Ricinus communis 5 ch, můžu ho užívat při zánětu prsu?

bubusakcz
2. srp 2015

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda jste někdo používal homeopatika na podporu kojení (Ricinus communis 5 ch) a následně jste se potýkali se zánětem prsu. Je možné tato homeopatika používat i nadále, nebo je lepší vysadit, dokud se zánětu nezbavím?

diniki
2. srp 2015

Já i malá jsme měli jen moučnivku a to jsem tato homeopatika nepřestávala užívat. Tak nevím. Větší zánět jsem naštěstí neměla. Ale i při zánětu se přeci kojí a homeopatika jsou na podporu tvorby mléka, tak bych se toho úplně nebála. Každopádně určitě existují nějaké stránky, kde radí i homeopat, nebo poradí v lékárně.

bubusakcz
autor
3. srp 2015

Děkuji za odpověď! Zánět naštěstí už polevuje, tak jsem homeopatika začala zase brát 🙂

zabzulka
3. srp 2015

@bubusakcz ahoj, jednou se mi stalo, že jsem brala Ricinus 2x5 kuliček a prsa se mi nalila tolik, že jsem měla poté škaredou retenci, s teplotou, bolestmi..Naštěstí se mi to podařilo "rozehnat"..Poté jsem upravila dávkování, místo pěti kuliček dvakrát denně jsem si vzala jen tři na noc, a to jen v případě kdy jsem cítila, že potřebuji podpořit tvorbu mléka. Bylo to hned na začátku, kdy měl malý necelý měsíc, teď je neberu vůbec

bubusakcz
autor
5. srp 2015

Ahoj, taky se u mě jednalo nakonec o retenci. Bylo to dost bolestivé a chvíli i s vysokou horečkou a zimnicí. Pak to naštěstí přešlo (odsávala jsem co tři až čtyři hodiny). A jen co jsem se radovala tak už mě bolí prso druhé. No radost. Ačkoli tedy ricinus beru nadále, mám mléka málo a při odsávání ze sebe vždy dostanu max kolem 30 ml, přitom mléko odtéká samovolně a tvoří se retence.. Tak už nevím.

melodygirl
5. srp 2015

@bubusakcz na retence je výborná phytolacca decandra 9ch, pomohla mi vždy po 3 dávkách. Davkuj 3x denně kulička stačí

moooc
7. lis 2016

Zdravím. Zkusim obnovit příspěvek jestli se mi to povede. Dostala jsem ricinus comm.5 ch na podporu mléka. Můj dotaz zní jak často a kdy to začít brát. Jestli už před porodem "pro jistotu" nebo se to začíná brát v pripade,ze se mléko netvoří jak by melo? Děkuji za odpověď

melodygirl
8. lis 2016

@moooc určitě začít brát až v případě, když se ti mlíko nezačne tvořit. Dopředu nee!.