Dobry den zajima me jak jste prestaly kojit. Kojim jen v noci a odpo pred spanim ale uz to chci odbourat. Malá se budi co dve hod. Je jí rok. Um nechce, jen ted trosku nutrilonu vypije. Zajímá mě zda jste použivali neco na snizeni laktace a postupne odbouravaly nebo hned utli a zda se vam pak nenalivaly prsa?
@tete20 Ja jsem postupne odebirala davky kojeni a v noci jsem je nahrazovala um (v nasem pripade bez bkm z duvodu alergie). Ze zacatku to byl boj,.aby misto mm pil um, ale za za dva dny si na novou davku zvykl. Vzdy jsem davku menila po par dnech. Nakonec bylo jen kojeni pred nocnim spanim a to pak uz slo samo a mliko se postupne prestalo tvorit, jak jsem prestala kojit.Utnout nedoporucuji. V pvni rade byl by to sok pro dite a v druhe, bylo by to pro Tebe bolestive. Pak je jeste moznost zastavit laktaci u gynekologa, ten Ti neco pichne a bude po laktaci. Ale doporucuji s ohledem na dite prestavat postupne.
Vždycky jsem odstavovala postupně. A čím pomalejší to bylo,tím pro prsa lepší. Staršího syna jsem kojila v 1 roce ráno a večer. Od roka jen večer před spaním a ve 13 měsících jsem skončila. Mladšímu jsem ve 14 měsících utla kojení v noci (většinou 3x) a zůstalo jen ranní a to jsem skončila asi 10 dní nato. Pro prsa to bylo třídní moc rychlé,ale zvládla jsem to během týdne cca. Když bylo nutné,trošku jsem odstrikala. A pila jsem 2-3x denně šalvějový čaj.
No jo jenze mala UM nechce, cim to nahradit? V noci caj? to mi flasku nevezme, bude chtit jen prso..pres den mi nevadi kojit jen v noci to je hruza. Taky ma jen dva zubky teprve tak bych chtela denni kojeni zachovat nez se vyklube par dalsich. Jak tedy odbourat nocni? bez place to nepujde vidte?
Já se taky snažím odstavit, malá UM nechce. Takže jí ho nenutím, a zkouším jí místo kojení třeba v noci nabídnout nějaký čaj nebo vodu. Ale obávám se, že jestli je tvé mimi taky tak navyklé na kojení, jako to mé, tak bez pláče se to skutečně neobejde. Ale zkus třeba ob den v noci nabídnout z lahve něco jiného, než prso s mlíčkem. Ať se podaří!
a co jste dělaly kdyz breceli? jen hladili? nebo chovali v naruci?
Ja jsem chovala uklidňovala a nabízela láhev...
Ahoj, nevim, jake mas duvody pro ukonceni kojeni, ale kdyby to slo, jeste bych ho ponechala... ditko mas jeste malicke a navic kdyz nechce UM... Je normalni, ze se deti v noci budi, to nema s kojenim souvislost. Naopak mi prijde jednodussi jen v noci vytahnout prso a spat dal.
@tete20 Bohuzel ukonceni kojeni nemusi znamenat ukonceni nocniho buzeni :-\. Casto se deti bude v noci, protoze se chteji presvedcit o pritomnosti maminky nebo pomoct s prechodem z jednoho spankoveho cyklu do druheho... Jeden rok je jeste mala na to, aby v noci musela spat bez probuzeni 🙂
No, jak už někdo psal, ukončit noční kojení neznamená ukončit noční buzení...😕 a prosím vy, co jste koncily kvůli dalsim těhotenství, to proto, ze jste proste nechtely kojit nebo je to třeba nějaké riziko pro miminko v bříšku? vždyť spousta žen koji tandem....ja kojim holčičku 2r a 4 měs. vecer, v noci a odpo pred spinkanim a cca za půl hodiny me vezou na sál na revizi po ZP v 11tt, plánovala jsem kojit tandem, ale teď tedy nevím, zda kojení neukoncit než se začneme znovu snažit 😕
@luj89 Kdyz jsem kojila, tak prcek se mi budil i co hodinu a pul, kdyz bylo dobre, tak co dve, jelikoz mel potravinove alergie, to co nesmel on, nesmela jsem ja. Pak jsem pomalu zacala zavadet specialni um (bez bkm), aby mi zustaly nejake zivyny a pres noc jsem mu davala um, frekvence vstavani se prodlouzily na 2 az 4 hodiny prvni buzeni a az 6 hodin druhe buzeni (neplati pri rustu petek). Kojila jsem jen jednou pred nocnim spanim... a konecne jsem se vyspala (maly mel kolem 18.), takze @tete20 naprosto rozumim. Pak jsem musela prestat kojit uplne, protoze mi zamlklo planivane tehu a pokud chceme dalsi mimi, kojeni uz neprichazelo v uvahu.
@luj89 tak v roce deti už nejsou na mléce zavisle
@sarkoc Je to individualni, znama kojila do 5m tehotenstvi, pak uz ji to hrozne bolelo, jina znama skoro do porodu, ale zacla byt anemicka a musela kojeni ukoncit. A ja mela malo zivit a moje telo se rozhodlo byt sobecke a tehu v 6tt ukoncit. Nemam pochyb, ze u me za to zamlkle tehu mohlo kojeni. Pokud kojis a potratila jsi je ryskantni kojit a byt tehu. Telo si umi udelat poradek, kdyz nema dost zivin. Vem to tak, telo chce vic, protoze nejak mu nedodavas, to co chce, protoze kojeni hodne z Tebe tezi a pak najednou se objevi vetrelec, ktery chce taky tezit. Pokud ho Tve telo bere jako nebezpeci, zbavi se ho. Takze bud totalne upravis jidelnicek, anebo nekoj. Ja podotykam, ze jsem kojila uz opravdu malo (jen 1x za cely den)dokonce jsem uz jen dokojovala, prvne jsem dala um a na dopapani mm, pak uz jen um v noci a i tak si telo udelalo poradek.
@priefi Aha, díky za postřeh..ja si spíš myslím, ze na vině určitě neni jen kojení...možná třeba ve spojitosti ještě s něčím..ja třeba teď pro predoperacnich vysetrenich zjistila , ze mám špatnou st.zlazu...tak pokud to nebylo vývojovou vadou, spíš si myslím, ze tou zlazou než kojenim...proberu to s nějakou LP...ale pokud mi víc lidí pořadí skončit, hold ještě snažení o druhé odlozime, nechci ublížit první dcerce (ani sobe) odstavenim, když ještě necítím, ze přišel čas ☺
@tete20 Nám hodně pomohlo, že jsem dělala mrtvýho brouka a muž vstal a malou ukecal na čaj, od narození věděla, že tátovi mlíko neteče a tak se ho od něj nesnažila vyřvat, ale jen si stěžovala, napila se a spala... sice byl tatínek 3 týdny na odpis, ale hodně nám to pomohlo a jemu udělalo radost mi pomoci... mlíko prý miminka cítí a tak když přijde táta je to bez mlíka
@luj89 v mem pripade to bohuzel bylo kojenim, ktere me vystavovalo, navic jsem mela omezeny, hodne omezeny jidelnicek, byla jsem podvyzivena, mela jsem o 10kg mene nez bych mela mit 😉 takze zivyn pro me bylo malo a tim padem i pro tehu 😉 a to jsem jedla fakt hodne.. ale i tak vaha klesla na minimum, co v mem pripade mohla, byla jsem.doslova kost a kuze. Tehu pri kojeni nemelo u me absolutne sanci.
Ubirala jsem po jednom kojeni co 3 dny, s prsy žádný problém nebyl.