Ahoj holky ☺️.
Jsem čerstvá maminka a brouzdám neustále na internetu, jak mám jíst, aby malá netrpěla nějak moc na bolesti bříška. Někde dokonce píšou, že by se nemělo pit mléko a mléčné výrobky by se měly omezit. Jsem z toho všeho už zmatená, poradila byste mi některá, co se tedy jíst doporučuje a co naopak opravdu ne ? Nebaví mě porad dokola jist to samé ze strachu, i když malá trpí na bolesti v noci tak i tak...pořád přemýšlím, jestli to bříško bude mít, i kdybych jedla vzduch nebo stále někde dělám chybu 😄.
Dekuju ☺️☺️
Ja se řídila radou, jíst víceméně všechno, ale všeho s mírou ...Myslím, že spousta děti si vytvoří alergie i z toho, že maminky na radu ostatních vynechavaji kde co(viz mléko a mléčné výrobky) a nedostanou do sebe ty alergeny... Samozřejmě to neplatí u všech, aby se tu do mě někdo nepustil. Pečivo jsem jedla den dva dny staré, s tím česnekem a cibuli určitě taky opatrně, ale třeba do základu jidle jsem dávala. A takové ty známé nadymave věci treba jako kysane zelí jsem omezila na minimum.
@barunkiss Je to individuálne. Ja som jedla vsetko ci uz pocas tehu tak isto pocas dojcenia. Pri oboch deťoch. Akurat zo začiatku som si davala pozor na fazulu, kapustu. Dcerka mala na Vianoce 2tyzdne normálne som si dala trochu kapustnice a nic jej nebolo len sa teda trošku viac pokakala.😀😉 Cize ťažko radit. Niekomu vadí aj suchy rozok...
Nehledejte info na netu ale ridte se vlastnim ditetem.. Nekterym vadi nadymave potraviny, sladke, mléko.. Nekterym nic..
Jedla jsem úplně vše, syn nikdy neměl problém s bříškem. 🙂 Takže bych jedla všechno opatrně a až případně vyřazovala dle reakce. Určitě je blbost preventivně něco vyřadit, stejně jako bych preventivně nedavala žádný kapky na bříško.
@barunkiss Syn trpí na prdíky, ale já jím teda všechno. Vždycky všude čtu, jak maminky zkouší kde co, jedí pomalu suchou rýži a stejně to ve většině případů nepomůže. Když má syn bolení větší, tak přemýšlím, co jsem měla a na nic nadýmavého jsem třeba ani nepřišla, naopak když jsem měla např. svíčkovou, tak syn relativně v pohodě. Myslím si, že na prdíky děti trpí hlavně kvůli spolykanému vzduchu a kvůli tomu, že se ještě málo hýbou. Některým dětem pak střevní plyny odcházejí líp, některým hůř. Je to teda jen můj názor, třeba je to úplně jinak. Nicméně já jsem ráda, že stihnu vůbec něco uvařit, příp. jsem vděčná, když někdo uvaří za mě, takže ani nestíhám tolik přemýšlet nad složením 😅. Synovi je 2,5 měsíce a stále to skoro pořád vypadá tak, že je buď na prsu nebo brečí 🙄.
Já jedla všechno, malé nevadilo nic, ale každé dítě je jiné, hlavně ze začátku jsem jedla dost polévky, malá asi snesla všechno 🙂
já u prvorozeného musela méčné hodně omezit, vypozorovala jsem, že to vadí, ale zase nebyl problém čerstvé pečivo, kynuté, zelí,...
Ja zacala se vším, ale nedělalo to dobrotu. Vetsina omezovani nepomohla, ale mlíko nějakou změnu dělalo. Ale jen mlíko. Jogurty byly v pohodě. Sýry, pokud jsem jich nesnedla kvanta byly taky v pohode. A po šestinedělí nebo tak nějak už šlo potom i to mléko. (Jako takhle, problémy s bříškem byly pořád, ale už to nebyl tak šílený vriskot a už to vůbec nereagovalo na to, co jim. Az na pizzu, ta byla tabu). Co jsem tak zkoumala po okolí, tak když už problém byl, tak taky jen ze začátku a taky jen čistě mlíko, zakysané výrobky už byly ok. Mela jsem pak strach s příkrmy, ale jakmile jsme kolem 5. mesice začli, všechny zbývající problemy s bříškem zmizely jak mávnutím proutku. Paradox...
Pokud nema dite problem, nelamala bych si s tim hlavu. Ja u obou deti jedla vsechno a uplne v pohode.
Děkuji za odpovědi 🙂.
Malá má pokaždé od 4 rána do zhruba půl 7 bolení bříška, pořád tlačí a pláče, pak přes den spí. Budim ji kolem te 4 rano na jídlo a pak už je k nezastavení, tak nevím jestli to je z jídla, nebo to tak prostě bude i kdybych jedla vzduch 😣. Dělá mi to starosti.
@jakreb já jen vím, že je to Déčko, které předepisuje snad všichni pediatři a jen z naší zkušenosti vím, že vigantol nám koliky nezpusoboval. Pomohlo nám vysadit kojící čaje a biogaiu 😊 teď bereme etincon a vigantol a semtam sabsimplex (spíše v noci) no a bolesti jsou pryč a já mám najednou spavé skoro tříměsíční miminko 😅
Pokud do ted Vigantol nebrala, tak ten to zpusobovat asi nebude. Jsou deti, kterym nevadi, my ale teda taky nakonec skoncili na Baby D od Jamiesonu...
Já jsem teda ze začátku toho nejedlá fakt hodně (ale zrovna mléko jsem normálně pila, teda ne nějak moc, to bych neřešila dokud se nevyskytnou nějaké obtíže). Ale zpětně bych to už zase tak moc nehrotila. Za sebe ti doporučím vyhýbat se hodně nadymavym věcem (brokolice, cibule, zelí, hrášek..), syrovému masu a vajíčku, alkoholu (😁) a zbytek jez úplně normálně. Hlavně dbej na to, abys měla ty kvalitní stravu a hodně pila 😉 babycalm, espumisan a podobné přípravky to jistí..
PS: jinak já tuhle šílenou "dietu" pak díky bohu mohla zrušit, když synovi byly 3m, to už se naučil pěkně prdět a já byla volná 😁
Jo a místo Vigantolu jsem dávala od začátku Tereziu a bylo to fajne. Ještě pak není špatné dávat nějaká probiotika že začátku 🙂
Děkuji holky 🙂.
Dala jsem dneska poprvé vigantol dopoledne no a v 6 večer malá začala silene křičet, tlačit, úplně tak, jak jsem ji ještě nikdy neslysela, hlavně v dobu, kdy normálně spinka. S bolestmi bříška se budí až kolem 4 rano...tak jsem byla překvapena. Zkusím objednat nějakou náhradu za vigantol jestli se to zlepší, nebo bude i tak křičet.
Kazde miminko to má jinak. Mě říkali v porodnici, že můžu jist všechno a zjišťovat, co malému vadí postupně. Já jsem v první řadě vynechala všechno pečivo a kynuté věci z droždí. Mléko nám také vadí, ale mléčné výrobky ne a když dělám třeba krupicovou kaši z mléka tak to je také v pořádku. Vadí nám česnek a cibule - mění chuť mléka. Oříšky a brusinky snasime dobře - jsou to alergeny.
Určitě mohu doporučit stránku kojicimaminky.cz našla jsem zde super recepty abych nejedla jen dokola to samé a hlavně tam máš i seznam veškerých surovin, které můžeš a které ne 😊