Ahoj maminky, chtěla jsem Vás požádat o radu s mojí 3 měsíční dcerkou. Je plně kojená, ale vždycky po kojení (tak 30 - 40 minut) se začne kroutit, propínat se do luku, kopat nožkama, divoce šermovat ručkama a křičí. Mysleli jsme, že má koliky, ale spíše se nám zdá, že jí netráví mlíčko. Stává se, že po 3 hodinách, kdy ji mám zase kojit, ublinkává natrávené mlíčko (bílé kousky). Jde na ni vidět, jak má bříško nafouklé a vrací ji. Po kojení špatně odříhává, zhruba jen ve 30% procentech případů. Reflux byl při vyšetření v nemocnici vyloučen.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, případně i zkušenost s přechodem na UM ?
Díky,
Jana
Souhlasím. Bolesti a blinkání jsou často projevem alergie na něco v mateřském mléce, nejčastěji kravské mléko. Striktní bezmléčná dieta často problém vyřeší, UM ne, protože běžné UM je v zásadě sušené kravské mléko.
UM bych taky nedavala.ja jsem mela s Davidkem to same.blinkal skoro porad a jak rikas ty bile kousky mleka.doktorka mi doporucila uplne vypustit mleko mlecne vyrobky,maslo syry jogurty .kupovala jsem mu probioticke kapicky bohuzel uz nevim nazev.davala jsem pred kazdym kojenim a behec cca7dnu byl klid a Davidek spokojeny.drzim palce
Už jsme si opravdu nevěděli rady. Malá prořvala většinu dne. Takové věčně nespokojené dítě. Už jsem si říkala, že mám nějaké špatné mlíčko a chtěla jsem s kojením přestat. Laktační poradkyně i dr. mi doporučovali pít mléko, jíst tvrdé sýry apod. ...tak bude dietka🙂 Říhat se snažíme i v půlce kojení, ale je to boj...když se malá tak strašně kroutí a propíná. Probiotika malé dáváme (BioGaia), sobě nedávám. Moc děkuji za rady🙂
holky,ted to čtu,a máme to samé...dceři je ale 6 měsíců a má už příkrmy....myslíte že kdyby měla tu alergii,že by zvracela i příkrm?
Já malé přidávala do mlíka probiotika tuším od Naturevia, a dost se bříško zlepšilo.
@zvdom mela a mam to same u obou deti...jak kojene tak i na um...docela.pomaha balonix med kapicky....jinak je to normalni pokud pribyva....zlepsi se to az s prikrmy a zhruba okolo roku az tacne sedet a lozit
@marleytodd S tím souhlasím, až se malá začala více pohybovat bylo to už lepší ale probio dávám teda pořád.
co vyloučit mléko, mléčné výrobky (všechny, včetně másla) ty ze své stravy? to někdy bývá špatně tolerováno..
To říhání, nepovedlo by se i v půlce kojení?
Probiotika dáváš, sobě i jí?
Um nic nevyřeší, myslím.