Ahoj! Prosím, ze v tom nejsem sama?
Mám tříměsíční miminko, plně kojim a asi se z toho brzo zblázním 😔 Poslední dny, jakmile dam malou k prsu, je šílený řev. Pláče až se zalyka a dusi. Vždycky se ji snažím trochu uklidnit dudlikem a znovu prso nabídnout. Vím, ze chvíli trvá, než mléko začne tect, ale ona se rozčiluje i potom. 😔
Nejhorší je to večer - to se absolutně odmítá kojit, ale zároveň proste neusne, protože má hlad. Takže ji většinou dam mléko z lahve, protože mi ten pláč láme srdce.
Snažím se ji brát v jiných polohách. V leze se odtahuje, v sedě by si zlamala pater, jak se otáčí pryč.
Strašně mě to trápí, protože mléko mám. Ale zároveň mám jenom jedny nervy a kdyby to takto mělo byt porad, tak mě asi šlehne. 😔
Vím, ze lahvička a dudlik není ideální řešení, ale zkoušela jsem všechno. Bez dudliku neusne a lahvicku musím dat večer, jinak taky ne.
Je tu někdo, kdo to měl stejně? Přešlo to? Nebo to mám vzdát a přejít na UM? 🙏
@klovalka Dělám to taky tak. V mrazáku mám spoustu sáčků s mrazenym mlékem. Ale stejně bych byla nejradši, kdyby to šlo normálně 😔 Už z důvodu praktičnosti..
U nás to bylo stejné a nevydržela jsem, prostě už jsem ho k prsu nedostala, i když po konzultaci s laktační jsme prý vše dělali dobře. Bylo to asi v 15-16 týdnech. Ještě měsíc jsem odsávala a pak jsme přešli na um. Byl spokojený a já jsem nepřišla o nervy.
Nepraktiké to je, ale u staršího jsem musela z nedostatku MM dokrmovat od porodnice 2 měsíce UM a měl ABKM, trochu to přikládám tomu UM. Tak jsem chtěla vydržet na MM.
Ale bylo to supernáročné jak na čas, energii i psychiku..
Mě tohle malý dělal, když jsem po 9 týdnech od porodu dostala první menstruaci a pak ještě další dvě, vždy to byl necelý týden úplně masakr, protože to mléko mění nějak chuť, ale pak si zvykl a kojil se asi do 15 nebo 16 měsíců.
U dcery toto období bojkotu trvalo od 3.do 7.měs. Kojila se jen na balónu při houpání nebo v nosítku. Nakojit ji v jiném prostředí bylo nemyslitelné. Pak mi někdo poradil odebrat dudlík a od té doby byl klid. Kojila jsem nakonec téměř do dvou let. To je tedy jen naše zkušenost. Mnoho dětí se kojí s dudlíkem v pohodě, tak třeba to ani u vás nebude příčina bojkotu. Přeji hodně sil.
@marelle Jéje, jak já bych rada odbourala dudlik. Ale proste to nejde 😔 Zkoušeli jsme to několikrát, ale to je při usinani takový řev, ze to nejde vydržet 😔
Já mám asi atypické dítě. Taky podobné projevy. Ale mlíko teklo pěkně, dle laktační vše ok, jen asi nemá hlad/nechce se kojit. Nojo, jenže ona nechtěla třeba i sedm hodin v kuse. Pak jsem zjistila, že ta opice pravděpodobně jenom nechce spát/chce si hrát a jídlo ji zdržuje. Párkrát jsem ji kojila pod hrazdičkou nebo ji u toho zpivala/bily sum a v tu chvíli problém nikdy nebyl. Večer pomohlo si s ní ještě chvíli hrát, pak se nechala. Nekecám, připadala jsem si jako debil. Prostě k tomu chtěla zábavu. CTrvalo to měsíc. Pak se zase prsu odmítala pustit.
Měli jsme to stejně už od porodnice. Kojení šílený boj, nakonec bradavky krvavé, malá byla strašně vzteklá u prsa. K tomu se přidaly moje horečky a antibiotika. Já to vzdala a je na UM, odsáváním jsem nedostala dost mléka. Do teď mě to štve... Přeju pevné nervy, ať to s malou překonáte a jste spokojené obě.
Bojkot kojeni, taky jsme meli. Nastesti jsme to prekonali docela rychle, bylo to o nervy... zkouseli jsme ruzne polohy na kojeni, taky pomaha menit prostredi (postel, gauc, kreslo, jina mistnost), a nejvic mi asi pomohlo kojit v polospanku. Kdyz se zacala budit, rychle jsem ji prilozila nez se rozkouka a probere, tak to se napila. A kdyz mela ty stavy, ze uz byla na piti moc unavena, tak jsem ji uhoupala s dudlikem v naruci a nechala spat na me, vetsinou si tak pul hodky odpocla a jak se zacala budit, soupla jsem ji v polospanku prso. Bylo to jen obdobi a pak se to srovnalo, kojim doted, tak drzim pesti.
Díky moc všem za povzbuzení ❤️ Je super vědět, ze v tom nejsem sama 🙏 Nejradši bych si teď dala panáka na nervy 😄
Stalo se mi to také-asi od 2 měsíců, asi jiný tok mléka, než si mladý pán představoval. Začalo jsem to řešit tak, že jsem odsávala (hlavně v noci) a když si takto stěžoval, tak dokrmovala z lahvičky odsátým MM. Od 4 měsíců jsem začala přidávat příkrmy.