Zdravím,
rada bych ukončila kojeni. Kojim pred odpolednim a vecernim spankem a v noci. Pri poslednim pokusu o ukonceni dcera rvala snad hodinu a ja na to nemam :( cetla jsem nekde,ze se doporučuji homeopatika, piti matoveho a salvejoveho caje. A ma otazka zni... kdyz by se caji mela laktace omezit, pozna dcera,ze je mleka mene ci neni? Nebo dokud bude proste poptavka, bude i nabidka? Ma nekdo nejaky tip na ukonceni, idealne bez revu?
Dcera nedavno oslavila dva roky...
Děkuji za rady 🙂
My jsme končili po druhých narozeninách, bez pláče, domluvou. Byla jsem těhotná a měla jsem úplně prázdné prsa a bylo mi to už fakt nepříjemné. Říkala jsem, že už mlíčko není, ať zkusí, že nic neteče. A syn byl nemocný, měl ucpaný nos a hrozně špatně se mu pilo, tak jsem mu říkala, že zkusíme usnout jinak, než s mlíčkem, pochopil bez problémů. Takže za mě to asi pomůže, když mlíko není. Akorát v poledne jsem ho neuměla jinak uspat, jedině v kočárku, nebo už nespal. Neboj, určitě to zvládnete, já jsem myslela, že budu fakt kojit navždy, ale šlo to nakonec. Držím palce.
Odstavovala jsem ve 3 letech. Z několika kojení převážně v noci na nulu. Odjela jsem pryč jeden den ráno a vrátila se druhý den odpoledne. Usnul normálně s tátou. Po návratu už prostě mlíčko nebylo. Vzal to úplně v pohodě ( ale asi jsem vyhmatla už tu vhodnou dobu, původně jsem chtěla odstavit v 18 měs, potom byla představa ve 2 letech, ale to by asi neprošlo, ne tak hladce). Pila jsem šalvěj poslední dny a i potom. Po tak dlouhé době si ani prsa neuvědomila,že už nekojim. Žádné nalévání, pnutí,odstrikavani,nic.
Zkus to domluvou, ve dvou letech uz dite neni tak male, aby nerozumelo. Moje mala je dost rozumna, uz v roce a pul chapala kdyz jsem ji rekla ze mliko uz neni, ze ho vsechno vypila, trochu si fnukla a nabidla jsem ji pred spanim pomazleni. Kdyz se budila v noci, tak jsem dala napit vody a spali jsme dal. Ale je fakt, ze mela v te dobe dudlika jeste, takze ji to pri usinani asi az tak nechybelo (myslim ze mlika uz tam bylo fakt jen stopove mnozstvi, jestli vubec).
@lucienee Ahoj, moc radu nemám, ale nejsi v tom sama😊. Samozřejmě víš, že se doporučuje odjet a nechat dítě tatínkovi, ale to bych jí neudělala, aby byla nešťastná a ještě beze mě. První dcera první noc, kdy jsem jí nechtěla dát, taky dost hulákala, nabízela jsem jí UM, nechtěla. Druhou noc si dala říct a třetí mě vzala za ruku a dovedla ke sporáku, že jí ho mám udělat, a bylo (cca 19m). Třeba by to nebyla taková hrůza. Ale teď kojím dceru 3 a půl a syna 1 a půl a nevím, jak z toho ven. Ona je schopná řvát, až se z toho dáví, asi počkám, až se budem schopné domluvit. Na druhou stranu kdyz je beze mě, nějak to zvládne, i když to není nicmoc. Tak ať to jde co nejlehčeji😊