Stále plačící novorozenec

monikatom
19. únor 2017

Ahoj maminky, naše 12 denni holcicka stale place. Vydrzi spat max 10-20 min pres den. V noci tak hodinu a porad breci. Vetsinou jsou to skoro hystericke zachvaty. Kdyz prilozim k prsu, tak chvili saje a pak u toho usne. Dame odbrknout a za chvilku zase plac. Mate nekdo stejnou zkusenost? Nevim uz co delam spatne. Vim, ze je brzo na nejake zavery. Dekuji moc

muhehehe
19. únor 2017

A mlíko teče ok? máš představu, kolik toho vypije a zda je to dost?

msimankova
19. únor 2017

Taky bych napred zjistila, jestli nema hlad...

monikatom
autor
19. únor 2017

Mléko mi teče snad pořád. Takže by měla mít dost. Je pravda, ze chvili trvalo nez se to nastartovalo, tak dostala v porodnici prikrm.

pejskyne
19. únor 2017

Samozřejmě těžko říct, co to je u vás, ale popíšu, co znám já: Málo se vyspí, pak je moc unavené na jídlo, tak při něm hned usne a nenají se pořádně, takže se zase za chvíli budí hlady... A tak pořád dokola. Doporučuju při jídle udržovat v bdělosti, třeba debatu za uchem, ať se nají dosyta.

pejskyne
19. únor 2017

Drbat za uchem, pardon, telefon

ninive211
19. únor 2017

Souhlasím s pejskyne, problém může být v tom, že tím, že je nedostatečně vyspaná, tak je zesláblá a následně u kojení usíná (kojení a u toho sací reflex je totiž i uklidňující), takže prvotně bych určitě dohlédla na to, aby u kojení neusínala a napila se pořádně (šimrat pod bradičkou a udržovat v bdělosti, dostatečné kojení novorozence trvá aspoň 10-15 minut, spíš i déle, pokud usne u prsa po 3 minutách, tak je jasné, že se nestihne napít dostatečně). Následně vždy nechat odříhnout (když při kojení usne, tak si neodříhne, mlíčko ji pak může dráždit a působit třeba i bolení bříška a to s kombinací hladu může být další důvod pro pláč).

kajalka
19. únor 2017

A já bych to zas tolik neřešila. Prostě bych si lehla s miminem do postele a nechala ho spát u prsa. Odříhávání není v leže vůbec třeba.

monikatom
autor
19. únor 2017

Dekuji za nazory holky. Drbani pod bradou praktikujeme, ale stejne i u toho pak usina. Uvidime.

g_m
19. únor 2017

@monikatom Nikdy bych neverila, ze to budu nekomu radit,ALE pokud jsou to jen hysteraky z nevyspani a place uz jen proto ze place, tak ji pustte bily sum . U nas je zazracna aplikace Zvuky pro spanek a tam fen. Zabere do minuty a mala hezky usne a dyl u toho i spi. Jinak - zavinujes ji? Zavinute miminka taky dyl a lip spinkaji
...

damae
19. únor 2017

Moje zkušnost je ta, že novorozeně je shopné být u prsa klidně hodiny a hodiny kuse - moje malá se napije, usne, napije, usne, napije ... (tohle dělá třeba v cca 10min intervalech), celou dobu má moje prso v puse a sem tam si ho ze spaní požmoulá... Má teď skoro tři měsíce a ještě pořád to tak občas dělá. Nevím, jestli je to nějaký skvělý přístup z hlediska výchovného, ale spím s ní v posteli, spí buď přímo na mě s pusou u prsa nebo vedle mě na jednom nebo druhém boku a spí dobře. Večery se přežírá a nesmím od ní v podstatě na krok, teď jsem četla článek, že to je normální... No, když to dělám takhle, tak prakticky nebrečí a je spokojená

matkapraha
19. únor 2017

Zkuste so domu abolat zkusenou laktacni poradkyni,poradi vam.doporucuji vyzleknout malou do naha,vy do podprsenky,lehnete si s malou na cely den do postele a mejte ji v kontaktu kuze na kuzi,nakojte ji v posteli a nechte ji takto na vas zaspat.podivejte se treba na mimila.sk na spravne prisati miminka,jestli vubec vidite,ze mala spolkne mlecko,na strankach mate popsane i tzv.pauzicky v brade,kdy uvidite,ze miminko opravdu pije,pokud pije malo,ma tendenci zaspavat.v noci spete s malou v posteli,doporucuji si poridit satek nebo nositko.