Maminky, chtěla bych se zeptat. Mám roční dcerku, kojená byla už jen ráno, po obědě před spaním a večer před spaním + v noci teda. Teď jí padl rok a ona se začala jak šílená dobývat do výstřihu. Dobývá se mi tam i co hodinu. Nevím co s ní teď. Já ji teda nakojit dám, ale nechápu, co to teďka vyvádí. Jestli má nějaký růstový spurt nebo jen období, které přejde. Normálně baští, s jídlem problém nemá a kojení už jí celkem dlouho nestačí, měla to jen jako doplněk a na uspání. Zažila jste to některá se svým dítětem? A přešlo to? Je fakt jak prdlá, začne se mi zběsile dobývat na prsa, strká tam ruce a ožužlává mě a kouše a pak se začne vztekat. Tak si tak říkám jestli to třeba nedělá jen tak, je to vyčůraná opička taky a už jí ledasco dochází, tak jestli to nedělá, že ji to prostě dělá dobře to kojení. 😁
@cherie24 Ja myslim, ze to dost mozna dela proto, ze ji to dela dobre, jak pises 🙂 Mam holcicku 1,5 roku a take to zacala delat. Podle me, jenom kdyz se nudi, nebo si ji posadim na klin a ona si zrovna vzpomene. Kdyz jsme venku, nebo na navsteve, nebo kdekoliv jinde kde ma zabavu tak to nedela, casto se nenecha ani nakojit. Neprijde mi na tom nic divneho, take kdyz se valim doma u televize rada neco uzobavam. Rozhodne ne duvod ukoncovat kojeni..
Rozhodne bych neodstavovala a sama jsem to take neudelala. Kojeni neni jen o jidle prece. Pomaha od bolesti, od stresu. V tomhle obdobi rostou casto uz stolicky a to je strasna bolest. Od te se da pomoc kojenim snad z 99 %, tak proc dite trapit odstavovanim v dobe, kdy trpi bolesti? Proc stresovat v dobe, ktera je tak tezka?
@cherie24 nevybavuju si, ale rocni by se mozna dalo uz vysvetlit, ze ted venku prso vytahovat nebudes? Kdyz ne vysvetlit, tak proste nastavit pravidla, ze kdy se bude kojit urcujes i ty, ze dobyvat do vystrihu se nesmi atd. Na kojeni vymyslet nejake “heslo”, aby kazdemu nedoslo, co chce (u nas se rikalo prsicko, coz na verejnosti nebylo moc fajn🙈). I kdyz je to treba pro tebe ne moc prijemne, taky bych doporucila zkusit vydrzet, koheni starsiho ditete se mi osvedcilo krom vyse zmineneho napr. pri nemoci, kdy dite nechtelo nic jineho jist ani pit - to bychom asi jinak skoncili v nemocnici na kapacce.. zas to ma jine nevyhody, clovek je dost za exota, a to skoro u vsech :D.
Je to normální, přejde to až si to nechá vysvětlit a je fajn nastavit si pravidla, kdy se kojí a kdy je to třeba nevhodné. Ale v roce je to ještě miminko, neřešila bych, přejde to. 😉 Dělali to obě moje děti, obě jsem kojila do tří let, ale od těch cca 2 let už byly striktně nastavená pravidla, že jen na uspávání (případně při nemoci neomezeně).
Zažila, odstavila jsem, dítě krásně jedlo, ale kojením si řešilo různé bolístky apod. a nechápalo, že se to všude nesluší. Za dva dny si ani nevzpomnělo, noc prospěšná v kuse... Za kojeni jsem strašně vděčná, u všech tří dětí, ale vypiplala jsem si svá miminka, nepoznala flašku ani dudlík a nadešel čas, kdy splnilo funkci a stačilo.