Ahoj holky. Jdu si pro radu, protože jsem už zoufalá. V neděli jsem jela na pohotovost, protože mě najednou začalo strašně bolet levé prso. Zjistili mi že mám začínají retenci prsa. Doporučili odsavat a obklad z tvarohu. Horečky jsem neměla, mám červený bolestivý flek na jednom místě, tvrdé prso. Mlíčko z tama teče pomalu. V druhém prsu se mi tvorba mlicka snížila o dost. Vždycky před kojením se snažím prso nahrat rozmasirovat , při kojení taky masiruju a po kojení se snazim ještě odsat z obou prsou ale skoro nic už neteče. Pak dám tvaroh na prso a trošku ho stáhnu. Trápí mě že to pro furt nepovolilo a z druhého skoro nic. Prcek má 8 týdnu a pribira krásně. Jen teď mám strach. Za týdne přibral 100g. Dělám něco špatně? Kojím každé 2,3hodinky teď. A kdy se mi to zpátky srovná? Mě se to na chvilku u odsávání uvolní a krásné teče mlíčko z obou prsou, ale to třeba jenom minutu.
@simirek1 Ahoj. Já právě už u jedné byla a říkala že techniku i sání máme v pořádku. A na to zmírnění mi poradila to co jsem psala. Ale i tak děkuji a mrknu na to
😊
@lenka123455 Nevzdávej to, vyzkoušej jiné poradkyně, každá má jiné rady a zkušenosti !
Omlouvám se za špatnou adresu, správně je to www.mamila.sk 🙂
@lenka123455 Ahoj, a co vyzkoušet pomoc laktační poradkyně na www.mamilla.sk. Tam jsou kontakty i z jednotlivých krajů, laktační poradkyně přijede i k tobě domů, podívá se na techniku kojení, jak miminko saje, zda je dobře přisáté a poradí ti, jak zmírnit retenci mléka v prsu!
Držím pěsti, zase bude dobře a neboj se říct si o pomoc, at si klidná 🙂