Růstový spurt nebo hlad? Kojím

hvezdicka97
16. zář 2016

Dobrý den,
Prosím o radu. Mám 2měsíční dceru a posledních pár dní chce pořád jíst. Chvíli pije, pak začne být taková línější tak jí prso vezmu a někdy začne brečet hned nebo po chvilce a musím ji prostě znovu nakojit, neustále brečí. Přitom jinak je klidná, hodná, nevyžaduje moc pozornosti, nic ji nevadí, prostě bych o ní jinak ani nevěděla a ted se to takhle obrátilo :( pořád chce jen jíst...dnes je to mnohem horší, kojila jsem opravdu pořád. Než tohle začalo, měla ráda dudlík. Teď ho plive a vyžaduje jen prso. Cucá si pěstičky, hledá jazýčkem a brečí dokud jí ho nedám. Nepomáhá ani chování, povídání..vydrží u toho jen na chvilku :( jsem z toho dneska vyčerpaná a už zoufalá :( Nejdřív jsem si říkala že to je růstový spurt, ale už si opravdu nejsem jistá :( Mléka mám dost, tak nevím čím to může být :(

panickatlamicka
16. zář 2016

Je to normalni, hlavne to nevzdej, at ti mala neskonci zbytecne na um. Jeste pro jistotu koukni na videa ( najdes v mk wiki pod clankem Jak kojit), zda ma spravnou techniku . pri spatne technice miminko tolik nevysaje a muze byt casteji hladove. Ale spis to na 95% tipuji na potrebu miminka byt s tebou a spurt. Satek mas?

alexovka
16. zář 2016

Před pár dny jsem to měla se synem podobně, normálně jedl po 3-4 hodinách a najednou chtěl jist max po 2. Po pár dnech už jsem z toho byla fakt hotová. Švagrová mi poradila, že mám možná slabé mléko. Sice jo bylo dost, ale asi nebylo moc výživné. Začala jsem víc a hlavně vydatněji jíst a hned se to zlepšilo. Opět vydrží dýl.

panickatlamicka
16. zář 2016

@alexovka slabe mleko je mytus

pajula123
16. zář 2016

Syn se od narozeni koji kazdou hodinu (pokud nespi,to pak vydrzi dyl). O spurt se jednat nemuze (dela to tak uz 9 mesicu) a mleko taky evidentne nemam slabe (v 9 mesicich vazi skoro 10 kilo). Nektere deti to proste tak maji,asi mu jde o blizkost.

pajula123
16. zář 2016

Jo a cca do 3 mesicu kazde kojeni trvalo min. pul hodiny. Pak cca pul hodky "pauza" a jelo se nanovo. Teprve postupne se naucil vytahnout si to rychleji,dneska nekdy i za 5 minut. Dost lidi rikalo,ze by to nedalo,pro me ale kojeni bylo a je priorita.

hvezdicka97
autor
16. zář 2016

@panickatlamicka i kdyz jsem vycerpana, tak to nevzdavam. Dokud to mléko mám, chci kojit. Děkuji za tip, určitě se kouknu. Zatím to dělá asi 3 dny, tak v hkoubi duser doufám, že to odezní. Od narození je jinak hodnoucka. A jelikož příteli pomáhám v obchodě, protože je malá opravdu jinak hodná a i často spí (tedy dokud nezačalo tohle období) chce asi i tu pozornost. Sice si o ni předtím neříkala, ale taky je pravda, že jsme ji tu pozornost i tak věnovali samozřejmě :/ šátek nemám
@alexovka také nám říkali, že je to mýtus, ze drive nebyla taková informovanost, tak to matky prisuzovaly "slabemu mléku", ale jídelníček hodnotu toho určitě ovlivňuje podle mého a je pravda, že me vždy jsem tak pecliva jak bych měla. Ono to někdy fakt nejdr. Ještě k tomu mám doma 3letou dceru. A to je strasner živé dítě :D
@pajula123 taky doufám v to, že až bude starší, nebude to kojeni trvat tak dlouho. Ještě že v noci spí krásně 🙂

astyna
16. zář 2016

V kvalitě mléku se opravdu zrcadlí, co jíme a pijeme. Pokud jsem to flákala, bylo mléko po odstříkání průhledné a víc do bíla. Po zavedení lepší stravy bylo víc do žluta až do modra a malému stačila kratší doba k najezení. Takže o tom slabém mléku lze polemizovat.

Viděla bych to na růstový spurt, dejte si k posteli knížky, navařte omáčky a šup do postele. Tak jsem to dělala já 🙂

astyna
16. zář 2016

@hvezdicka97

jestli tě potěším, já jsem kojila do 4.měsíce tak co 1,5h, v noci co 2 hodiny, a pokaždé to trvalo skoro stejnou dobu, takže můj spací deficit byl opravdu ohromný. ALE udělala jsem si z toho zábavu 🙂 ikdyž jsme si taky prošli své, asi jako plno holek tady, to kojení jen tak samozřejmé není a málokterá to má automaticky jednoduché. Vydržte, já to tenkrát položila, ale za 2 měsíce jsem se k tomu opět vrátila 🙂

evulina77
16. zář 2016

@hvezdicka97 podívej se na kojeni.net, je tam hodně rad, já z ní hodně čerpala. Může se jednat o růstový spurtík, nebo taky se jí začínají tlačit zuby...

drakenn
17. zář 2016

Tak malé to prso neberete, když se vám zdá, že líně pije. Si z toho sama děláte zbytečný kolotoč kojení. Já kojení brala právě jako čas k relaxaci. Tak to tak zkuste brát - dát si oddych, nechat malou, ať se v klidu nají. Možná z vás cítí i nervozitu - už aby byla najezená, šup, šup.. podvědomě na ni tlačíte.
A ten šátek zvažte, to můžete opravdu s mimčem dělat cokoliv

horsiee
17. zář 2016

@hvezdicka97 taky bych jí to prso nechala, vždyť je ještě maličká a vytáhnout si z prsa mlíčko je dřina. Když byl můj prcek obdobně starý tak se kojil klidně i hodinu, byla to paráda, pustila sem si k tomu film, nebo byla na mobilu, knížka. Takový čas odpočinku.

klara2606
17. zář 2016

@pajula123 O spurt se klidně jednat může. Můj malej 5 měsíců 9,5kg plně kojím. Někdy je období, že kojím každé 3 hodiny a někdy i v noci i přes den třeba každou hodinu. Nejsem vědma, ale spětně si uvědomuji zhruba tři růstové spurty.

pajula123
17. zář 2016

@klara2606 Ja nepopiram u jinych spurty-to bylo na naseho maleho,ten by podle frekvence kojeni musel spurtovat uz trictvrte roku 🙂

hvezdicka97
autor
18. zář 2016

Dekuji holky za rady 🙂 prso j neberu hned jak vidim ze líně pije ale kdyz usne a jen co ji to vemu tak se probudi a začne brečet :( nebo se u toho kroutí, odstrkuje se nohama a kolikrát to opravdu bolí, ničí mi bradavky. Na jedné mám už několik dní puchyr. Nikdy mi u toho takhle nervozni nebyla. Ale urcite po ni nechci aby se najedla co nejdriv, ale jal rikam, kdyz se u toho krouti apod. tak to opravdu boli. Pouští se i sama a jen co se pustí, hned začne zase hledat :/ tak snad to bude ten rustovy spurt, uz me napadlo i to ze ji mlicko nechutná :/

hvezdicka97
autor
18. zář 2016

@evulina77 a je možné, že ve druhém měsíci by začaly růst zoubky?