Ahoj maminky,
mám dvouměsíčního synka, kterého jsem do včerejška kojila naprosto v pohodě z obou prsou. Poslední dobou se mi u toho pravého začal ke konci kojení trochu vztekat, a od včera když ho dám k pravému prsu, hrozně vyvádí, ze začátku se zkusil přisát, pak se zase hned pustil, ale teď už jen když se ho k prsu snažím přiložit, tak si ho nevezme a pláče. Zkoušela jsem různé polohy a hle, při poloze na fotbalistu se mi přisál bez jakýchkoliv scén. Nevíte čím by to mohlo být? Problém je ten, že se mi moc nelíbí, že hodně leží na pravé straně - hlavička se mu tím docela slehává a tím kojením jsme to aspoň trochu střídali. Napadlo mě, jestli to taky nemůže být právě tím, že upřednostňuje právě pravou stranu...Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Vím, že tady pár témat už na to bylo, ale přijde mi právě zvláštní, že při jiné poloze, kde neleží na levé straně si prso vezme.
Děkuji za případné odpovědi.
@paulittav můj kluk odmítal levé prso, doteď (je mu 10,5 měsíce) ho kojím pořád stejně, on leží jen na levém boku - u pravého prsu ho mám v klíně a z levého jen na fotbalistu. Kojení v jakékoli jiné poloze nám nehrozí, už jsem zkoušela všechno možné. Prostě mu to takhle vyhovuje, hlavně to prso nevynechávej.
@paulittav myslím si, že to může být způsobeno tou stranou. Julinka také upřednostňovala ležení na pravém boku a u pravého prsu se rozčilovala. A myslím, že se pak důsledkem toho v tom pravém prsu dělalo míň mléka (i teď je to poznat), takže bych určitě vytrvale přikládala