Zdravím, mám takový dotaz, spíš jen pro zajímavost. Malou jsem kojila měsíc a půl, mlíka jsem měla hrozně moc, ale jelikož jsem skoro nejedla, bylo slabé. Tak jsem přešla na UM prostě blbá ženská co má poprvé dítě..teď jsou malé skoro 4 měsíce. Tudíž nekojim už asi dva měsíce a něco málo. Teď jsem si zmáčkla na prsa a trošku jsem mlíka vymačkala pokaždé. Zajímalo by mě, jestli by se po takové době dalo ještě hezky rozkojit nebo ne? 🙂 máte s tím někdo zkušenost nebo tak? Je mi jasný, že dítě už asi nebude mliko chtít a nebude mu stačit, když je zvyklé na UM. Ale jenom mě to tak vrtá hlavou. 😀 díky za případný odpovědi.
Já tedy kojila bez problému do 3 měsíců, ale o mlíčko jsme téměř přišli. Krmíme UM tři týdny a když si prsa zmáčknu stále pár kapek vyjde. Malá prso vezme, ale párkrát zatahá a jak to přestane téct začne se rozčilovat a tahat za bradavku. Takže skoro měsíc nekojím, ale nějaký trošek v prsou je. Nevím jestli by se dalo rozkojit, nám se to nepovedlo ani když ho bylo i něco málo víc. Ale můžeš zkoušet často přikládat, i když to prso bude třeba jen žužlat. Masírovat je, dávat co nejvíc teplou sprchu na prsou zvládneš, homeopatika a čaje pro kojící. Třeba budeš mít štěstí a povede se, i kdyby jsi měla dokrmovat, aspoň něco
Právě o tom tak přemýšlím, protože mlíka jsem měla opravdu hodně, z jednoho jsem odsala třeba 180ml a šlo by to dál..za zkoušku nic nedám to je pravda 🙂 tak díky za odezvu 🙂
Fyziologicky by u tebe problem nebyl, ale obavam se, ze po flasce by prso zpet mala nevzala, protoze z nej potece min. A taky spravna technika kojeni uz by byla zrejme v haji. Ale treba se pletu, nejjednodussi zpusob, jak to zjistis je ten, ze ji proste prilozis a bud se chytne nebo ne.
Z čeho soudis, že jsi měla slabé mléko? Takové totiž neexistuje ( už to tu bylo milionkrát)
Souhlasím s @terezapetrova Slabé mlíčko není, je to jen zaběhlý z dob našich rodičů, kdy to říkaly. To, že jsi nejedla by mělo vliv jen na tvorbu mlíčko a látky v něm, ale určitě ne na to jestli je slabé nebo silné. Je přední mlíčko na žízeň a zadní tučnější, které zasytí.
slabé mléko je bohužel velmi zažitý mýtus z minulosti. Přeju úspěšné rozkojení.
teoreticky kdo jednou kojil, už se rozkojí i za dvacet let:D
spíš je otázka, jestli to dítě bude chtět...
Jestli budeš hodně chtít a budeš se hodně snažit měsíc dva, ..... je to možné. Četla jsem tu takové příběhy. Největší problém bude miminko odnaučit od flašky, ze které nemusí tolik tahat. Doporučuje se přikládat velmi často, v posteli kůže na kůži, a různé jiné způsoby dokrmů - u prsu po prstu, cévkou nebo co ještě
Nevím jestli bylo slabé nebo jakékoliv, ale vím, že malá po něm hrozně plakala a byla celkově nespokojená, jak šla na UM najednou byla dobrá, tak jsem si myslela, že to bude tím, že jí to nedává co potřebuje. Každopádně díky za rady 🙂
@argo777111 ahoj povedlo se?
@argo777111 Zkušenost nemám, ale já měla v prsou pozůstatky ještě když synovi byly 3 roky teda u obou...a tak bych to zkusila, protože se můžou rozkojit i náhradní matky