Ublinkávání. Čím to může být?

nagojka
30. srp 2021

Ahoj maminky.mam dotaz...muj chlapecek ma presne 4 tydny a po 4 tydnech plneho kojeni zacal po kazdem jidle ublinkavat😞😞neni to uplne male ublinknuti ani zadne velke zvraceni ale po kazdem jidle jidle treba vypusti odhadem 1-2 polevkove lzice mleka...vzdycky nakojim a nez ho stihnu zvednout aby si odrihl ublinkne..a kdyz usne a polozim ho tak se stejne vzbudi protoze ho tlaci brisko a taky si ublikne...driv to vubec nedelal az ted posledni dva dny je to pravidelne po kazdem kojeni...rikam si co se stalo a cim to muze byt?je neco spatne?je to moje mleko nake spatne nebo ja nevim co...ale je mi z toho smutno ze je to takhle z niceho nic😞brisko a prdiky nas trapi hodne ale...prosim poradte co se s tim da delat...nebo je to normalni ??

kackavb
30. srp 2021

Ahoj. Já takhle s tríměsíčním synem na UM skončila v nemocnici a když mu udělali všechny možná vyšetření a nic nenašli, závěr byl ten, že je překrmovaný🙂

pampeliska1313
30. srp 2021

Mně po kojení teda ublinkával taky… měla jsem za to, že když nezvrací obloukem, je to normální, takže jsme to neřešili.

sirinfirst
30. srp 2021

@nagojka pokud nezvraci obloukem, je to normální. Má už sílu hodně se napít. Blinkaly mi obě děti.. Pokud ho zároveň trápí bříško, zkusila bych vysadit mléko.

treasurka
30. srp 2021

@nagojka Mam ctyrtydenni holcicku, a taky s tim dva dny zpet zacala 🙂 I starsi mi to delaly, povazuju to za normalni…

mamikry
30. srp 2021

@nagojka Nemá k tomu vyrážku nebo hlen v plínce? Mně malý takhle blinkal i hodinu po kojení. Brala jsem to tak, že se přejídá. Ale pak se přidal hlen a nakonec vyrážka. Doktorka mi doporučila vysadit mléčné výrobky. Zkusila jsem a blinkání přestalo. Patrně mu vadí laktóza.

sirinfirst
30. srp 2021

@mamikry to dělá mléčná bílkovina

mamikry
30. srp 2021

@sirinfirst Jo, pardon, kecám. Máš pravdu, mléčná bílkovina. 🙂

carameels
30. srp 2021

@mamikry Dovolím si jen poupravit, pokud kojíte dál, tak laktóza určitě nevadí, ale bílkovina kravského mléka. Laktóza je i v MM, tak jen pozor, ať někdo mylně nepochopí, že stačí kupovat bezlaktózové výrobky. Protože to by v tom případě vůbec nepomohlo.

Jinak můj syn také ublinkával. Pediatrička říkala, že ho nemám přejídat… Pořád to trvalo, žádné zlepšení. Teď už má 4,5 měsíce. Má alergii na kravskou bílkovinu, hovězí a sóju. Začalo to ublinkáváním, šílenými kolikami, až to přešlo v hlen v pleně, zelenou stolici a krev. Bohužel do 3 měsíců doktorkou absolutně neřešeno. Prý je to 3měsíční kolika. No mohli jsme si oba se synem ušetřit dost trápení.

mamikry
30. srp 2021

@carameels však už jsem výš psala, že jsem se spletla. Je se to už nedá opravit. 😉

carameels
30. srp 2021

@mamikry Ano, všimla jsem si pak. Jen jsem příspěvěk měla už rozepsaný a ty nové se mi objevily až po zveřejnění 🙂

mamikry
30. srp 2021

@carameels Každopadně děkuji za upresnění, je pravda, že by to mohlo plést. Mně se to, jak vidět, motá do teď. 🙂

nagojka
autor
30. srp 2021

Ze by se prejidal?🤔🤔a me se zda ze ba naopak se napije malo a jeste mu to nestaci protoze dost casto breci a nejak nema potrebu spanku...a to prej nasyceny a dobre najedeny miminka maji😂😂hlenu ve stolici sem si nevsimla teda...mozna jeden nebo dva dny ji mel takovou jako nudle z nosu...jinak ma krasny michany vajicka😂😂😂😂pardon...a co se tyce vyrazky...ma jen na obliceji takovy bili pupinky rekla bych ze to jsou potnicky nebo novorozenecke akne ale jinak na sobe nic nema...a ta kravska bilkovina me taky napadla..je fakt ze sem ted zacala hodne jist jogurty a k snidani musli s mlekem protoze je to takova rychlovka kterou do sebe kopnu a jdu...zkusim teda vysadit no to ale potom nevim co budu jist..🤔🤔😂😂😂a k tomu boleni..je to hrozny vydrzi brecet treba dve hodiny a nejhorsi je to ue on sam se kuli tomu ani nevyspi...Kdyz uz usne,spi pul hodky a najednou se vzbudi,zacne sebou mlatit kopat nohama kroutit se a rvat..a takhle se budi porad...je mi ho desne lito snatim se delat maximum abysme se boleni vyhli ale nak se nedari...

mamikry
30. srp 2021

@nagojka Ty nudle asi byly hleny. U nas to tak zacalo, vyrazka se objevila az pozdeji. A byly to takova sucha kola az mapky, ekzem da se rict. Maly se hodne kroutil a bolelo ho brisko. V te dobe jsem zacala snidat kase z mleka. Zkusila bych vysadit na zkousku. Taky jsem se desila, co budu jist, jsem jogurtova a syrova, navic mam dojem, ze prcka drazdi i vajecny bilek. Nakonec jsem nahradila mleko ovesnym a ryzovym. Jogurty jim sojove nebo mandlove (ale oboji jsou alergeny, je potreba to opatrne zkusit). Tvrde vyzrale syry by pry az tak vadit nemely, ale nezkousela jsem. Jim misto mlecneho vic zeleniny a vlastne mi to prijde docela fajn.

nagojka
autor
31. srp 2021

Ja zkusim vynechat ty mlecny vyrobky...za jak dlouho by mela byt videt nejaka zmena??

nagojka
autor
31. srp 2021

Taky me napadlo jestli nemuze trpet treba na ten reflux ci co to je...to se ory pred kazdym kojenim dava naka zahustovaci tekutina

katule1990
31. srp 2021

@nagojka Mne syn zvracel hodne, i obloukem az do zavedeni prikrmu. Pokud zvraci jen takto a dobre pribyva, neresila bych. Jinak to na zahusteni mleka se jmenuje Nutriton.

sirinfirst
31. srp 2021

@nagojka při refluxu zvrací obloukem.. Fakt to vypadá na to mléko.

alilali
31. srp 2021

Čtyřtýdenní dcera, také to dělá. Já to přisuzují tomu, že se přežrala 😀