Ahoj, prosím maminky o radu a vaši zkušenost. Absolvovala jsem rtg u zubaře. Bavila jsem se s ním, že mám miminko, leč jsem nezdůraznila, že kojím ☹ Na rtg jsem dostala pouze límec a už nikoliv vestu ☹( Jak moc je to prosím škodlivé pro miminko?? děkuju za odpovědi
Já se ptala na to samé a bylo mi u odborníků řečeno, že záření jen projede, takže na mléko vliv nemá.
Tak to jste mě potěšily 🙂
Nic se neděje! Musela by jsi při tom mít miminko u sebe a to by ti nedovolili. Navíc u rtg zubů jsou velmi malé dávky záření.
Klasický RTG snímek neovlivní nijak kojení ani mléko, límec chrání štítnou žlázu, problém s kojením je při vyšetření na nukleární medicíně kdy se izotop dostává do oběhu ( toto vyšetření se občas objeví po porodech při podezření na embolii )
také to řeším, mám jít na rtg zubu a kojím 10m dcerku, zubař mi řekl, nekojit 2-3 dny (1 den je to prý nutné a ty další dny prý preventivně), Všude na netu píšou, že rtg neškodí, tomu já ale nevěřím, tak jsem se dnes na to ptala raději ještě naší pediatričky a ta mi mi řekla nekojit určitě 12hodin.
Při kojení rtg nevadí. Navíc zubní rtg je opravdu slabý.