Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda jste někdo používal homeopatika na podporu kojení (Ricinus communis 5 ch) a následně jste se potýkali se zánětem prsu. Je možné tato homeopatika používat i nadále, nebo je lepší vysadit, dokud se zánětu nezbavím?
Děkuji za odpověď! Zánět naštěstí už polevuje, tak jsem homeopatika začala zase brát 🙂
@bubusakcz ahoj, jednou se mi stalo, že jsem brala Ricinus 2x5 kuliček a prsa se mi nalila tolik, že jsem měla poté škaredou retenci, s teplotou, bolestmi..Naštěstí se mi to podařilo "rozehnat"..Poté jsem upravila dávkování, místo pěti kuliček dvakrát denně jsem si vzala jen tři na noc, a to jen v případě kdy jsem cítila, že potřebuji podpořit tvorbu mléka. Bylo to hned na začátku, kdy měl malý necelý měsíc, teď je neberu vůbec
Ahoj, taky se u mě jednalo nakonec o retenci. Bylo to dost bolestivé a chvíli i s vysokou horečkou a zimnicí. Pak to naštěstí přešlo (odsávala jsem co tři až čtyři hodiny). A jen co jsem se radovala tak už mě bolí prso druhé. No radost. Ačkoli tedy ricinus beru nadále, mám mléka málo a při odsávání ze sebe vždy dostanu max kolem 30 ml, přitom mléko odtéká samovolně a tvoří se retence.. Tak už nevím.
@bubusakcz na retence je výborná phytolacca decandra 9ch, pomohla mi vždy po 3 dávkách. Davkuj 3x denně kulička stačí
Zdravím. Zkusim obnovit příspěvek jestli se mi to povede. Dostala jsem ricinus comm.5 ch na podporu mléka. Můj dotaz zní jak často a kdy to začít brát. Jestli už před porodem "pro jistotu" nebo se to začíná brát v pripade,ze se mléko netvoří jak by melo? Děkuji za odpověď
@moooc určitě začít brát až v případě, když se ti mlíko nezačne tvořit. Dopředu nee!.
Já i malá jsme měli jen moučnivku a to jsem tato homeopatika nepřestávala užívat. Tak nevím. Větší zánět jsem naštěstí neměla. Ale i při zánětu se přeci kojí a homeopatika jsou na podporu tvorby mléka, tak bych se toho úplně nebála. Každopádně určitě existují nějaké stránky, kde radí i homeopat, nebo poradí v lékárně.