Ahojky mam problem. Zda se mi ze se mi dela malo mlika. Mam 3tydenni mimco.Kojim pres kloboucky a driv byl po konci kojeni plny mlika a ted je tam sotva par kapek. Kojim 30-40min a dite place protoze ma hlad. Uz vcera se to stalo a pak se udelalo a dneska od odpoledne s tim zas bojuju. Nevi nekdo co s tim??
@konik4525 no mam popraskany bradavky a silene to boli i s kloboucky, bez nich je to utrpeni, to mi vubec nejde, strasne to boli. jinak homeopatika mam uz objednany. odbourani kloboucku je pro me nemyslitelny ale trapi me to abych se priznala
popraskaný bradavky bolí děsně, ale bývá to špatnou technikou -taky jsem s tím bojovala (pak se mi do těch trhlinek dostala kvasinka a štípalo to a bolelo neskutečně, zachránila mě dětská dr, když jsem se jí svěřila, že už kojení nedávám -z lékárny koupit genciánovou violeť, na uchošťour pár kapek a ty trhlinky si natírat -až je to zhojené tak bepanten nebo lanolin) -většinou tu kvasinku -moučnivku mívají i miminka v puse -bílý povlak -tak se natírá i jim...I jsem v té nejhorší fázi odstříkávala ručně a krmila z flašky, aby si to prso odpočinulo a zhojilo. A naučit miminko, aby hodně otvíralo pusinku a chytlo celou bradavku a ne jen kousek, tu pak "zmasakruje" tím špatným přisátím...
@hanka_12345 s kloboučkama jsem nekojila, ale doporučuji co nejrychleji zahojit bradavky (tvaroh, hydrogelové náplasti, purelan) a zavolat si na návštěvu laktační poradkyni, aby ti pomohla s technikou. Protože jinak s tím budeš pravděpodobně bojovat pořád.
@hanka_12345 nemela sem teda kloboucky ale stejny problem, na jedno kojeni tak max 30ml a hotovo, mala rvala hlady...zkousela sem vsechno mozny-caje,homeopatika,roztahat to odsavackou atd.atd. ale v zajmu spokojenosti/najedenosti mimca sem zacala kombinovat UM+kojeni a vydrzelo nam to 3mesice...pak sem presla jen na UM...dnes asi nepopularni postoj ale kdyz nebylo tak holt nebylo...
Kojila jsem s kloboučky první 2 měsíce, pak sepovedlo je zrušit...taky jsem s tím bojovala-bez kloboučků jsem měla bradavky zrasované do krve, pak se to zhojilo a už to bylo dobré i bez nich...i málo mléka jsem měla a tak jsem měla malou pořádu sebe a kojila skoro celý den v kuse...třeba 1 hodinu na prsu 10x denně...byl to mazec ale díky tomu jsme to zvládli..chce to hodně pít a často a dlouho přikládat...
ahoj, já jsem kojila taky s kloboučkama, teda jen na jednom prsu, to bylo z důvodu, že se malý špatně chytal, jak bylo prso plné, neměl šanci se chytit - prs byl prostě kulatý, dvorec a bradavka v jedné rovině. Když byl syn větší a silnější (to mu byly asi 2 měsíce), už se chytal výborně i bez něj. A já ho už přes 2 měsíce nepoužila. Vliv na mléko to nemělo.
Některé holky píšou, že v odpoledních hodinách se jim produkce mléka snižuje (já to mám naopak, dopoledne skoro sucho, od 18h plná prsa), může to být i tvůj případ. Každopádně přikládej pořád, čím více, tím lépe, klidně prostřídej prsa během kojení několikrát. Jinak holky to už napsaly za mne - rychle zahojit, nakoukej techniku třeba na kojeni.net (tam já studovala taky), nebo si zvol LP - furt to vyjde levněji, než kdybys měla kupovat umělé mléko - věř mi, já mám první dítě "odkojené" bebivitou, těch desítek tisíc...A hlavně si věř , psychika dělá hrozně moc. Osobně na mě nikdy moc vliv neměly kojící čaje ani podpory laktace typu Mamavit nebo Nutrimama, když jsem si byla jistá, že dělám správně, nebyl problém ani u střevní chřipky. Držím pěsti.
@hanka_12345 nebo zkus mamila.sk a najdi si nejbližší LP od nich. A jak píše astyna, je to dobrá investice.
@hanka_12345 A na navýšení laktace jsou nejlepší bylinkové kapsle a koncentráty: s benedikt lékařský, pískavice, jestřabina. Homeopatikum ricinus comunis 5ch může také pomoci.
@penelope87 kez by to ale opravdu pomahalo 😀 na me teda nefungovalo...
@kata267 co nefungovalo?
@penelope87 homeopatika ani nic jinyho z toho co uvadite, bohuzel...
@hanka_12345 pro mě bylo kojení utrpení celých 8m než si prsa zvykly. do té doby byly v šíleném stavu. ale malá jinak a nic jiného nechtěla, tak jsem to musela vydržet. vím, že je to šílený, taky se mi bolestí rolovali prsty na nohou až ke kolenům, ale mlíka bylo dost a dítě bylo spokojené
@kata267 záleží samozřejmě i na okolnostech, ale ze své zkušenosti vím a i moje laktační poradkyně mi to říkala, že nejlépe fungují bylinky. Ale musí být koncentrované a správně je užívat. Pokud je všechno ostatní v pořádku: přisátí, technika, psychika, není krátká podjazyková uzdička, tak to pomáhá. Pokud něco z toho je špatně, tak můžeš dělat cokoli a laktace se jen snižuje. Protože základ je, že to dítě musí správně stimulovat tvorbu mléka.
@blahova_andrea 8 mesicu??? Proboha!! No uz mam zavolanou LP a homeopatika objedbany 🙂
@hanka_12345 no byla to dlouhá doba než se to celé upravilo
@blahova_anto bych teda fakt nedala to je teda uctyhodny takova vydrz
Ahoj zkus to kojit bez kloboučku pokud to půjde.. mne se stalo to samé, měla jsem strašně mleka, do kloboučku to teklo podtlakem úplně samo jen po pár cucnuti a malý nemusel vůbec tahat a tím se mi snížila laktace! Hned jsem se začala snažit kloboučky odbourat. Jako byl to boj ale povedlo se (nepises proč kojis s nima. ).pak jsem odsavala v noci aby se to nastartovalo zpět a myslím i homeopatika pomohly a vpoho jsem kojila dál.pak zas přišli jiné krize ;)