Ahoj holky potrebovala bych nejake rady na zastaveni laktace. Jsem nucena syna rychle odstavit a vek uz na to take ma.))
dva dny nekojim a prsa mi asi exploduji.... stahuji, beru homeopatikum...snazim se minimalne odstrikavat.
Mate jeste nejake jine rady a zkusenosti co funguji
diky
Opravdu homeopatika, s tím mám osobně dobrou zkušenost( museli jsme zastavovat s lékařkou ze zdravotních důvodů), a k tomu velké dávky mátového čaje - zabralo to do 3 dnů. Ale mě radila lékařka naopak neodstříkávat, nebo jen málo aby nedošlo k zánětu, ale že odstříkáváním se dál podporuje tvrorba. Vydržela jsem fakt max. 3 dny a bylo po laktaci.
ricinus communis 30CH
já jsem tedy postupně odstavovala, prodlužovala jsem intervaly mezi kojením a vůbec jsem k tomu žádné léky ani zatahování nepoužívala. Dala jsem malé vypít 1x denně až když byly prsa hodně naplněná, postupně se to prodlužovalo, pak to bylo 1x za 2 dny, pak 1x za 3 dny, pak po týdnu a bylo po mlíčku. Malá měla klidný přechod a prsa taky 🙂 Moc se mi nelíbí to, aby tam mlíko zůstávalo, jednak kvůli zánětu a jednak taky kvůli pohodlí, mít kolik dní nateklý prsa mi přijde opravdu mimo. Mám 3 děti a u všech jsem to takhle dělala. Když jsem se rozhodla, že nechci dál kojit, trvalo to tak 3 týdny a neměla jsem ani kapku. A vše proběhlo v naprosté pohodě. Určitě bych to dala malému všechno vypít a uvidíš sama, že než se ti zas hodně nalejí bude trvat delší dobu a pak bych mu to dala zas vypít a určitě se ti ty intervaly sami prodlouží.
Určitě nestahovat, spíš pevnou podprdu, já měla i v noci aspoň sportovní. A neodstříkávat, případnou zatvrdlinku promasírovat v horké vaně, mně vždycky uteklo trochu mlíka při tom. A 3x denně máta, já byla v pohodě za týden.
homeopatika a šalvějový čaj - máta je taky dobrá, ale zase se prý nemá pít při užívání homeopatik. Ale jinak jak píše mayem, takhle je to asi nejlepší a bez problémů...
Mně zabralo chlazení, plínka do studené vody a plesknout na sebe - byla to šílenost, ale zabralo to. A moc neodstříkávat, jen zatvrdlinky, jinak se ta tvorba pořád podporuje. K tomu jsem pila mátovej čaj a za 3 dny nebylo co řešit. Držím palečky.
Odvar z naklíčeného ječmene viz. https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/tradicni.... I když homeopatika jsou asi jednodušší, že se nemusíš s ničím klíčit ani vařit 🙂 .
Chladit, prý jsou dobré alkoholové zábaly, šalvějový nebo mátový čaj.....to je tak asi všechno co mě napadá.