Dobrý den, dnes je mému synovi 11týdnů. Narodil se o 2 týdny dříve,měli jsme problém s kojením, museli jsme kojit přes klobouček a dokrmovali jsme. Nyní už bylo vše v pořádku, malý si vypil své a já odstříkávala mezi 30-60ml. Dnes v noci se kroutil hodně i když se vyprděl a skoro nepil, na kojení se vzbudil po 6 hodinách. U prsu usnul tak že se nedal vzbudit. Neodstříkávala jsem, kdyby se vzbudil dříve jak po hodině a půl.Za 3 hodiny to samé. I teď ráno po 3 hodinách.Co mám dělat?
@barulina ahoj poznala jsem to z toho že u prsu se udržel dohromady max 5 minut a po jednom kojení jsem odstříkala 120ml. No ale nespokojený nebyl....a popravdě teď chce jíst co hodinu sice moc netahá, ale něco jo. Usiná mi u toho, za celé dopoledne neusnul. Asi nás zastihl růstový spurt 😉
@nolucie85 Kroucení u prsu znamená většinou, že se mu chce čůrat (a podobně), při kojení se dá do pohybu celá peristaltika, takže ta "potřeba" je při kojení prostě vždycky silnější. Některým dětem to vadí a nejsou schopné se při tom v poklidu kojit, různě se odpojují a kroutí. Můžete mu pomoct, prostě až se příště bude takto kroutit, vybalte ho z pleny, dejte ho do klubíčka nad mísu / nočník / umyvadlo. Dobré je při tom dělat něco, co se mu zafixuje s vyprazdňováním, nám se osvědčilo dělat "šššš". Syn mi to dělá pořád a to je mu už 15 měsíců, jen díky tomu bezpečně poznám, kdy se mu chce 😀. Za začátku to možná nepůjde, chce to trpělivost, pak mu to v té hlavičce sepne a bude vědět, že jak uslyší "ššš" že si může ulevit a pak už kojení pokračuje v poklidu 🙂
Kroucení se u prsu může někdy způsobovat i dudlík / lahev / stříkačka někdy i ten klobouček, ale pokud ani jedno z toho nemáte, bude to pravděpodobně tou malou / velkou potřebou 😉
A jak jsi ppznala ze nic nevypil. Moje dite se taky hybalo u kojeni, syt byla do 10 min. A v noci se od narpzeni budipa jednpu, ood 3 mesicu uz vubec a pribyvala paradnw