Zdravím chci se zeptat. Miminko kojim třeba 30 minut s tím že stále usíná kolikrát se sama odtáhne a spí tak si myslím že už asi nechce a pak když ji položím do postýlky tak začne vyžadovat znovu prs jako kdyby se vůbec nenajedla a takhle mi to dělala párkrát třeba hodinu v kuse ne li dýl. Nevíte co s tím? Když se jí snažím probudit tak nic nepomáhá.
Zkus šátek a nosit přes den. Nasytí se tvé přítomnosti.
@nock nepises, jak je miminko stare...ale hele, reknu to takhle. je to stinna stranka materstvi a kojeni, o ktere se moc nemluvi. je to proste jen o tom, co ty sama dovolis a jak moc se chces obetovat 🤷🏼♀️ sem takhle prosedela hodiny a hodiny a hodiny pri kojeni, kdy dcerka pak treba jen spala a dudlala 🤷🏼♀️🙈 a ne, neni to tak, ze to male mimco neco naucis, jen hledas, co ono potrebuje a pak to tak delas 🤷🏼♀️ a ne, nemusis, muzes dat um. moje treba nechtela zadny dudlik a kocar nesnasela. takze ja sem bud musela nosit v nositku nebo skakat na balone nebo takhle kojit. u toho sem se naucila i cist, spat a dalsi veci. jak se rika: az uzraje, tak odpadne 😄👍 casm to prejde, mimco vyroste, nepotrebuje tolik spat, zajimaji ho jine veci...jo a ted mam takovy druhy kousek 😅 a ta ke vsemu i blije (oproti prvni vlastne porad), takze ta se krmi, pak nas obe totalne poblije a krmi se dal 😅🤭🙈 lahoda je to takhke v noci, kdy spime prakticky celou noc slepene jak laskonky 😄🙈 protoze slecna nechce byt odlozena, hned se vzbudi a rve. a navic nemuzu ani lezet, protoze v leze vedle me blije jeste vic. 🙄🤷🏼♀️ takze rada pro tebe: dudlik, um, noseni, houpani, kocar nebo proste jiny druh uspavani 🤷🏼♀️ materstvi zdar 😄👍
@nock Syna miluji, je můj Vesmír, ale co se týče prsa, věděla jsem hned, že prso nebude "dudlík". Ano, nakrmit, ale žádné dudlání jen tak - spousta maminek by mě za to ukamenovalo, ale já lásku dávala jinak - neustále jsme se mazlili, měla jsem ho buďto já, nebo muž na "prsou". Syn je velmi kontaktní a ikdyž je mu 10měsíců, tak nemá problém ani např. u mého taťky na "pupíku" usnout 😊 A jelikož nakonec bylo ABKM, kdy ani má dieta nepomohla, tak stejně je od 4měs.na UM. Oplakala jsem to, to nebudu kecat, ale z prsa jsem nikdy neměla v plánu dělat dudlík. I spinkání v posteli je zcela vyjímečné. Je u mé postele, do doby, než lezl, byla i bočnice pryč, ale on i já jsme se potřebovali vyspat.
Dcera to taky tak měla, u prsa prostě spala, spala skoro furt. Dvě LP do ní bušily, šimraly pod bradičkou a nic, prostě spala 😀 I syn (menší spáč, takový průměr) se první měsíce dlouho kojil. Děsila jsem se, že nebudu dělat nic jiného. Ono jim to na začátku trvá těch 30-40 minut, ale jak rostou, tak už to vypijí rychleji (mají větší sílu, jsou netrpěliví a chtějí to sfouknout rychle, aby mohli zkoumat zase svět). Je to prostě období 🙂 Dudlík oba pak měli (cca po měsíci), v noci mi spali dobře.
Zvlášť, pokud má žloutenku, tak jsou víc spaví.
Prvnich nekolik mesici je 30 min kojeni uplne normalni. Take mi u toho usinaly. Vzdy kdyz uz klimbaly , misto aby pily , tak jsem je odpojila od prsu a vyměnila strany. Z druheho se zas napily, treba 5 minut. No a pak zase vymenit prsa a treba trikrat dokola. Nakonec odpadly uplne a dalsi kojeni bylo treba za hodinu nebo i za 3. Podle potreby. Takle to fungovalo u nas.
@nock takhle jsme bojovali už od porodnice, malá mi hned při prvním kojení v porodnici zašedla, takže jsem chodila kojit za ní, neměla jsem ji u sebe a sestřičky v přímém přenosu viděli, že malá takhle usíná a pak zase má hlad, jedna mi furt nabízela at zkusím jinou polohu na kojení, nevyhovovalo nám to ani jedné, pak doporučovali šimrani pod bradičkou a za ouškem, nepomohlo, pak super mladý holčiny na noční viděli, jak už jsem vyčerpaná, když jsem tohle praktikovala třeba 3 hodiny, protože jsem ji nechtěla nechat plakat a přišla zamnou jedná ze sester a nabidla mi, jestli malé nemůže dát byť jen 5-10ml UM, neboť malá měla 2 dny. Souhlasila jsem a malá spokojeně spinkala, doma jsem takhle s stejným problémem bojovala 14dni a pak už jsem vyčerpaná volala Dr, která sama říkala zkusit dokrmit, malá najednou vydržela spát i 5hodin🥰 do 3 měsíců jsem jen dokrmovala a pak už byla na UM úplně, ale to vyspani a pohled a spokojené spinkajici miminko mi to stálo, ať si každá matka myslí co chce❤️ toť je můj případ, který je dosti podobný. Jen říkám můj příběh, nic ti neradim ani nenutím. Spousta maminek nemá rádo když se někde mluví o dokrmení a UM místo kojení a ještě to radit ostatním, ale mě osobně to pomohlo.
@nock simrej ji pod bradou nebo ji hlad ouška. A zkus ji pak nepokladat do postýlky. Podle me nejde o to prso, když se naji, ale o tvoji přítomnost, což neumí jinak vyjádřit, než že chce zase k prsu. Chce byt u tebe, tělo na tělo. Zkus! 🙂