Ahoj holky, potřebuji poradit. Jsem už tři měsíce v nemocnici s malou. Narodila se předčasně a protože má zdravotní problémy, lékaři mně upozornili, že nebude moct být kojená.
Už tři měsíce odstříkávám mléko ručně. Sice mám odstříkáno za 15 minut i když mám mléka dost (po 3 hodinách odstříkám 120-150 ml), ale začínají mně neskutečně bolet ruce. Jsem jak pepek námořník. Už jsem z toho unavená a nechci se smířit s představou každodenního odstříkávání po třech hodinách ručně.
V nemocnici je Medela elektronická. Zkoušela jsem ji dvakrát. Když jsem měla méně mléka a když už jsem ho měla jako teď. Bolí mně to. Mám z toho napuchlé bradavky, rudé části dvorců. Nevytahne tolik kolik odstříkám ručně i při regulaci tlaku. A když jsem chtěla odstříkat ručně, tak mi to strašně bolelo.
A to pomíjím fakt, že jsem měla bradavky jako korky od vína.
Vyzkoušela jsem ruční Medelu dvoufázovou, ale výrobce uvádí,že je na občasné použití.
Máte prosím někdo zkušenost s hodně šetrnou odsávačkou?
Děkuji.
Já mám dvojky narozené také předčasně, ani jednoho jsem nekojila. Odsávačka byla má nejbližší přítelkyně 6 měsíců, co tři hodiny, jak píšeš ... V porodnici mi dali na vyzkoušení elektrickou od Medely a el. od Aventu. Medelou mi to ze začátku vůbec nešlo, mléko neteklo, Avent mi vyhovoval více, pomocí té se mi rozjela laktace. Takže jsem zakoupila domů tu. Při plné laktaci jsem pak u kluků v nemocnici odsávala i tam zapůjčenou Medelou. Měli tam více typů a je pravda, že některou mě to také bolelo. Ale myslím si, že si prsa přivyknou, také jsem měla hodně červené a citlivé bradavky.
Chce to určitě vyzkoušet. V nemocnici, kde máš malou, není možnost vyzkoušet si více typů?
Avent, jde nastavit sila odsavani.
Ja mam tu ruční od Medely taky. Je hodně šetrna, takže radši odsavam elektronickou, protože mlíčko moc nemám a ta elektronicka mi i tu trosku vysaje. Myslím, že na občasné odsávání je to právě proto, že to trvá dlouho a člověka by bolely ruce, jiný důvod v tom nebude. Určitě ale budou bolet min z te odsávačky, než kdyz budes odsavat úplne rucne. Kdybys byla z Prahy, tak bych ti ji donesla půjčit, ale koukám, že jsi v Plzni. 😒 Jestli máš mléka dost, šla bych do te ruční. Ta tolik ty prsa "nezdime".