Roční dítě kouše při kojení. Co s tím?

5. lis 2024

SOS co dělat když dítě rok , kouše při kojení? Rostou mu zuby... Dostal léky, mastičku... Dudlík nechce. Valcime takhle už třetí večer (vždy jen v noci). Vždycky zařvu bolesti, on se lekne a já mu ho pak nechci dát. Takže už přes hodinu řve a ne a ne spát. Dudlík nechce 😞😞 ten by se panečku kousal

ejzi
5. lis 2024

No já dělala to, že jsem mu hned jak mě kousl do prsa tak jsem mu prso sebrala a jasně dala na jeho, že mě to vadí. Chvilku to trvá než to pochopí. Chce to trpělivost, ale po čase by měl přestat. Takhle to bylo u mého chlapce.

cherie24
5. lis 2024

Taky jsem okamžitě prso sebrala a jasně dala najevo, že tohle teda ne. Většinou se dítě dost lekne už jen té reakce na kousnutí, umí to sakra zabolet a pak je pláč. Ale hodně rychle to obě dcery pochopily. Přes hodinu bych ho teda řvát nenechávala. Zkusit prso dát znovu a jakmile kousne, hned sebrat.

autor
6. lis 2024

@cherie24 to ne jako že hodinu řval bez prsa. Ale že hodinu prostě brečel , ale já mu během té hodiny prso dala 30x a on mě vždycky kousnul. Po té hodině jsem ho sebrala a šla s ním ven v kočárku aby usnul

squezy
6. lis 2024

Mě když děti zacaly kousat,tak jsem volně začala odstavovat. Chtěla jsem kojit jen rok, takže jak začali růst zuby, začaly kousat,tak jsem odstavila. A všichni jsme byli šťastní a zdraví🙂 Ale to asi ještě nezamyslis, takže nevím..🙂

nel_ias
6. lis 2024

Bude to trvat a něco si ještě vytrpíš, ale dřív nebo později to určitě pochopí. 🙂 Tohle období není snadný. Buď to oba vydržíte, nebo odstávka.

cherie24
6. lis 2024

Vytrvalý jedinec. 😀 A jaká je tvá reakce na to kousnutí? Já jsem vždycky zakřičela, ucukla a prso sebrala. Pak důsledně řekla ne ne ne a do pár dní přestaly obě. Ta rázná reakce se jim nelíbila a kojené byly ještě dlouho potom.