Ahoj, prosím máte nějaké odzkoušené rady, jak zvýšit tvorbu mléka? Přijde mi že mi malá chvíli pije a po chvíli jakoby mi přestalo téct, přikládám často ale přijde mi když ji dám k prsu po 2 hodinách nic tam prostě nemám :D
@uzivatelkapetra 3 měsíce, v noci se budí tak 3x a to pláče a vzteká se spíš kvůli bříšku, pak jí v klidu a usne, a přes den v klidu vydrží tak 10min pak se vzteká, dám jí k druhému prsu a to samé 🫤
Může být růstový spurt, jen přikládej a ona se nabídka přizpůsobí poptávce, nech ji dudat, střídej prsa a hodně pij a bude to ok.
Mě pomohlo hodně mazlení se s miminkem, třeba o víkendu prostě na půl dne zalízt do postele a prostě nechat přírodu pracovat. 😅 Vím že to asi zní jako klišé, ale mě to pomohlo. Moje máma vždy říkala “aby měla kráva mléko, musí ležet”…takže když jsem moc uhoněná z práce nebo podcením jídlo/pitný režim nebo je mi i zima, mlíko má prostě stopku. Moje tělo to asi dává do něčeho jiného. 😅 Obdivuju všechny mamči co jim to teče kdykoliv a jakkoliv ale já si jako jedna z těch “udržovajích” kojících musela na tyhle věci dávat pozor. No a tak jsem vždy o víkendech “postýlkovala” a nechávala mimčo v teple pod peřinou ať se přisaje jak chce často a ono se to zas rozjelo.
Jak poznáš, že přestalo téct? Jak máš staré dítě? Jak to u vás probíhá v noci?