Ukončení kojení - kdy se přestane tvořit mléko?

espada
20. únor 2015

Ahoj holky. Přestala jsem před cca 3 týdny kojit a stále se mi tvoří mléko. Prsa teda dost splaskla, ale pořád mléko teče a nemůžu být bez vložek. Jak dlouho vám trvalo, než se přestalo tvořit mléko a dá se tomu nějak pomoct? Nosím stahovací podprsenky. Děkuji

frantiska85
20. únor 2015

Mléko se mi přestalo tvořit asi po 3/4 roce.

anezka1
20. únor 2015

Asi za mesic.Ale existujou homeopatika (tusim ze Ricinus Comunis 30ch) na zastaveni laktace,urcite ti poradej v lekarne.A asi se vyhybat potravinam,ktere laktaci podporuji(mlecny vyrobky,nektere druhy zeleniny...dohledas na netu).V nejhorsim gynekolog predepise lek(ale proc do sebe cpat chemii).

espada
autor
20. únor 2015

@anezka1 Děkuji za odpověď. Na homeopatika bohužel nevěřím a jsou to podle mě peníze darované jejich výrobcům 🙂 Szravu jsem upravila, ale asi je ještě brzy. S tou chemií máš pravdu. Tomu bych se ráda vyhnula.

frantiska85
20. únor 2015

Máta a šalvěj.

espada
autor
20. únor 2015

@frantiska85 Děkuji, zkusím.

kyia
20. únor 2015

A z jakého důvodu jste přestala kojit, když mléka máte evidentně dost?

gnusnow19
20. únor 2015

@kyia To snad není důležité ne? Myslím, že se autorka ptala na něco jiného...

espada
autor
20. únor 2015

@kyia I když je to OT klidně odpovím. Kojila jsem bezmála rok a to podle mě stačí.

A nerada bych, aby se tady strhla diskuze o délce kojení apod. Děkuji

espada
autor
20. únor 2015

@gnusnow19 Tak tak 😉

majkoz
20. únor 2015

Šalvěj..a studený obklady..

renabelly
21. únor 2015

Moje známá přestávala kojit postupně, místo mléka dávala UM. Ve finále cca 3 dny stačilo, aby nekojila, a mléko už neměla.

alcar
21. únor 2015

Ja prestala kojit asi pred mesicem a jeste se mi obcas udelaji fleky na tricku. Brala jsem Ricinus comunis na zastaveni, ale ja uz toho mleka moc nemela, takze uz ani moc nezabral. Chce to proste vydrzet a byt trpeliva. Moje kamaradka byla po dvou letech nekojeni na mamografu a podle nalezu mela jeste porad plne mlekovody, ze by z fleku mohla kojit zase. 😅

karlajasmine
3. led 2017

Obnovuji diskuzi... teda doufam, ze mi nepotece mleko jeste po dvou letech :D... zatim nekojim par dni a prsa teda desny... doufala jsem, ze tak po tydnu uz mleko nebude, ale to asi nehrozi ;( Matovy a salvejovy caj piju..