Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mám první dítě syna, 1.1.2020 mu budou 3měsíce. Od narození mi krásně pil když se přisál, byl úplně hodný a v klidu, do teď kojim zatím plně, takže nebyla potřeba žádných Sunarů a podobně. Ale poslední dny co teda předvádí je pro mě kojení noční můrou…když ho přiložíme k prsu ať už levému či pravému dělá mi to u obou, tak si jen cucne odpojí se začne křičet, vrtí se, kope nohama a tak to vydrží dělat po celou dobu dokud se nenakrmi dostatečně. Jsem z toho zoufalá, protože byl fakt sikovny a neměl s tím problém. Pak jsem zkoušela odstříkat a dát mu z flašky to mi také krásně pil a teď najednou ne a dělá to samé co u prsa…nevim si s tím rady, je to opravdu o nervy jak řve a člověk neví proč…Tak se chci zeptat má někdo podobnou zkušenost? Případně jak ho u krmení zabavit aby byl v klidu a normálně pil? Jinak přibírá normálně, tak opravdu nevím kde je problém a obracím se tady na zkušené maminky. Za každou radu budu ráda
Mam uplne to same. Vcera 3mesice a cca od patku vztekani,nechce se kojit a hlavne toho vypije hrozne malo 😓 take by me zajimalo cim to je 🤷♀️
Rustovy spurt, ve 3m typicky. Muze trvat odhadem tyden, ale i dele. Dulezite je vydrzet. Zadne Sunary ani flasky, tim akorat muzete kojeni do budoucna zkazit.
@meatfly77 Tak si o tom najdi neco na netu. Rustove spurty jsou typicke pro 3 tydny, 6 tydnu, 3 mesice a 6 mesicu. Dite se v par dnech hodne vytahne, casto i o velikost, je to neprijemne i pro nej, o to vic chce byt u mamy, zada vice mleka nez prsa do te doby tvorila, proto se muze vztekat, a proto je o to dulezitejsi casto prikladat a mit trpelivost - prsa dodavku mleka brzy upravi. https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spurt/
Je to normální, jak se píše výše, růstový spurt, a pokud ne ten, tak bolení bříška.. rozhodně nepřestávat kojit a nedokrmovat, zase se to spraví. Taky mě to u syna vykolejilo, ale za pár dní byl klid.
Dalsi dobre heslo k hledani na internetu je "bojkot kojeni", muze to byt z ruznych duvodu, i jinych nez spurt. Nas to napr. postihlo v dobe, kdy se z reflexniho sani stava vedome, uz si nepamatuju presne v jakem veku. Rady, kterymi se hemzi internet mi prisly vesmes dobre, nam se nejvic osvedcilo kojit v polospanku, po par dnech to preslo.
Ale pro jistotu mrkni taky do pusy, ze tam nema treba afty, nebo hodne rozjetou moucnivku a podobne.
@malytlustyhroch děkuju určitě kouknu na více variant ;)
Podle mě spíš bojkot, na to pozor. Může to být začátek konce kojení, když se to podcení. Nám 100% pomáhá dát dítě do šátku, uspat a po pár minutách vyndat. Ona se sice vzbudí, ale hned se pěkně přisaje a nadlábne se.
3,6. Ve 3tydnech a v 6, ve 3 mesicich a v 6. Tok mleka se ustaluje,zpomaluje a nektere deti to desi. Ja to resila kojicimi koralemi,ktere syn zmoulal a par dni pred nabehem spurtu jsem jeste po kojeni odsavala,abych zvysila produkci. Zkus,treba to zabere. A lahev nedavej,to je pro deti pohodlnejsi.
Vypadá to jako bojkot kojení.Určitě nepřestávat kojit,zahodit flašky,dudlíky,kojit na požádání,nejlépe těsně po probuzení,kdy bývají děti ještě rozespalé.Nosit,chovat,mazlíčkovat a za pár týdnů se to srovná ;)
To co pisi, spurt a bojkot by to mohlo byt, ale nikdo zatim nenapsal jeste dalsi moznost... rust zubu. U druhe dcery vylezly prvni 2 zuby uz kolem 3. mesice a mesic dopredu byly naznaky jako plac, bolest dasni, slintani. U obou holek bylo prorezavani dost bolestive, tu prvni zuby trapily i mesic az dva pred tim nez vylezl ven (navaly bolesti, plac, teplota,...). Takze klidne ta situace muze byt i ze zubu.
Měli jsme to samé, taky v necelých 3m. Je to jak píšou holky, trvalo to asi 2 týdny a pak zase super. Kromě kojení po probuzení ještě zabíralo při kojení chodit, chovat, dělat šš, víc se uklidnil... Nebo když řval moc, na chvíli položit /dát manželovi a zkusit za chvíli znovu. Už jsem se bála co bude, ale když jsem zjistila, že je to normální, pomohlo mi to 😊 Tak ať je zase brzy dobře!
@verunka_korunka dobrý večer , dnes jsme zjistili ,že jsou to pravděpodobně zoubky na horním patře dásna už je cosi špičaté , malý slintá, rve si ruce do pusy ,pláče ...nejspíš to bude ono . Už jsem mu to potřela pro jistotu gelem ,když hodně plakal a strkal si tam ručičky . Kdo by to byl řekl ,že se zoubky přihlásí ani ne ve třech měsících 😊
@janamariemarketa děkuji za odpověď
@korneliusa děkuji , do šátku ho občas taky zabalíme když je neklidný a většinou dobře usne
@meatfly77 nektere deti se dokonce se zuby narodi ;) nase treti ma ted 2,5m a slinta jak bernardy a cele pesti v puse, obavam se, ze brzy zase vyleze prvni zub stejne jako tomu bylo u te druhe nasi holky :D
@meatfly77 jj u nás taky ve třech měsících dva zuby venku 🙈
Růstový spurt