Ricinus při císaři

nikyselen
15. led 2018

Ahoj maminy vim,ze je tady spousta diskuzi o tom,ale prece jen zakladam novou.Vim samozdrejme ze mam kojit casto na pozadani,hodne pit a byt v klidu je to me druhe dite prvni jsem kojila jen 3 mes.
Mam planovany cisar a jako kazda chci kojit co nejdrive a nejdele 😊 kojici caje jsem si koupila do porodky a dneska ricinus na podporu laktace kdy ho zacit brat?
Dost jsem o nem i cetla nekde se pise brat tyden,nekdo pise v kuse na to jsem s ezapomela zeptat,ale dle spousty diskuzi je asi nejlepsi ho brat tyden..vynechat a tyden..a pak treba az v 3mes. Kdy budu potrebovat zas mlicka vic..
Jak jste braly vy?
V den cisare? Den pred cisarem,nebo az po cisari?
V lekarne mi rekli 2× 5ks.

makiszek
15. led 2018

Ja měla neplanovany císař a začala jsem brát asi 2 nebo 3 dny po něm. Me nepomohlo nic co se doporučuje na kojení. Navíc ta bolest po operaci, sestry mi ji nosily po 4 hodinách hladovou a když jim to nevyšlo tak daly UM. Takže jsem se nerozkojila. Ještě se doporučuje řecké seno a benedikt lékařský. Mám nerozdelane balení, kdybys měla zájem.

voleskap
15. led 2018

Ahoj, měla jsem akutního císaře a začala jsem brát po propuštění z nemocnice. K tomu jsem pila kojící čaje a taky jsem si koupila Pískavici a ještě něco (teď si nemůžu vzpomenout). Rozkojila jsem se hezky, problém jsem pak neměla. Když jsem měla mlíka dost, tak už jsem to nebrala 🙂 Hodně štěstí 🙂

tynka9
15. led 2018

Prý je dobré na tvorbu mléka i pivo, stačí i nealko a funguje prý i ovocné 😉

monaly
15. led 2018

Hlavně si věřit! Psychika je mrška 😉 a kojit na požádání, klidně i několikrát do hodiny. Člověk též stále něco popíjí... Interval kojení co 3hodiny (doporučení z nem.) se mi u prvniho vymstil a byli jsme furt na dokrmu ☹ Ricinus jsem brala v začátcích, jak se kojení ustálilo, vysadila jsem. Doporučuji stránky kojeni.net online-poradna a příběhy. Je tam vše podstatné 🙂 Držím palce!

tynka9
15. led 2018

Ps já sice neměla císaře, ale komplikovanější normální porod. Po porodu jsem maleho měla sice na hrudi, ale nepřisál se. Malý kvůli horšímu apgar skóre byl pár dní na jip, kam jsem chodila na zavolání kojit z gyndy. Poprvé jsem ho kojila 14 hod po porodu, když jsem se dala do kupy i já (po porodu jsem cestou do sprchy omdlela a celý den jsem měla nízký tlak a motala se mi hlava). A když třetí den vytáhnul 70g z jednoho prsa, tak se sestřičky smály, že už ani převažovat nemusím 😉 a to jsem si jen vařila kojicí čaj, a to až v porodnici. Takže je to dost individuální.

makiszek
15. led 2018

Ja měla ricinus, zmíněné bylinky, kojící caje, caro, gravimilk, vyvary, černé pivo, nahřívání prsou, odstrikavani, laktacni poradkyni, krmení cevkou a stejně nic. Nikomu nepřeju tu bezmoc 😢

marki00
15. led 2018

Já ho užívala až doma, v porodnici jsem se snažila rozkrojit přikládáním. Laktace se trochu rozjela ctvrty den, plně kojeny byl šestý den. Ale musela jsem sestry poprosit, ať mi ho nechají dýl, vždy mi ho daly na 20 minut-10 minut na každé prso a on si nevytáhl co měl. Když jsem ho měla dýl, tak vypil co měl a nemuselo se dokrmovat.
Dobrý je granulovaný čaj od Hippu v tubě, po tom jsem měla mléka hodně. A ten ricinus jsem brala 2x5/den, asi druhý týden po porodu a teď devátý týden zas. Beru týden.

podaji
15. led 2018

@makiszek presne jak ja. Zkousela jsem se stavet i na hlavu a stejne nic. Dekuji tomu kdo vymyslel umele mleko. Po 3 mes hladoveni synka dostal poradnou bastu a ja odvolala pobyt v bohnicich na ktery jsem byla zralap

makiszek
15. led 2018

@podaji ja myslím, že čím víc se člověk snaží, tím je to horší. Tolikrát jsem to obrecela ale nedá se nic dělat. Ja jsem to vzdala dřív, protože jsem "nakojila" max 20 ml za den 😕 bohužel teda musíme dávat HA mléko takže žádná levná sranda

gnozka
15. led 2018

U první dcery jem mela plánovaného císaře . Tri dny na JIP takže mi dceru nosili jak mely cas . Hrůza . S kojenim jsem strasne bojovala . Mala byla na zacatku na dokrmu . V podstate jsme se trapily obe 6 mes . Byla jsem rozhodnuta ze u druhého to nebudu lámat přes koleno . Kdyz mi rekli u druhe dcery ze zase císař byla jsem si témeř jista ze kojeni bude opět boj a proste to vzdám . A ejhle. Mala se po třech dnech krasne Přisala a ja mela hlavne uz mléko což u první ne . Jsou ji ted tri týdny a muzu říct ze si kojeni poprve v zivote užívám . A neberu ted žadne čaje ani homeo. Myslim ze hodne pomohlo zr mam deti dva roky od sebe a u první nejake kojeni proběhlo . Chci Vas tim povzbudit ze muze byt vse jinak !!!! Každopádně ricinus užívat az po porodu . Držím palce !!!

amoretspes
16. led 2018

Klidně si nasad 2dny před plánem a pak 3x denně 5kul pod jazyk,hodne pij a až se rozkojite tak pak můžeš vysadit a kdykoliv zase začít kdybys cítila že je mlicka méně.a až bude spurt tak se doporučuje po kojení ještě 10min odsávat (stimulovat) a ricinus a za 2 dny mlika až až.a přesně jak tu někdo psal,az budeš s Mimi doma,davej kojit na požádání klidně každou hodinu ale max po 4h (kdyby Mimi spalo)a jinak to chce abyste na to měli klid a užívali si tu hodinku.