tak ať to jde co nejlehčeji😊

pipi_puncocha
30. pro 2022

My jsme končili po druhých narozeninách, bez pláče, domluvou. Byla jsem těhotná a měla jsem úplně prázdné prsa a bylo mi to už fakt nepříjemné. Říkala jsem, že už mlíčko není, ať zkusí, že nic neteče. A syn byl nemocný, měl ucpaný nos a hrozně špatně se mu pilo, tak jsem mu říkala, že zkusíme usnout jinak, než s mlíčkem, pochopil bez problémů. Takže za mě to asi pomůže, když mlíko není. Akorát v poledne jsem ho neuměla jinak uspat, jedině v kočárku, nebo už nespal. Neboj, určitě to zvládnete, já jsem myslela, že budu fakt kojit navždy, ale šlo to nakonec. Držím palce.

jjasmina
30. pro 2022

@lucienee hele vlastně to stojí na tobě jestli dovolis, mliko si vyřve

jjasmina
30. pro 2022

@lucienee a anopokud bude méně mléka, tak se bude taky vztekat a řvát. Takže bych prostě vydržela i přes řev, ono se To zlepší. Já odstavila v 1,5r a byl to ideál

andelka
30. pro 2022

Odstavovala jsem ve 3 letech. Z několika kojení převážně v noci na nulu. Odjela jsem pryč jeden den ráno a vrátila se druhý den odpoledne. Usnul normálně s tátou. Po návratu už prostě mlíčko nebylo. Vzal to úplně v pohodě ( ale asi jsem vyhmatla už tu vhodnou dobu, původně jsem chtěla odstavit v 18 měs, potom byla představa ve 2 letech, ale to by asi neprošlo, ne tak hladce). Pila jsem šalvěj poslední dny a i potom. Po tak dlouhé době si ani prsa neuvědomila,že už nekojim. Žádné nalévání, pnutí,odstrikavani,nic.

gbp
30. pro 2022

@lucienee ja sem taky odstavila, kdyz sem byla tehotna, bylo to hrozne neprijemne a nechtela sem skoncit tandem. nicmene mliko nebylo dlouho a stejne ji to bylo jedno, proste to dudlala, taky na uspani. po obede musime skakat na mici 🙈 vecer uz nastesti ok.

mysh_me
30. pro 2022

Zkus to domluvou, ve dvou letech uz dite neni tak male, aby nerozumelo. Moje mala je dost rozumna, uz v roce a pul chapala kdyz jsem ji rekla ze mliko uz neni, ze ho vsechno vypila, trochu si fnukla a nabidla jsem ji pred spanim pomazleni. Kdyz se budila v noci, tak jsem dala napit vody a spali jsme dal. Ale je fakt, ze mela v te dobe dudlika jeste, takze ji to pri usinani asi az tak nechybelo (myslim ze mlika uz tam bylo fakt jen stopove mnozstvi, jestli vubec).