Dobrý den,
Mám holčičku které bude za týden 3 měsíce. A chtěla jsem se zeptat, zda je normální, že mi od narození stále vyžaduje prso po hodině a půl, někdy po hodině. Rozkřičí se a když ji chovám nakloní se mi k prsu a olizuje mi tričko. Takže hlad má. Krásně prý do 2 měsíce přibírala. Skoro 1kg za měsíc. Doktorka se jen zeptá po jak dlouhé době kojíme a nic na to zatím neříkala. Myslela jsem si, že si to natáhne, ale pořád takhle kojíme. Jsem unavená i když krásně spí v noci 10 hodin. Jestli je to z toho kojení nevím. Děkuji za odpovědi.
Spi v noci v kuse 10 hodin?Dobre jsem to pochopila? Jestli jo tak si myslim,ze je normální ze ji po hodine a pul.Pres den musi dohnat to co v noci prospinkala.
V noci nanejvýš 6 hodin. Ale kolikrát mi přijde že nedělám nic jiného než, že kojím 🙂
je tu uuuuuplně normální 😉 🙂
Tak děkuji 🙂 sousedka má měsíční miminko a pije po 2-3 hodinách tak mě to trošku rozhodilo 😀
Nedívej se na miminko sousedky, ale na své. Neboj je to úplně normální. Každé miminko je jiné, Když si vyžaduje co hodinu a půl, klidně ho přikládej co hodinu a půl. Pokud ti prospí skoro celou noc, přes den to musí dohánět to je logické. Buď ráda, že Ti miminko v noci tak krásně spinká. Pěkně si prospíváte, tak teď jen vydržet a bude lépe.
@evee24 nesrovnávej své dítě s jiným, každé je jiné a individuální. Počkej až bude chodit nebo nebude tak brzo jako sousedčino, to se z toho zblázníš 😉 teď procházíte typickým spurtem. Přikládej podle potřeby a brzo se to srovná 🙂
Evelína pila do 8m po hodině a třičtvrtě, jako hodinky..nikdy to dýl nevydržela 🙂 takže pauza po kojení do novýho max hodina
@evee24 Přesně to samé jsem taky řešila - po hodině a půl mi malej začal křičet. Myslela jsem, že má hlad. Vždycky se totiž přisál a půl hodinky si pil a dumlal. Pak mi právě známá povídá "No, to ale děláš blbě, moje holka pila po 3 hodinách, krmíš moc často ...." No, já z toho nešťastná, snažila jsem se to malýmu prodlužovat - hroznej řev. Je teda pravda, že přes den dost málo spal a v noci se budil po 3 hodinách na krmení. Takže jsem se snažila křik utišit a podrndat v ruce ... a ono malej mi začal v náručí usínat. Takže si myslím, že prostě ani neměl tak jako hroznej hlad, jako že vyžadoval mámu a byl ospalej a sám prostě neusne. Takže teď to dělám tak, že nakrmím, pak vydrží cca hodinku koukat a hrát si, po 1,5 hodině začne nabírat, tak ho vemu do náruče.... a to mi většinou na tu hodinku hezky usne a po vzbuzení krmím, páč křičí opravdu hlady. To pak opravdu pořádně pije.
Ale u nás je to jiné - spí někdy 2-3 hodiny v kuse, občas se podaří třeba i 4-5 hodin v kuse. Takže baští průběžně furt 🙂
Ještě jsem zapoměla dodat, že krásně roste je čím dál tím těžší :D a v noci spí krásně i 5 hodin a pak se vzbudí teprve na kojení. Jen přes den takhle kojíme.