Ucpaný mlékovod

dankakotrbova
19. kvě 2016

Ahoj, maly ma skoro 8tydnu a ucpal se mi mlekovod (asi pred 3tydny).Boli to, ale da se vydrzet.Mam jen bilou tecku (vetsi) na bradavce.Propichovat se to bojim, tak co jiného . Malého prikladam často.

icekofee
1. črc 2016

@dankakotrbova Ahoj, mám miminko 4 měsíce a mívám docela často - každé cca 3 týdny. Mlékovod tvrdej, nalitej, neodtéká, po pár hodinách se na bradavce objeví bílá tečička. Pomůže horká sprcha, nechat pořádně napařit bradavku, aby se roztáhly póry a pak tečku vymáčknout. Dost to bolí, bradavka je citlivá, ale vyleze bílá zatvrdlinka velká jak zrnko písku a pak už to stříká. Párkrát se mi ale stalo, že se mi na bradavce udělal jakoby beďar s bílou čepicí, prso zatvrdlý nebylo, ale bradavka při kojení bolela víc a víc. postupně to bílý začalo z bradavky jakoby vystupovat a to už bolelo fakt dost, po pár dnech se mi po pořádným nahřátí povedlo tu věc z bradavky vytlačit a byl to bílej kus úplně tvrdej velkej jak menší kamínek! Šílenost, ale chce to ven, rozhodně to nenechat být, akorát se ti z toho rozvine zánět. Jinak kojím 7x denně a proč se to dělá, netuším.

dankakotrbova
autor
13. črc 2016

Mela jsem uz ten druhy pripad co popisuješ a teda mazec a musela jsem propichnout.taky se to vracelo nez jsem zacla kojit ve fotbalove poloze nebo jak se tomu rika a ustalo to

sisstin
13. črc 2016

Ja ho mam jiz potreti ted, ale bez toho puchyrku a pokazde mi to do 48h ruplo samo. Ucpava se mi porad stejne misto - dcera levy prso ma min oblibeny a pije jen v jedne pozici. LP doporucila lecitin 4x denne tobolku 1200g nebo citroval nekdo radil.

gnozka
14. črc 2016

Ja to propichla . Byla to tak neunosna bolest ze jsem nemohla jinak . Ale tak strasne se mi ulevilo !!!! By mackala jsem z toho pak 50 ml !! Z jednoho mlékovodu . Malem jsem brecela štěstím jak to povolilo.

icekofee
23. srp 2016

Nám ta fotbalovka nikdy moc neseděla, když jsem do ní dceru otočila, koukala vyjeveně, kam jí dávám a že má takhle pít? No moc nepila. Kojíme vleže v noci a vsedě přes den. Ale musím říct, že už máme 2 měsíce klid, od napsání příspěvku se nic neucpalo. Poslední ucpávku (zrnko) malá už zvládla vycucnout a od té doby klid. Jestli je to tím, že je větší a má větší tah při sání? Nevím, ale hlavně že je klid 😉

r25
23. srp 2016

Měla jsem to taky, asi 3x. Vždy stačilo prso dostatečně nahřát v horké vodě. Propíchnout a nechat mimčo odsát a hned se uleví 🙂

cassidyc
21. říj 2020

S dovolením sem přidám svou zkušenost. Od rána jedno prso v části jak kámen, byly tam až takové naběhlé provázky. Zkoušela jsem mimčo, to to neodsálo, vždycky to fungovalo. Odsávačka to také neodsála. Nahřátí, masírování, prohřívací olejíčky, nic. Propíchnout mi přišlo, že nebylo co, tak jsem to nechala. V noci jsem kojila a pak už byl na bradavce bílý puchýřek, ten jsem jehlou strhla a najednou šlo odsát 40 ml a kamenec nikde. Akorát mám teď trošku kráter na bradavce, tak snad se mi tam nic nedostane. Myslím, že by to asi i prasklo samo, ale bála jsem se toho zatvrdlého místa. 😕 Tak kojení zdar. ☺️