Spánek a prso. Jak jste prso odbouraly?

martinatd
10. pro 2021

Ahojte maminy, mám dotaz, syn 9 měsíců je zvyklý spát se mnou přes den a často i v noci. Před nedávnem jsem ho začala zvykat na postýlku, kterou mám prirazenou k posteli, uz je na ní zvyklý a tak jsem začala po uspani odcházet a zkouším jak dlouho beze mě vydrží. No zatím nic moc , většinou půl hodiny přes den, večer spí hezky. Každopádně odpoledne je zvyklý spinkat se mnou cca 1 až 1,5 h ,někdy se stane že MS jen 2 spanky místo 3 a proto je pro mě důležité aby se odpoledne fakt vyspal a vydržel do večera, zatim si zvyká na 2 spanky, no a potíž je v tom, že je hodně závislý na prsu takže když se začne budit ,hledá a já teda příběhnu, prso mu dám a on spí dal ,, tak to máme i v noci ale většinou se budi až po 3 h takže to mi až tak nevadí. No a zajímá mě zda to měla některá podobně a jsk jste to prso v tomhle případě odbourali..jestli se vám ho podařilo uklidnit a tím i douspat něčím jiným, nebo prostě když se vam mimco vzbudilo,takže vzbudilo a časem si zvyklý že prso nedostane ? Spinkalo potom zase normálně? Kaly je docela spac a chci aby se odpoledne dobře vyspal. Na jaře ale chci přestat kojit , takže mě to stejne čeká a prso budu muset odbourat, jen se bojim toho co mě čeká až mu ho prestanu dávat 🙈děkuji

jjasmina
10. pro 2021

@martinatd no prso jsem přestala dávat až jsem začala odstavovat a taky spinkala, ale je to boj no. Na vztekani se připrav, u nás už v 10mes naštěstí vcelku dost jedla a to jidlo je vcelku základ pro úspěšné odstavení, začala jsem nějak po roce a postupně, hold najít si jiný druh zabavení a uklidnění než je prso.

rencinka87
10. pro 2021

@martinatd ja kojeni na uspani koncila jako uplne posledni - ted nedavno, syn ma dva a ctvrt roku. A je to bez problemu, parkrat se jeste snazil presvedcit, ale obeslo se to bez place a spi dal krasne. U mladsiho bych se bala, ze bude spat kratsi dobu, pripadne spat prestane uplne. Ale pro me by bylo odstaveni v roce prilis brzy. V roce jsem bezne kojila nekolikrat za noc a i behem odpoledniho spanku, kdyz se vzbudil a byl evidentne nevyspany, aby jeste zabral.

honeya
10. pro 2021

Mně se takhle syn (22m) budil donedávna. Hned v noci, co se vzbudil, hledal prso. Jo několikrát jsem ho zkoušela vyplakat, ale řval třeba půl hodiny, než zase usnul. Prostě byl tak zvyklý, že hned máma dá prso. Tak jsem ho před týdnem začala odstavovat. Teď když se v noci vzbudí, jen se ke mně přitulí a spinká dál. Zatím spí tedy s námi v posteli, postýlka u nás byla spíš jen na zabírání místa.

me_druhe_ja
10. pro 2021

Dcera od narození spala děsně. Přes den tak 20min v kuse, v noci jedině u mě na prsu. Po 3 měsících se to zlepšilo, ale jakmile se v noci vzbudila, musela dostat prso, jinak znovu neusnula. Nezabral dudlík (ten vzala až v půl roce), chování, hlazení...nic. dala si prso a byla do 5 min tuhá. Jenže tohle bylo co 1-2h. Masakr zvlášť, když je to druhé dítě, takže přes den odpočinek nula. Já ale nikdy nechtěla kojit dlouho, takže jsem ji v 9,5m odstavila. Tehdy už přes den prso neměla, jen ty noci proklety. Začala jsem UM přes spaním a pokud se probudila do půlnoci, kdy chodím spát a pak jsem dávala prso (lenost 😀). Nicméně po cca týdnu začala brát v noci dudlík (někdy) a po dalších pár noci už stačil dudlík definitivně. 🙂 Spí teď daleko líp, sice stále nespí celou noc, ale budí se jen tak 2-3x. Ale je to teprve 3 týdny, co jsem s odstavením začala, takže ještě čas. Obešlo se bez jakýchkoliv problémů či breku. 🙂 Ale já byla pevně rozhodnuta přestat.