První dítě, kojení nešlo. Co pak u druhého?

6. únor 2021

Ahoj holky, blíží se mi porod druhého dítěte. S prvním jsem měla hrozné problémy s kojením, i přes rady laktační jsem se nikdy nerozkojila a to jsem s miminkem proležela celý dny v posteli, pila litry kojících čajů, odsávala, nahřívala prsa, brala podpůrné prostředky.... Prostě nic nepomohlo, mléko se jaksi nedostavilo ani po 3 měsících.... techniku jsem prý měla dobrou a nikdo nechápal, že se mi mléko pořádně nespustilo. Ted druhé dítě na cestě a mně by zajímalo, jak jste to měly vy, když jste první dítě nekojily, nebo jen málo, protože jste neměly dost mléka. Jak jste to pak měli u druhého? Já rozhodně kojit chci, ale vubec nevim ,jak to jako budu dělat, když už nebudu mít tu možnost ležet hodiny a hodiny s novorozenětem v posteli, protože kolem bude pobíhat druhé dítě, a to je ještě tak malé, že pořád potřebuje dozor........... Jako vůbec nevim jak to budu dělat, takže by mě zajímaly vaše zkušenosti. Rozkojily jste se u druhého mimina? Musely jste se rozkojovat a jak jste do dělaly, když druhé dítě chvíli ani neposedí...... děkuju

lv
6. únor 2021

U první dcery šlo kojení do háje ve 3m, u druhé šlo skvěle

nazka
6. únor 2021

Já bojovala s první dcerou tři týdny a pak jsme kojení vzdaly. A u druhé jsem nějak počítala, že to taky nepůjde. V porodnici jsem hlásila, ať dají kdyztak um, aby moc nezhubla (s tím měla problém první, rodila jsem cs, proto je měly sestry u sebe). No a jak jsem to vlastně vůbec neřešila, tak jsem se rozkojila sama už v porodnici.

jaaanaluk
6. únor 2021

První dítě jsem ne kojila nikdy, odsavala jsem do půl roku, teď druhé dítě kojím plně od začátku bezproblémové a asi ještě dlouho budu

tensorflow
6. únor 2021

Prvni dite byl zezacatku boj - kojeni, odsavani, dokrmovani nez se to ustalilo po cca 2 mesicich. Druhy dite uplne v pohode - narodila se sice predcasne a v porodnici dostavala UM, ale odchazela uz jako plne kojena.

martt
6. únor 2021

Prvního syna jsem nekojila neměla jsem mléko. A druhé bohužel také ne. Tam už jsem šla z porodnice s tim ,ze bude na UM ,protože jsem neměla ani kapku mléka.

veritanas
6. únor 2021

Já u obou dětí stejně... tři měsíce a hotovo..☹️ měla jsem málo mléka...u obou totálně totožný průběh a přitom jsem u malé byla psychicky v pohodě a vůbec to neřešila a přes to to přišlo..

arevb
6. únor 2021

To co píšete na začátku, je jako bych to psala já. Přes všechnu snahu jsem se nerozkojila. Teď druhé dítě, šla jsem do porodnice s tím, že se svět nezboří, když bude na UM. Ale jak už asi člověk ví do čeho jde, psychicky jsem byla víc v pohodě, tak jsem se rozkojila hned a syn se ještě občas kojí i teď ve 2 letech a 3 měsících 😂

nnnadja
6. únor 2021

První dítě 3m, druhé 3 r 🤣

obchudekprovas
7. únor 2021

Neměla bych z toho obavy, dnes jsou na to homeopatika. Stačí vyhledat na internetu. I v lékárně poradí.

kata267
7. únor 2021

Prvni vicemene od zacatku kojeni I s prikrmy, ve 3mesicich jsem s kojenim sekla, druhe jsem kojila do.roku nalrosto bez problemu...neresila bych to bud to pujde nebo ne, starsi mela 17mesicu kdyz se mladsi narodila a v mezicase pri koukani.na pohadky,skladani kostek,malovani obrazku atd atd jsem proste sedela s miminem u prsa 😂

kosi_cek
7. únor 2021

Mě naopak dost nepříjemně překvapilo, že první jsem kojila ještě v těhotenství a cítila jsem se naprosto neohroženě, co se týká možnosti kojit, s druhým byl najednou děsný problém, nakonec jsme skončili u UM..Další děti jsem zase kojila úplně bez problémů. Kojení není jen záležitost matky, ale i dítěte, někdy je to tak, že něco naruší tu křehkou rovnováhu, pokaždé se s tím člověk popere jinak, nikdy se neocitne na stejném místě znovu, proto si myslím, že jeden neúspěch nic neznamená, stejně jako nic neznamená i třeba několik úspěšně odkojených dětí. Rozhodně bych neházela flintu do žita☺️

handulkak
7. únor 2021

První nesla, druhou už kojim skoro 9mesicu. 🙂

guliii
7. únor 2021

Já jsem byla smířená s tím, že kojit nebudu, že mi to nepůjde. Řekla jsem si, že se budu snažit kojit, ale hlavní pro mě bylo být v pohodě. A opravdu jsem se rozkojila. Nevzdávej to, zkoušej to, ale hlavně buď psychicky v pohodě. Pro dítě je důležitější šťastná a spokojená máma. Většinou u druhého to kojeni jde líp.

dunkap
7. únor 2021

@veritanas takhle přesně jsem to měla já u obou tři měsíce a dost. Pak po devíti letech třetí a to kojím už 14 měsíců a vypadá to že hned tak nepřestanu 🙉, je to malá přísavka

zoyee
7. únor 2021

První nic, ani kapka přes veškerou snahu. Teď jsem 29tt a jsem připravena, že to zase nepůjde. Spíš jsem o tom přesvědčená. Byla jsem před 14 dny na preventivním utz prsou. Na mých prsou podle dr není vůbec vidět, že bych byla těhotná, vůbec není patrná mléčná žláza. Takže se taky přiklání k tomu, že se laktace asi opět nespustí. Aspoň budu tentokrát víc v klidu, s první to bylo peklo.

agneska7
7. únor 2021

První dceru jsem kojila 5 měsíců a byl to boj a pak syna jsem kojila 2 roky 😁 a kdybych neotěhotněla tak bych kojila dál 😉