Špatné přisávání k prsu - na poslední chvíli zavře pusu. Máte vychytávku, jak na to?

veru181
13. črc 2020

Máte prosím nějaké tipy, jak docílit správného přisátí při kojení v sedě? Všechny teoretické rady znám, tak spíš nějaké vychytávky, které se vám osvědčily 🙂. Mrňous hezky otevře pusinku, dám mu do ní bradavku i velkou část dvorce, ale jakmile sevře rtíky, má tam zase jen bradavku a kousek kolem. Mléka si odsaje dost, ale zbytečně to bolí a likviduje bradavky. Byla jsem i u laktační poradkyně, tam se přisál krásně, ale přece jen ho štelovaly čtyři ruce a z toho dvě odborné 🙂

cilkat
13. črc 2020

Nepotesim tě: do půl roku jsem kojila jen vleže, protože vsede my taky "klouzal" z bradavky. Ale u nás fakt fungovalo kojit vleže.

snazilenka2
13. črc 2020

Radila bych dítě k prsu víc přitisknout - samozřejmě neudusit, ale zabořit hlavičku do prsa.

beatty
13. črc 2020

A nepomuze rucni podani prsa, jakoze nasmerujete bradavku na horni patro a prso do pusinky proste strcite?
Jinak i u nas uz se koji prevazne v leze, ale spis pro pohodli obou.

veru181
autor
14. črc 2020

Děkuji za reakce. Mně to doteď ani nijak nevadilo, baštil pěkně, ale začal mít mlíčko s příměsí krve a mě to začalo bolet nejen při přisátí.

@cilkat Jé, no doufám, že to ještě nějak vymyslíme 🙂 Zkouším teď v sedě našikmo a vypadá to, že by to mohlo být trochu lepší.

@snazilenka2 To myslím, že dělám, ale pokusím se na to víc soustředit.

@beatty Přikládám ručně. Zkusím se víc zaměřit na to patro (soustředila jsem se v podstatě jen na hodně otevřenou pusinku). V leže jsem zatím zkoušela dvakrát a moc mi to nevyhovovalo, ale možná bych i to časem vychytala. Jen ani tam mi nepřijde, že bych to měla pod kontrolou 🙂 Ale asi to bude o cviku.

beatty
15. črc 2020

@veru181 my jsme se to uz oba naucili, takze prso nijak nevkladam, ale syna jen umistim k prsu a on uz se prisaje.
Ale v zacatku jsem mu prso podavala tak, ze jsem mu bradavku směřovala na to horni patro a zbytek jakoby dotlacila. Bylo to myslim podle nejakeho obrazku nebo videa z mamila.sk 🙂
A krev jsme taky meli, to asi potka nejednu maminku. Dokonce jsem na zacatku u kojeni i parkrat brecela, ale vse se srovnalo.
Drzim palce!

krupka3
19. črc 2020

Mne tedy LP rikala, ze nedavat diteti prso do ust, ale spis pritlacit jeho hlavicku k prsu.