Ahoj,
hledala jsem toto téma, ale nenašla jsem ho. Mikulajdu jsem začala přikrmovat UM z láhve a teď nechce prso. V noci kojím normálně, ale přs den si jen sem tam cucne. Mám strach, abych do něj nedostala zánět, začíná mi tvrdnout. Stačí na udržení laktace jen to noční kojení? Mám si přes den nějak masírovat prsa nebo to nechat jen tak?
Ahoj, možná bych také potřebovala nějakou radu ze života 😀
Celé 4m. jsem kojila, pak kombinovala kojení + sunar z flašky (malá zvládala skvěle), pak problémy v rodině a mlíčko se téměř vytratilo. Jenže ........ pořád se nějaké mlíčko tvoří, takže kojím tak 1x za 1-2 dny (pokud nemám prsa nalitá, malá dělá u prsa alotrie a stejně pořádně nepije). Jak by šlo to kojení odbourat úplně??? Myslím jako samo, nenásilně 😕 Asi blbý dotaz 😲 Ale pořád mě tak nějak pobolívají prsa, i když nejsou nalitá.
beruska24.9 - mrkni na http://www.kojeni.net/databaze.php?mc=32
janulazaynab - co jsem našla na netu, jsem všechno pročetla. Už nemám sílu číst to ´´nejlepší je kojit, kojit, kojit...´´ studené obklady mi nijak neulevily, po troše odstříkání mě bolí prsa ještě víc, pokud se tvoří zatvrdlinka, rozmasíruji večer ve sprše. Ale stejně, pokud se prsa nalejí, tak prostě nakojím. Takže pořád ten samý zamotaný kruh.
Zkus homeopatika na zastavení kojení ricinus vulgaris 15CH nebo 30CH, číslem si nejsem jistá, v lékárně ti poradí.
jasmia - a co vedlejší účinky???
Jani mě malá taky nechce z prsu pít, musím odsávat, jinak bych dostala zánět. Mikulášek už ti UM pije?
Ahojky, tak my to máme podobné. Večer před spaním a 1x v noci dokrmujeme z láhve. Nad ránem už potom opět kojím a začíná se mi stávat, že malý se u prsa vzteká a nechce tahat. Je to jak kdy. Někdy pije pěkně a někdy je to hotové peklo. Také mám strach, aby se mi mlíčko nepřestalo dělat, tak malého pokaždé když má pít přiložím a pokud dělá "peklíčko" 🙂 , tak ho dám odbrknout, uklidním ho a znovu. Pokud se opravdu stane, že nepije a cítím, že prsa jsou nalitá, snažím se alespoň trošku odstříkat.
Vedlejší účinky u homeopatik nejsou, nebo aspoň o nich nevím 😀 .
jasmia - Um mi dětská doporučila už před třemi měsíci, ale malý ji začal chtít ažťeď. Při kojení vypil max. 60ml při střídání obou prsů, a to bylo málo. Dnes jsem kojila od rána dvakrát (pokud nepočítám noční kojení) a jinak UM. Prsa neodstříkávám, prostě čekám, až si malý cucne.
ahojda, asi bych párkrát denně odstříkla mlíko, když cítíš, že se prso plní. Odstříkáním udržíš laktaci i předejdeš zánětu... 😉