Ahoj maminky,
prosím o radu. Malou sice trápívaly prdíky, ale začali jsme masírovat bříško, dlouho jsme dávali kapičky bio gaia a protiprdíkové (v minulosti espumisan, pak coliprev s laktázou), nejedla jsem laktózu a byla krásné usměvavé miminko.. Ve středu jsme ale byli u doktorky, která řekla, že ty kapky s laktázou jsou zbytečné, že má stolici pěknou a máme dávat místo toho espumisan, tak jsem coliprev vysadila a od té doby nekakala, v noci hrozně plakala a druhý den odpoledne už jsem si s ní nevěděla rady, úplně mi ten její pláč trhal srdíčko, tak jsem zkusila rourku a vyjelo hrozně moc - 3x takové hnusné smradlavé jinak barevné (do hněda a řidká) stolice..espumisan jsem vysadila vrátila se ke coliprevu,v noci to bylo trošku lepší, ale stále nekakala (jen tak uprdla trošku) a zase pláče a pláče, při kojení to vždy začne, moc se ani nenapije, tak jsem zase odpoledne zkusila rourku (předtím jsem ji vůbec jen na prdy nepoužívala, když ale grká a prdí, tak jsem to zase zkusila)a opět hrozně škaredá stolice...máte s tím zkušenosti? Nevíte o co se jedná a jak jí pomoct? Malé je dnes 6týdnů...
No za těch 6 tt jste štíhlá opravdu hodně...vždyť to mimi ani nemělo šanci si na něco zvyknout😞 ta první věta mě fakt dostala...
No hodně ji to nesedlo, takže vrátit se zpět k Bio gaie ...ta se stejně dává od 4 tt ne? A neposlouchát dr...dělat dle sebe a dát to co měla, když byla usměvavé miminko...pár dní to potrvá
Stihla opravdu hodně😂
Může to být i dietní chyba u maminky. Co pak malé nesedne. Před každém kojení můžete ještě vyzkoušet Sab-simplex kapičky. Ty se dávají i novorozeňátkům. Namazat bříško Pupíkem, a hlavně ji nechat řádně odříhnout. Některá miminka, trpí na prdíky hodně, - vydržet. Stolici - konzistenci, zápach, počet za den - sledovat. Případně při nezlepšení jít k dr. na případný stěr.
Urcite vynechat nejen laktozu, ale všeobecně mlecne vyrobky mimo sýry. Začít u sebe, jist ryzi se zeleninou, den stare pecivo. Pozor na ovoce, ne kvuli alergii, ale brisku u nas zlobil i banán. Zkontroluj vigantol, ten to taky dela. Male nesedly ani biogaia. Pred každým kojením jsem dávala infacol.
Vysad i kojici caje, u nas zlobily i ty, mimo caj z DM.
A neboj, vyroste z toho.
@lajla
No, zase tak moc jsme toho nestřídali..zkusili jsme espumisan a pak jsme k tomu přidali tu bio gaiu ( protiprdíkové k laktobacilům se můžou a nemělo by to uškodit), ale nebylo to dobré, tak jsme jen místo espumisanu dali Coliprev (bio gaiu jsme k tomu nechali), ale doktorka mě zvyklala, že je to blbost (a já se bála, abych udělala pro malou to nejlepší, že tomu snad doktorka rozumí lépe) a tak jsem se vrátila zpět k espumisanu a coliprev jsem vysadila a dala jsem si tvaroh :(... teď už se zase hlídám...malé je lépe, barva stolice je zase pěkně žlutá, ale je jí hrozně málo...jen takové uprdnutí v plínce...
Můžu trvat, než se obnoví ta střevní mikroflora, taky může mít nějaký vir (řádí střevní chřipky), mělo by to odeznít. Nemá k tomu ještě růstový spurt?